Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_204

Płacenie na randkach

Polecane posty

Gość ona_204

kasia5266 Aktywny Zarejestrowany: 2011-01-28 Posty: 205 Wiek: 22 Temat: Płacenie na randkach Rozmawiałam wczoraj z kolegą, który twierdzi, że nie zamierza płacić za dziewczyny na randkach. Jest uprawnienie i każdy ma płacić za siebie. Powiem szczerze, że zatkało mnie. Nie chodzi o to, żeby facet wydawał na dziewczynę nie wiadomo jakie pieniądze, ale zapłacić za kawę czy pizzę to gest świadczący o tym, że facet jest gentelmanem. Oczywiście kobieta może się potem zrewanżować i też go gdzieś zaprosić, ale na etapie pierwszych spotkań to dla mnie normalne, że facet CHCE płacić ( nawet jeśli kobieta wyciąga portfel).

Gość gość
Dokładnie, gdy przychodzi rachunek to kobieta też łapie za portfel i mężczyzna wtedy mówi, ja zapłacę, ona się uśmiecha Inna opcja nie wchodzi w grę

Gość gość
To sobie żadnej nie znajdzie ewentualnie brzydkiego ziemnego babochlopa , bo taka typowa samica z dużą ilością kobiecych chormownow lubi się czuć chroniona i jakby trochę " na lasce " faceta ze niby on dominuje , jeśli on ma takie podejście nie będzie budził zainteresowania prawie żadnych kobiet chyba że zdesperowanych

Gość gość
To oczywiste że na pierwszych randkach facet płaci.

Gość gość
a niby dlaczego ma płacic? baby maja prace, rownosci im sie zachacialo. ale jak przychodzi do placenia to nagle wszystkie takie tradycjonalistki. golddiggerki i tyle.

Gość gość
Chodzi o gest . O bycie gentelmenem. Ale Ty 16. 19 nie masz z nim nic wspólnego .

Gość gość
Fakt, chodzi o gest. I okej. Pod warunkiem, że kobieta wcześniej zadeklaruje, że chce zapłacić za siebie. Wtedy chętnie się za nią płaci. Inaczej jest, gdy taka lala uważa, że jej się "należy" i nawet nie wykona gestu, że chce zapłacić za siebie, tylko uważa to za "obowiązek" faceta. Taką należy z miejsca olać, bo widać, że ma nasrane we łbie.

Gość gość
" bo taka typowa samica z dużą ilością kobiecych chormownow lubi się czuć chroniona i jakby trochę " na lasce " faceta ze niby on dominuje" x Jestem taką kobietą i się z tym zgodzę, tyle, że ja nie potrzebują być chroniona finansowo. 100 razy bardziej wolałabym aby facet tę dominację pokazywał w życiu codziennym, jeżeli zajdą ku temu odpowiednie okoliczności. Np. stanął zdecydowanie w mojej obronie lub przywalił w ryj temu, który by mnie zaczepiał. To zawsze mnie przyciągało i to jest bardzo męskie. O wiele bardziej niż płacenie na randkach, którego nie wymagam.

Gość gość
Tez tego nie oczekuje ale facet ktory na pierwszych spotkaniach ureguluje rachunek ma u mnie plusa

Gość gość
Chodzi o gest, wiadomo że mogę sama zapłacić, ale to oznacza klasę i ze jest gentelmenem

Gość gość
Pisałam z kopega bardzo długo (znalismy sie wczesniej) i pozniej sie umowilismy pierwszy na miescie i też wyszedł z inicjatywa zaplaty, ale jestem niesmiala kobieta i zapłaciłam za siebie bo glupio bym sie z tym czula, ze kolega ma za mnie zaplacic a wtedy szlismy dopiero na studia, wiec nie mial stalych dochodow tak jak i ja.