Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

popuszczam mocz ale wstydzę się iść do lekarza

Polecane posty

Gość gość

mam 23 lata, i odkąd pamiętam zawsze coś tam popuszczałam w majtki, zawsze jakieś parę kropelek, jakieś 10 lat temu byłam z mamą u lekarza rodzinnego, ta -po badanym już moczu- stwierdziła że nic takiego się nie dzieje i ze mam nie pić żadnych płynów po godz 18 i problem ustanie. niestety nie ustał, dwa jak mogę nic nie pić w sytuacji gdy mi się chce pić? i ten problem jest po dziś dzień. noszę wkładki higieniczne bo gdy nie noszę zawsze mam mokre majtki i zazwyczaj też przechodzi na spodnie, często oddaję mocz, zazwyczaj gdzieś co godzinę- dwie ale czasami zdarza się że idę spowrotem do toalety po 10 minutach bo wydaje mi się że nie wiadomo jak mi się chce a tu wylec***are kropelek i koniec. wstydzę się iść z tym do ginekologa bo wydaje mi się ze dla niego to będzie dziwne że w tym wieku już mam taki problem

Gość gośćntm
Problem ten może spotkać kobietę w każdym wieku - najważniejsze jest reagowanie - im wcześniej się Pani zgłosi do ginekologa/ fizjoterapeuty tym lepiej. Polecam również ćwiczenia mięśni dna miednicy - są kluby w każdym z miast, które oferują takie ćwiczenia. Ważne to się przełamać i zgłosić lekarzowi, który zleci dodatkowe badania i pomoże w walce z inkontynencją. Polecam poczytać na ten temat na stronie www.fundacjantm.pl lub uroconti. Wiele informacji i danych jest też nas stronie facebookowej Fundacja NTM - można tam też się skontaktować z nimi i dowiedzieć więcej o problemie. Odwagi życzę bo to nie jest powód do wstydu! Co trzecia kobieta w Polsce cierpi z tego powodu.