Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćr

Bieganie

Polecane posty

Gość gośćr

Coraz częściej można zobaczyć na ulicach(i nie tylko)wysp biegaczy.Można sobie zadać pytanie co przyciąga do tego ludzi?Mam pare odopowiedzi: -Przede wszystkim po prosto tania moda(Jeśli paru moich znajomych biega ,to dlaczego ja mam nie spróbować) -Chęć stracenia paru kilogramów wagi -Chęc bycia "fit" -Poprawa swojej kondycji -Poprawa zdrowia -dla wzmocnienia swojej siły woli i poprawy sampoczucia. Oczywiście te powody mogą sie ze sobą "mieszać". Teraz chciałbym przejść to typów biegaczy: -A(szpanerzy).Cechuje ich: °drogie obuwie oraz ubranie, °mimo że często słabo biegają,chwalą sie wynikami na Endomondo, °zgrywają sie (szczególnie przed zawodami), °biegają w miejscach często uczęszczanych, °często brak im poszanowania do innych(jak ma tanie ubranie,to po co mu szacunek?). -B(sezonowcy).Cechuje ich: -biegają tylko w komfortowych warunkach, -biegają góra 1-2 razy w tygodniu(odstęp od tej reguły zdarzają sie rzadko), -biegają często w grupach, -raczej rzadko biegają na zawodach, -Są na ogół chętni do współpracy biegowej. -C(Biegacz typowy).Cechuje ich: °biegają w okolicach 45 -50minut(Faceci), ° z reguły najbardziej liczna grupa na zawodach, °trenuje zwykle od 3 do 5 razy w tygodniu °Posiada bardzo często konto na Endomondo, °Dla niego bieganie to już obowiązek a nie przywilej jak w przypadku sezonowca czy szpanera. -D(łowca życiówek).Cechuje ich : -ciągła presja wynikowa, -biega często 4-6 razy w tygodniu, -przed trenigniem wygląda jak osoba która idzie do znienawidzonej pracy, -ustawiają sie na zawodach w strefach "A"nawet jeśli nie powinni. Oczywiście podział jest umowny,najczęściej wśród ludzie mieszają sie te cechy. Miejsca do biegania: A)Parki,lasy i tym podobne. B)Ulice(nie polecam kostki baumma). C)bieżnia. D)okazyjnie nad plażą i górach. Typy zawodów: A)mini biegi(np:bieg w Zalesewie) Charakteryzują sie brakiem peacmakerów,miłą atmosferą oraz brakiem "Elity" B)biegi średnie(np:bieg w Kostrzynie) Charakteryzują sie peacmakerami(choć nie zawsze),średnią organizacją oraz dość przywoitimi nagrodami. C)biegi duże(np:bieg w Gnieznie) Charakteryzuje sie wysokimi nagrodami,tłumem ludzi oraz kenijsko-ukraińskim "cyrkiem" A i na końcu chciałbym powiedzieć że kobiety biegają głównie do zdrowia i urody a mężczyzni do wyników.Cóż takie nasze natury.

Gość gość Piotr
Dziewczyny biegają bo podczas biegania cycki im skaczą i wtedy się cycki wietrzą.

Gość gość
Ja biegam zeby wysmuklic cialo, uwielbiam moje nogi po bieganiu, w ogole efekty sa szybko widoczne. I lubie chodzic po gorach a bieganie najlepiej wzmacnia i poprawia kondyche

Gość gość
a co się dzieje wtedy z Twoimi nogami?

Gość gość
Tzn nie chodzi o nogi po jednorazowym biegu a juz tak po miesiacu widac jak sie zmieniaja, sa smuklejsze nieco umiesnione i zgrabniejsze, no lubie takie i juz ;)

Gość gość
a na takie to ja lubię popatrzeć u dziewczyn! :-D