Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eudelina

Zmiana nazwiska po ślubie

Polecane posty

Gość eudelina

Jest u nas nowy referent do spraw Funduszy Unijnych. Fajny chłopak ale nazywa się Wozignój. I w związku z tym naszła mię refleksja - co byście zrobiły jak wasz narzeczony by się tak nazywał? Czy można nie zmieniać nazwiska po ślubie? Ja z kolei mam nazwisko w miarę normalne ale dla faceta akurat by było ośmieszajace.

Gość gość
Po 1 wiem, ze prowo po 2. nie ma zadnego obowiazku przyjmowania nazwiska meza.

Gość anzelm
Niekonieczie. Nazwisko jest prawdziwe. Www.moikrewni.pl. I dość popularne chociaż ja bym się spalił ze wstydu.

Gość egzemita
A ja widziałem podwojne nazwisko i to z błędem ortograficznym. Arkadiusz Świerzy-Stolec. Tego już nikt nie przebije.

Gość gość
Nie przyjęłabym

Gość gość
Ja pracuje w firmie gdzie robimy wizytowki i mam polew z urzedniczek i architektow. Babki dowartosciowuja sie podwojnymi imionami i nazwiskami, czasem w komicznych zestawieniach typu Alina Balbina Celina Pryszcz - Badziumbabalahababa (oczywiscie nie dokladnie tak, ale jakies kosmiczne zbitki wszystkich imion i nie pasujacych do nich kompletnie nazwisk o przeroznym rodowodzie i zrodloslowie). Albo typu Magister Konstancja Karyna Jarmarek - Podarek. Czasem nie wiem, smiac sie czy plakac. I jest tego tyle, ze zwykle nie miesci sie na projekcie...

Gość gość
A jedna lekarka ma nazwisko Kiławiec. Ciekawe czy ktoś do niej przychodzi.

Gość gość
W Szczecinie był chirurg - doktor Kazimierz Frankenstein. Jak się przedstawil to mu pacjent uciekł przed operacją.

Gość gość
A jeden lekarz miał nazwisko Grabarz i musiał sobie zmienić bo w ogóle nie miał pacjentow.

Gość gość
hahhaha, nazwiska NALEŻY zmieniać jeżeli są fatalne, ale też jeśli są obcego pochodzenia typu ahmed, nguyen, ale jak ktoś ma lebnauer schering, tusk, petru to ze wstydu powinien zmienić :P

Gość Ekkehard Rzyrafa
A ja widziałem notatkę sprzed 90 lat - Minister Sprawiedliwosci wyraził zgodę panu Bartłomiejowi Hu\jowi na zmianę nazwiska. Komentarz - powodu nie musiał podawać.