Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna osoba

Szukam wsparcia..

Polecane posty

Gość bezradna osoba

Witajcie, zwykle nie piszę na forach więc z góry przepraszam jeżeli będzie za chaotycznie. Potrzebuje porady osób, które nie znają mnie prywatnie co będzie bardziej obiektywne. Jestem młodą osobą mam 28 lat, w tym roku wraz z narzeczonym mieliśmy zaplanować ślub. Problemem są - moi rodzice. Odkąd sięgam pamięcią rodzice pili alkohol. Jako dziecko zawsze oglądałam ich pijących po pracy. Pomimo tego zawsze rodzina "jakoś" się trzymała. Przez 20 lat jak z nimi mieszkałam robiłam wszystko co w mojej mocy żeby przestali pić - nie udało się. Postanowiłam się wyprowadzić 60 km od nich. Obecnie okazało się, że mama zachorowała na marskość wątroby. Nie chodzi, nie mówi lekarze dają jej dni/może miesiące. Jedyną osobą która może się nią zajmować jest ojciec - który nadal pije. I tu zaczynają się moje dylematy. Pomimo wszystkiego kocham moich rodziców, nie śpię po nocach zamartwiam się. Chciałabym jakoś pomóc (nie tylko finansowo) ale czuje, że przez to coraz bardziej oddalam się od narzeczonego i naszych marzeń. Chcieliśmy wyjechać na urlop na wakacje a spędziliśmy go przy łóżku mojej mamy. Co radzicie ? Będę naprawdę wdzięczna za szczere opinie. Pozdrawiam wszystkich, Bezradna osoba

Gość gość
Głupia jestes

Gość Bezradna osoba
Liczyłam na poważną odpowiedź kogoś kto miał podobne doświadczenia. .. takie komentarze można sobie darować. Rozumiem ze wybrałam złe forum?