Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośćcccc

Przyjechałam na urlop do Polski i dosłownie cała rodzina jest na mnie obrazona

Polecane posty

Gość Gośćcccc

Cześć,chyba chce się wyżalić. Przylecieliśmy na urlop do PL,od kilku lat mieszkamy w UK.Pojechalam z mężem i rocznym synkiem do rodziców na obiad,była tam tez siostra mamy ze swoją córka,17 letnia,która jest w ciąży.Kazdemu przywieźliśmy jakiś drobiazg,a swojej kuzynce przywiozłam trochę rzeczy dla maleństwa,trochę kosmetyków,ubranek (nowe),cześć po swoim synku.Nie były to jakieś hurtowe ilości,no i dosłownie wszyscy na mnie siedli.Dlaczego tylko tyle,ze przecież „was stać,a ona jest taka młodziutka”,ze przecież dla nas skompletowanie takiej wyprawki to niewielki wydatek,nawet byśmy nie odczuli.Jak powiedziałam,ze od kompletowania wyprawki są rodzice to wielkie oburzenie.Nam tak naprawdę nikt nic nie dał,do wszystkiego doszliśmy praca.Zabralam synka,męża i wyszłam.Jest mi przykro,bo uważam ze to nie moim obowiązkiem jest martwienie się o dziecko kuzynki.Ona sama stwierdziła,ze ona „chciałaby taki wózek jak ma Adaś”.Ja zabiorę swojemu synowi i dam dla jej dziecka,pewnie,tym bardziej ze zaczynamy starania o drugie.Juz nigdy nie przylece do tej rodziny..

Gość gość
Ciesz sie, ze ciebie przynajmniej facet nie zdradza jak mnie :/

Gość gość
Nie przejmuj się. To buractwo i wiocha uważać, że jak ktoś z rodziny jest za granicą to ma zaraz sponsorować CAŁĄ rodzinę w Polsce. Nie daj się w to wciągnąć. Rób prezenty jeśli chcesz, ale nie uprawaiaj sponsoringu.

Gość gość
ty kłamczucho! jak nic ci nikt nie dał? kurffa akurat wyprawkę w UK, pieluchy, środki do pielęgnacji etc. opłaca państwo! bez komentarza ;/

Gość gość
Najgorzej jest mi z tym,ze nawet moja mama stwierdziła,ze „nie tak mnie wychowywała”.Poza tym to,ze kuzynka jest młoda to czy to jest moja wina,ze ona jest w ciąży?Czlowiek tak tęskni za tym domem rodzinnym,a jak już się przyjedzie to rodzina czeka na sponsoring.Tesciowie są zupełnie inni,oni nic nie oczekują a cieszą się dosłownie ze wszystkiego.

Gość gość
Chodziło mi ze z rodziny mi nikt nic nie dał,kłamczuche to sobie poszukaj...Ciekawe bardzo,wózek,łóżeczko tez opłaca państwo?Bardzo ciekawe...

Gość gość
Nudna jesteś, każde prowo zaczynasz od, chce się wyzalic

Gość gość
To niech kuzynka jedzie do uk to dostanie wyprawkę

Gość gość
gość dziś Chodziło mi ze z rodziny mi nikt nic nie dał,kłamczuche to sobie poszukaj...Ciekawe bardzo,wózek,łóżeczko tez opłaca państwo?Bardzo ciekawe... xxx Nie wyrobie :D Tak, proporocjonalnie do uboższej kuzynki masz high life i nawet nie zaprzeczaj pod maskowaniem "nikt mi nic nie dał". Pomogło Ci państwo brytyjskie i nie ośmieszaj się negowaniem tego faktu.

Gość gość
gość dziś To niech kuzynka jedzie do uk to dostanie wyprawkę xxx Właśnie autorko, może pomożesz rodzinie i przyjmiesz kuzynkę do siebie?

Gość gość
niech jej jeszcze tyłek podetrze. Nie ma obowiązku się nią zajmować, nic jej nie musiałą dawać

Gość gość
Ale autorki nikt nie przyjmował do siebie. Niech kuzynka jedzie i niech ja wesprze Państwo brytyjskie.

Gość gość
Ta 17 letnia suksa jak tylko urodzi to co miesiąc będzie miała 1500zl za to że rozlozyla nogi.

Gość gość
To wracaj tam skąd przybylas jednej durnej mniej.

