Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wrocic do pracy po dlugiej przerwie?

Polecane posty

Gość gość

Normalnie boje sie. Mam 28 lat. Jak mialam 17 lat to ucieklam z patologicznego domu za granice do pracy. Poznalam swojego meza,pracowalam jako sprzataczka,urodzilam syna,jak mial 8 miesiecy poszlam do pracy. Zylo nam sie dobrze,odlozylismy kase i w 2013 kupilismy dom(do remontu) daleko od mojego rodzinnego domu.W 2014 urodzilam corke. Zalozylam swoje male gospodarstwo(swoje mieso ,warzywa i owoce). Maz poszedl do pracy. Corka juz jest duza i chcialabym pojsc gdzies do pracy ale boje sie:-( No z moim wyksztalceniem to wiadomo ze nie porywam sie na niewiadomo co... W mojej miejscowosci sa dwa markety ale ja sie boje,po prostu boje! Nie wiem co sie ze mna dzieje:-( jako 17sto latka wyjechalam w ciemno do pracy a teraz boje sie isc do pracy:-/ doradzcie

Gość gość
Nie boj sie nie ma czego. Pomysl sobie, ze tyle rzeczy ci sie udalo, wyjechalas sama za granice, kupiliscie dom, urodzilas dwoje dzieci i sobie poradzilas. Poprostu wyslij cv wszedzie gdzie mozesz i czekaj. A jak ciebie zaprosza na rozmowe to idz tam bez kompleksow. Caly ten strach jest tylko w twojej glowie, bo wyjscie do ludzi (w sensie pracy) zaburza twoja rutyne i poczucie bezpieczenstwa. A jak juz bedziesz miala pierwszy dzien pracy za soba to zobaczysz ze nie taki diabel straszny jak go maluja ;-) Pomysl sobie co moze sie zdarzyc? Najwyzej dostaniesz odmowe, ale przynajmniej sprobowalas. A jak juz dostaniesz prace i myslisz czy sobie poradzisz to spokojnie, wszystkiego mozesz sie nauczyc, na poczatku i tak musisz sie wprawic i kazdy pracodwca sie z tym liczy. Trzymam kciuki ;-)

Gość gość
Wykształcenie to nie wszystko. Ważniejsze jest doświadczenie i umiejętności. Wpisz wszystko co umiesz