Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dashkaaa

Krwiak podokostnowy u niemowlaka. Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Dashkaaa

Witam serdecznie. Urodziłam serdecznie moja córeczkę za pomocą próżnociągu. Córeczka doznała urazu w postaci krwiaka podokostnowego wielkośc***ięści. Część się wchłonęła,a część zwapniała ;((( byłam u chirurga i stwierdził, że nie jest źle,oraz że wraz ze wzrostem córki krwiak będzie się zmniejszał. Nie wiem czy tak będzie,nie wierzę tutejszej służbie zdrowia ,brak zaufania (mieszkam w Niemczech). Córeczka ma 3 miesięce,codziennie patrzę na nią i płaczę. Pęka mi serce,że tak jej zostanie. Proszę Was o opinię ,jeśli wasze dziecko też doznało takiego urazu :-( jak długo się goiło? Czy zeszło ? Podzielcie się informacjami. Nie mam kogo zapytać.Dziękuję!!

Gość gość
U nas krwiak wyszedł w drugiej dobie życia,i zaczał się błyskawicznie rozrastać. W ósmej dobie życia był wielkości 1/4 czaszki, taki jak na filmach animowanych ciemnofioletowy wystający. Tego dnia usunięto go w szpitalu na neurochirurgii. Opuchlizna powoli schodziła. Wyssano mu z tego krwiaka taką maź ciecz z krwią.

Gość gość
Mi profesor na Niekłańskiej w Warszawie powiedział że takie krwiaki bezwzględnie trzeba usunąć i żeby nie dać sobie wmawiać że jest inaczej!