Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nigdy nie stymulowalam moich dzieci a wyrosly na madrych ludzi

Polecane posty

Gość gość

prycham smiechem jak czytam o tej wasze stymulacji , ze ona mosi rano wstac dziecko stymulowac hehehehehehehe jak ja sie ciesze ze moja mlodosc(czas na rodzenie dzieci ) nie przypadla na dzisiejsze czasy , ze moglam normalnie urodzic , kochac ,przekazywac pewne wartosci , tak poprostu dzisiaj corka ma 22 lata , studiuje wymagajacy kierunek i pracuje , syn mlodszy 18 letni ma straszna zajawke na historie i polityke , zobaczymy co z tego sie rozwinie , ja mu kibicuje w kazdej jego pasji i bez stymulacji sa sprawni fizycznie i psychicznei

Gość gość
och przepraszam , musi, oczywiscie

Gość gość
Ja też już w tę pierdy nie wierze. Nie można olać całkiem dziecka ale bez tych wszystkich stymulacji też wyrośnie dużo zależy od genów

Gość gość
jestem rocznik 72 moi dziadkowie byli wspaniali , madrzy i pracowici, wyrosli bez stymulacji , a dorastali wsrd spadajacych bomb moi rodzice byli super , wyrosli na porzadnych ludzi ja bez stymulacji wyroslam i powiem wam ze calkiem niezle mi sie powodzi moje dzieci bez stymulacji , juz prawie dorosle , dobrze sie ucza (jeszcze ) sa zwyczajnie fajnymi lubianymi mlodymi ludzmi no zobaczymy jakie to stymulowane pokolenie bedzie :o

Gość gość
gość dziś wlasnie ja sie z tych bredni smieje :)

Gość gość
A w ogole na czym polegają te stymulacje?

Gość gość
Tak, bo jakbyś ich stymulowała, uczyła przez zabawę, to na pewno wyrośli by na głupich ludzi.Przeciez nikt nie mówi że jak nic z dzieckiem nie robisz to będzie głupie, ale na pewno nie będzie tak mądre jakby mogło byc. Moja córka ma 2 lata a rozwój ma na 3 lata, to wszystko dlatego że spędzam z nią czas zamiast puścić bajkę

Gość gość
Tak, bo jakbyś ich stymulowała, uczyła przez zabawę, to na pewno wyrośli by na głupich x a ciebie stymulowali czy nie ? bo zbyt lotna nie jestes, w temacie nigdy nie padlo stwierdzenia ze przez stymulacje byly by glupie

Gość gość
A to kiedyś się nie stymulowało dzieci? Cały dzień leżały i patrzyły w sufit? Nikt się z nimi nie bawił, nie śpiewał, nie czytał? Pierwsze słyszę..

Gość gość
Stymulacja seksalna dzieci to pedofilia. Temat został zgłoszony na Policję, jak i wszyscy wypowiadający się powyżej.

Gość gość
Siebie zgłoś zboczencu bo wszyscy poza Tobą piszą tutaj o stymulacji rozwoju psychicznego i fizycznego dziecka.

Gość gość
a od kiedy to zwykla zabawa jak pospiewanie z dzieckiem, ukladanie klockow ( moj syn jak mial 2 latka to pierogi uwielbial ze mna robic , klepal ciasto , mieszal w miskach) ukladanie puzli, malowanie , wyklejanie , robienie roznych rzeczy z koralikow , czyli takie zwykle rzeczy , nazywa sie szumnie STYMULOWANIEM hahahahaha jakas modna gownomowa? wow jestescie "kiul i trendi "bo zamiast isc zdzieckiem do piaskownicy babki polepic idziecie je sty-mu-lo-wac

Gość gość
A co to za filozofia bawić się z dzieckiem? To jest stymulowanie. Chodzi ci o zajęcia dodatkowe? Mój autystyczny syn bez nich by się nie rozwijał,nie robił postępów w takim tempie, ale na Kafe wszystko to wymysł,wmawianie dziecku choroby i wyciąganie kasy.

Gość gość
gość dziś w punkt! zapytalam laski kiedys tutaj na forum , bo pisala ze idzie stymulowac dziecko , jak bedzie je stymulowac , a ona na to , eeee pospiewam troche i idziemy na spacer

Gość gość
Ja już parę lat temu o tym pisałam. Aż mnie krew zalewa jak słyszę lub czytam o "stymulowaniu maluszka " od pierwszych dni,tygodni....o angielskim dla 3 miesięcznych niemowlakow...o rozwijaniu czegoś tam już,teraz,natychmiast...A dziecko ledwo potrafi siedzieć. Wyścig szczurów. Potem pierdylion zajęć dodatkowych , jakieś elitarne przedszkola/szkoły... no ja naprawdę nie wiem jak myśmy wyrosli na normalnych ludzi bez tych dziwactw. Ale to też wina Internetu, łatwego dostępu do mediów, człowieka łatwo "zbajerowac ". I potem teksty, że badania naukowe potwierdzaja, że naukowcy coś tam...człowiekowi można wcisnąć każdy kit, a już w szczególności młodym matkom. Paranoja.

Gość gość
KONIA DZIECKU TEŻ WALICIE?

Gość gość
gość dziś Naucz się czytać ze zrozumieniem, autorka napisała że nie stymulowała dzieci a mimo to wyrosły na mądre osoby. Zabrzmiało to tak jakby uważała że stymulowanie nic nie daje i jej dzieci nie mialyby szansy być mądrzejsze.

