Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos wie czym moge zastapic produkty mleczne u rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej. Mieszzkam w uk. Moj syn juz od dluzszego czasu ma przewlekle zaparcia. Lekarka nie kazała nic odstawiać z jego diety tylko przepisala leki. Ale ja myślę że to przez mleko. Miesiac temu zdecydowal, ze nie bedzie pic mleka modyfikowanego to dalam mu krowie. Ale zaparcia sie pogarszaja i mysle ze nawet jogurty tutaj tez wchodza w gre.czym moge zastapic produkty mleczne?

Gość gość
Spróbuj mleka koziego - jest lepiej trawione niż krowie. Możesz tez spróbować mlek roślinnych: konopne, migdałowe, owsiane. Sojowego raczej nie polecam.

Gość gość
A co albo kogo chcesz zatrzymać? Czego nie chcesz/boisz się "puścić"?

Gość gość
Skoro to tylko zaparcia to nie szukalabym winy w mleku. To raczej dieta-zbyt ciężka i tłusta :( mniej kleikow, bułek, bananów. Więcej jabłek, błonnika i śliwek. Podawaj też surowa marchew (gotowana zatwardza, surowa rozluznia) Jeśli chcesz usunąć nabiał z diety to proponuje wprowadzić kefiry-one na pewno nie spowodują zaparc. Jak wygląda dzienny jadłospis Twojego dziecka?

Gość gość
Wlasnie mysle ze krowie mleko jest problemem bo jogurty tez mu daje i podawalam duzo wczesniej jak byl na mm. Te zaparcia ciagna sie przewlekle od pol roku i teraz sobie zdalam sprawe ze gdy nie dawalam mu mlecznych produktow problemu nie bylo.

Gość gość
A mm to nie był produkt mleczny? Raczej zła dieta. Jak miał 6 m-cy pewnie zaczęłaś bardziej zageszczac mleko :O Napisz co dziennie dziecko je.

Gość gość
Dziecko ma wysypke czy coś?

Gość gość
Zaczely sie zaparcia po rozszerzeniu diety, nie od mleka. Wspomagaj dziecko inaczej-woda na czczo,suszona sliwka, jablka, siemie lniane, mniej slodyczy, cukru. Inaczej-to prosts droga do zaparc nawykowych a dziecko roczne juz wie, ze wstrzymac mozna.

Gość gość
Ja też nie obstawialabym mleka, zwykle mleko daje uczulenie skórne, ewentualnie biegunki, zaparcia to raczej efekt diety ubogiej w błonnik i owoce. Nie wiem jak w uk, u nas są śliwki w sloiczku deserek i ja jak moja córka miała problemy z wyróżnieniem to dawałam, tylko Twój duży, możesz dac jablka starte, sliwke bez skórki, mleko zostawilabym.