Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto jechać na polskie morze ?

Polecane posty

Gość gość

plusy 1) blisko, minusy 1) sinice, 2) nieprzewidywalna pogoda

Gość gość
do minusów dodałbym korki w trakcie dojazdu i ceny...pokój z widokiem na morze w 4 * hotelu to miesięczna wypłata przeciętnego Polaka...nie warto, lepiej za te pieniądze polecieć do Turcji, Chorwacji, Bułgarii czy nawet Włoszech lub Hiszpanii - taniej i pogoda stabilniejsza.

Gość gość
Zamykają plaże pod względem kąpieli bo coś jest nie tak z wodą. Także polecam coś innego.

Gość gość
ja za te kase wole lezec plackiem nad morzem na Majorce, z opcja all inc :D Pogoda pewna, jedzenie pyszne, cieple lazurowe morze. Ach... Tydzien temu wrocilam z Majorki, i juz chce mi sie kolejnego wypadu :)

Gość gość
Bałtyk jest dobry ale poza sezonem, zeby łapać jodu, pospacerować po plaży...morze bardziej do podziwiania zachodu słońca niż kąpieli. Niestety pogoda na polskim morze nie sprzyja leżeniu plackiem na plaży i kąpielom morskim.

Gość gość
Jeżdżę co roku i jestem zakochana w Polskim morzu, fajny piasek, fajne widoki, fajne powietrze, nie trafilam nigdy na sinice. Nie przeszkadzja mi parawany, Janusze i Grażyny . Wolę to niż siedzenie nad basenem w hotelu z drinkiem z palemka nie widząc nic oprócz bardzo czesto obskornego hotelu w dajmy na to Grecji, Tunezji.

Gość gość
Warto, morze mam za miedzą Tylko 12 km

Gość gość
23:34 x Bo fajnych hoteli to trzeba umiec szukac, a nie wybrac pierwszy lepszy i sie czepiac. Wszedzie pelno turytow, nawet nad polskim morzem. Szczegolnie w sezonie.

Gość gość
Jak jest pogoda, nie ma sinic i znajdzie się fajne miejsce (a nie 12m pokój dla 4 osób) to polskie morze nie jest takie źle (pod warunkiem, ze lubi się zimną wodę, parawany zagradzajace dostęp do morza i pełno puszek pieska na plaży). Jak mam wybór to jednak wolę cieplejsze morze i wybieram inne kierunki. A do gościa z 23:34: jeszcze nigdy nie byłam w obskurnym hotelu (a za taki standard jaki miałam za granicą to musiałabym w Polsce więcej zapłacić i do tego doliczyć jeszcze koszt transport i liczyć na szczęście odnośnie pogody), po za tym nikt nikomu nie każe siedzieć całe dnie na basenie z drinkiem (to mentalność Polaka- zapłaciłem to będę pić od rana) bo można też iść nad morze, wynająć samochód i trochępozwiedzać.

Gość gość
gość wczoraj Ty byłeś gdziekolwiek na swiecie, widziałes jakies inne plaże? Nie wiem jak mozna zachwycać się mętną, szaroburą, zimną wodą gdy kąpało się w lazurowych, ciepłych wodach o przejrzystości 100% i wylegiwało na białych piaskach

Gość gość
We wloszech to cie moga zg****ic i zabic muzulmanie. Jedna Polke juz zg****ili

Gość gość
Zalezy gdzie mieszkasz. Jeśli masz blisko to myslę, ze Ci się opłaca. Ja np. mieszkam na południu Polski i taką samą odległość jak nad Bałtyk mam na północ Chorwacji, więc nie bardzo mi się opłaca jeździć nad zimny Bałtyk bo koszty podobne, a na południu cieplej

Gość gość
I generalnie każde miejsce ma swój urok, Bałtyk pewnie też, ale jeśli chodzi o ceny to można polecieć na 1000 zł do Grecji i wyjdzie podobna cena jak nad polskie morze, a jest cieplej. Wić jak kto woli. Ja nie byłam nigdy nad Bałtykiem bo jakoś zawsze wybierałam południowe kierunki, zresztą nad Bałtyk mam do przejchania całą Polskę. Ale tych, którzy mieszkają w północnej Polsce rozumiem, że jeżdza tam na wakacje bo blisko

Gość gość
Jedz nad srodziemne, najtansze sa kierunki takie jak chorwacja ale jest naprawde pieknie, ladna pogoda, przejrzysta woda, super kapieliska, nie pozalujesz.

Gość gość
Lepiej jechać gdzieś indziej, bez polskich Januszy i Grażynek, parawaningu, chamstwa i kolejek.

Gość gość
No pewnie,ze lepiej jechać na południe.Zaplacisz tyle samo a czasami nawet i mniej zależy jakie wydatki przewidujesz.Chciałam teraz jechać na weekend nad nasze polskie morze i co? Jedyne dostępne noclegi zaczynaja się od 300 zl za jakąś norę w hostelu.Pogoda nieprzewidywalne,woda brudna i sinice wiec nawet stopy nie zamoczysz.Szkoda kasy

Gość gość
Ja najchętniej jeżdże do Władysławowa, z reguły wybieram się tam w lipcu. Rezerwuję fajną kwaterę na Bookaparcie i w droge :)