Gość gość
Ale sępy :) Przecież młoda dostanie becikowe, to o co chodzi? Macie być sponsorami?

Gość gość
Ja nie wiem co wy macie za rodziny. Też mieszkam za granicą, do Polski przyjeżdżam dwa razy w roku i dosłownie nikt, ani z rodziny , ani ze znajomych nie oczekuje ode mnie żadnych prezentów. Jak się spotykamy to raczej wypytują o lokalne zwyczaje, ogólnie życie tutaj. Robię małe prezenciki , np. jakieś ciekawe produkty spożywcze, których nie ma w Polsce, albo ciekawe bibeloty i tyle.

Gość gość
Wyprawke w Uk oplaca panstwo?? A to ciekawe. :D 13 lat w tym kraju mieszkam, dwoje dzieci i pierwsze slysze o takim zjawisku. Autorko, bardzo nieładnie sie rodzinka zachowala. Roszczeniowo i bez klasy. Przeciez nie masz obowiazku nic nikomu kupowac!

Gość gość
A co to za najazd na autorkę? Mnie by też było przykro w takiej sytuacji. Nie musiała przywozic nic,a jednak kupiła jakieś kosmetyki,parę ciuszkow i dołożyła jeszcze po swoim dziecku,a tu mało,mało....szczyt bezczelnosci. Co to,jej sprawa,że 17 letnia gowniara nogi rozlozyla i nawet nie potrafiła się zabezpieczyc? Rozumiem,że rodzina i wypada pomóc, ale taka postawa rodziny wobec autorki,która chciała dobrze? Na miejscu tej dziewczyny i jej matki byłabym wdzięczna za cokolwiek, a nie jeszcze fochy jakieś. Z kolei na miejscu autorki powiedziałabym lodowato, że skoro nie pasuje, to oddam wszystko do jakiegoś domu dziecka albo domu samotnej matki, tam z pewnością obdarowane osoby byłyby szczerze uradowane i wdzieczne, bez pretensji,że mało i że mnie stać. Niech jeszcze autorka wózek i cała wyprawkę kupi plus płaci za wynajem mieszkania dla siksy, bo przecież taka młoda, nie pracuje i w ogóle biedna taka. Ciekawe co z tatusiem dziecka... zwiał czy też nieletni ,mieszkający u rodziców, bez pracy i pieniędzy???

Gość gość
Na mnie też wszyscy obrażeni. Ta sama sytuacja. Asz jeździć i dawać. Jak nie to nara.

wczoraj ty kłamczucho! jak nic ci nikt nie dał? kurffa akurat wyprawkę w UK, pieluchy, środki do pielęgnacji etc. opłaca państwo! bez komentarza ;/ x Skąd ona ma to wiedziec skoro to tylko durna prowokacja

Gość gość
jakoś nie chce mi się wierzyć, ze ludzie są, az tak bezczelni, ja tez mam rodzine za granicą i nikt nie oczekiwał, ze bedzie mi urządzać wyprawkę, moim zdaniem prowo

Gość gość
Autorka pewnie z glebokiej wsi pochodzi i wszyscy mentalnosc maja lata 80-90, ja tez mam wiele znajomych rodziny za granica i nigdy nie oczekujemy prezentow, wiadomo ze zawsze ktos cos przywozi ale jest zobowiazanie ze my rowniez cos zawozimy jak jedziemy.

Gość gość
Autorko nie przejmuj się rozczeniowa i bezczelną rodziną. I nie daj się wrobic w sponsoring

Gość gość
ale masz totalnych buraków i chamów w tej rodzinie, az się wierzyć nie chce, łapy wyciągają domagają się, i się nie wstydzą, nie przejmuj się nimi , jesteś w porządku

Gość gość
17 latce wyprawkę nich kupuje ojciec jej dziecka albo jej rodzice. Ty nic nie musisz. Odpowiadacie z mężem za poziom życia waszego dziecka, a nie cudzych. Skoro kuzynka taka biedna to powinna się cieszyć ze wszystkiego co jej dałaś, a nie narzekać, że nie oddałaś wózka swojego dziecka. Co do reszty rodziny to ktoś wyżej już Ci napisał banda buraków.

Gość gość
Niestety prowon tej nudziary, co sra przecinkami nie stawiając spacji. ziew

Gość gość
Współczuję durej rodziny

Gość gość
Masakra tak rodziba olej ich