Gość gość
Ale chwile. Stymulowanie to" nowoczesne " slowo". A tak naprawde chodzi o spiewanie, spacery, place zabaw, sluchanie piosenek, mowienie do dziecka , wspolne zabawy, czytanie. No i nie mow mi autorko ze tego nie robilas ? To co robilas jak twoje dzieci byly male? Serio pytam.

Gość gość
To moze napiszcie jak jest stymulujecie :)

Gość gość
ść dziś Moja córka ma 2 lata a rozwój ma na 3 lata, to wszystko dlatego że spędzam z nią czas zamiast puścić bajkę xx Nie masz sie z czego cieszyc.. Naprawde.. Moja córka te taka była, zawsze " do przodu ", szybciej kumata, bardziej rozwinieta psychiczniee niz wiekszośc dziic z jej grupy przedszkolnej, szkolnej itp. Nic dobrego z tego dla niej nie wynikło ! Nie potrafiła sie porozumiec, dogadac z rówiesnikami.. Byli dla niej za dziecinni, za głupi, nudni.. Za to ze starszymi o te 2-3 lata miała swietny kontakt, mnóstwo znajomych i koleznek.. Dorosli ja bardzo lubili, bo mozna było z nia porozmawiac , była taka dojrzała.. Za to nie potrafiła odnalezc sie w klasie z która spedzala a większosc dnia w szkole.. Ma dziś 26 lat. I to jej zostało do dzis, woli przebywc i przyjaznic sie ze starszymi, doroslymi ludzmi z rodzinami i dziecmi niz z rówiesnikami...

Gość gość
To ja ci serio odpowiem -normalnie, bawilam sie z dziecmi Spiewalismy , tanczylismy , ukladalismy puzle, albo robilismy rozne fajne rzeczy z koralikow, szczegolnie lubielismy ukladac wzory i figury z koralikow na szablonie a pozniej przez papier do pieczenia stapialo sie zelazkiem i sciagalo z formy , robilismy teatrzyki kukielkowe , gdzie scena byly dwa przewrocone krzesla , zima pielkismy pierniczki , ozdabialismy lukrem , kazdy jak chcial i tak wszystkie byly sliczne :) albo robilismy ozdoby na choinke Do dzis gramy w planszowki i karty Jeszcze raz powtorze, normalnie sie bawilismy wiec nie przestane nabijac sie z tych dzisiejszych matek ktore stymuluja dziecko , och ona musi byc modna i uzywac modnych slow , nie powie ze idzie sie bawic tylko stymulowac och ach bulke przez bibulke Moja babcia duzo sie ze mna bawila a zadanie nie bylo proste bo w latach 70 nie bylo takich fajnych zabawek , ale nigdy by jej do glowy nie przyszlo powiedziec ze np idzie stymulowac wnuczke :) :) Wiecie jak wy idiotycznie z tym stymulowaniem brzmicie :) Jak czytam kolejny raz na forum ze ona idzie dziecko stymulowac to parskam ze smiechu

Gość gość
Stymulować znaczy mniej więcej tyle co uczestniczyć, wspierać, inicjowac zabawy/zajecia. Ja swoje stymulowalam i sama byłam stymulowana, bo mama byla ze mną w domu i pomysłów było na spedzanie czasu tyle, że dnia brakowało. Teraz jak widzę maluchy z tabletami, komórkami to aż mi smutno :-( ja z mamą chodzilam na spacery do lasu, na działkę, razem sialysmy kwiaty, sadzilysmy warzywa, razem zbieralysmy owoce, w domu robilysmy przetwory, na dzialce bukiety z kwiatów a kiedy mama pielila to ja siedzialam obok na krzeselku i czytalam mamie książki, w wieku 5 lat już biegle czytalam. Mądrym dzieckiem byłam :-) moje dzieci już niekoniecznie ze mną chcą w ogrodzie siedzieć, ale z kolei mamy inne wspólne zajęcia, staram się spędzać z dziećmi czas, aktywnie uczestniczyć w ich życiu, wspierać, rozmawiać. Też są mądre, oczytane, ciekawe świata, mają swoje pasje i zainteresowania.

Gość gość
No nie stymulowalam! Normalnie sie bawilismy , fajne to byly czasy jak dzieci byly male , ludziki z kasztanow robilismy, zbieralismy kolorowe liscie jesienia Ech nikt sie nie stymulowal a wszyscy milo czas spedzali

Gość gość
Stymulowanie to mi się tylko z seksem kojarzy :-D

Gość gość
A mi ze stymulacja pradem, wiec tez mnie to durne slownictwo razi , tak jak autorke , ale jak ktos napisal, ludzie dzisiaj coraz glupsi

Gość gość
No i dlatego ze was nikt nie stymulowal jesteście przeciętne szare myszy.

Gość gość
Mnie z kolei z amerykańskim filmem "Dzieci takie jak on". W tym filmie stale padało to słowo. Chodziło o dziecko z zespołem Downa, żeby dużą ilością bodźców, zabaw, pobudzić dziecko do lepszego rozwoju, żeby bardzo nie zostawało w tyle za rówieśnikami, mogło skończyć jakieś szkoły, nauczyć się zawodu i być samodzielne. Film pokazywał, że dziecko z Downem żadna tragedia. Nie skończy Harvardu, ale w życiu sobie poradzi

Gość gość
Z dziećmi trzeba rozmawiać, a dzisiejsi rodzice nie mają na to czasu. Moi zawsze dużo pracowali, żłobek, przedszkole, opiekunki. Weekendowi rodzice, a to też nie zawsze. Sami się wychowaliśmy z bratem. Rodzice tylko kasa i kasa, zawsze im było mało. Mama miała ambicje zawodowe, a dzieci w d/u/p/i/e :-(

Gość gość
gość dziś A ty kimjestes ? Hehehe