Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie czas czytac dzieciom?jak to robic jesli dziecko nie jest zainteresowane?

Polecane posty

Gość gość
07:12 i jako leń umrę a ty zmarnujesz czas na czytanie i też umrzesz i co na grobie napiszą że ty czytałaś a ja nie? Śmieszni jesteście z tym czytaniem

Gość gość
Przynajmniej przekaże swoim dzieciom jakieś wyższe wartości, a ty jedynie lenistwo

Gość gość
Wolę żeby moje dziecko leniuchowalo i było szczęśliwe niż wypruwalo flaki dla jakiejś beznadziejnej idei

Gość gość
Wyjdź z kafe bo to też trzeba czytać ignorantko

Gość gość
18.11 może Cię zdziwię, ale są na świecie ludzie, którzy kochają czytać, jest to dla nich ważny element życia, który sprawia przyjemność i daje szczęście, a że Ty tego nie rozumiesz- no są i takie jednostki, niestety

Gość gość
Te wasze głupie gadanie sranie czytanie, tutaj same idiotki to i czyta się lajtowo z nudów i głupim się jeszcze pocisnie a nie jakieś mierne książki wymysły dzisiejszych czasach bzdura totalna

synek polubił czytanie książeczek dooobrze po 2 urodzinach. Teraz nie pójdzie spać, zanim nie przeczytamy chociaż kilku książeczek. Nie zmuszałam. Kiedyś dostał bodajże "Królewnę Śnieżkę" i tak zaczęliśmy nasze czytanie przed snem :)

Gość gość
Czytam od najmłodszych lat przed snem.

Gość gość
Jasne, ze czytam. Corka uwielbia wierszyki, ma 2 lata i wielu juz sie nauczyla przez powtarzanie. Poznaje nowe slowa, uczy sie parwidłowo wymawiać.

Gość gość
My z mężem czytamy bajki dziecku od..hmm odkąd dziecko skończyło jakieś 5msc (wcześniej spiewalismy) dziś córka ma 5,5 roku I na noc przed spaniem, lub jak jest chora czytamy na zmiane...jeden dzień ja, jeden dzień mąż, uwielbiamy to, czasem opowiadamy bajki, teraz już śpiewamy razem piosenki, które córka zna na pamięć. Wspaniała rzecz, zbliża do siebie :) A co do tego jak dziecko zainteresować czytanymi bajkami--ja robię tak I zawsze robiłam, że czytam, akcentuje, mimika twarzy musi się dopasować do treści, z resztą akcentowanie i głos też :)