Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co może być mojemu chłopakowi?

Polecane posty

Gość gość

W ostatnim czasie mój chłopak często gorzej się czuł , głównie bolaly go plecy. Od kilku godzin bardzo źle się czuje. Ma wysoką gorączkę, przed chwilą wymiotowal krwią bolą go nerki (chyba, to plecy tak na dole wydaje mi się że nerki) , od około 19 nie może się wgl wysikac boję się że to coś z nerkami. Nie wiem co mam robić on zawsze był zdrowy, dopiero od około miesiąca gorzej ale dziś jest bardzo źle a on ledwo trzyma się na nogach z bólu, nie chce iść do szpitala bo stwierdził że mu przejdzie a ja jestem przewrazliwiona ale bardzo się o niego martwię co mam robić, miał ktoś kiedyś podobne objawy? :(

Gość gość
Pędem dzwoń po karetkę bo jak nerki wysiadły to brak reakcji z waszej strony doprowadzi do sepsy a czym ona jest poczytaj i sama i chłopakowi. Będzie coraz gorzej, zacznie spadać ciśnienie a wzrastać puls, może dojść nawet do zawału i czas ma olbrzymie znaczenie. Do tego stan zatrucia sprawi że twój chłopak będzie tak skołowany, że racjonalne my§lenie będzie niemożliwe. To ty musisz przejąć kontrolę!

Gość gość
Wygląda mi to na silną niewydolność nerek, możliwe roponercze/ stan zapalny może kamień nerkowy...każda z tych opcji jest zagrożeniem życia tymbardziej, że jak piszesz występuje zakłócenie mikcji a to znaczy że nie tylko nerki jako organ pełniący funkcję oczyszczania zawiódł ale też wydalanie moczu jest upośledzone. W tej sytuacji dochodzi do zatrucia organizmu, co gorsza w skutku może być niewydolność organów (nerki swoją drogą, wątroba, trzustka)...Nawet jeśli chłopak będzie zły dzwoń po karetkę.

Gość gość
O Boże :o

Gość gość
I co???

Gość gość
taki rezultat chlania i ćpania a potem płacz

Gość gość
Jak nie może sikac to karetka pewnie ma kamienie