Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tokofobia

Polecane posty

Gość gość

Witam, cierpię na tokofobie. Otoczenie mnie nierozumnie, wstydzę się i przez to jeszcze bardziej boję mojej fobii. Jak sobie mam poradzić?

Gość gość
Nie wiem jak to napisać ale mój mąż chce dzieci już teraz a ja się tak panicznie boję. On tego nie rozumie mówi, że mi przejdzie, że to normalne się trochę bać. Ale ja nie boję się trochę tylko panicznie. Na widok ciężarnej lub dziecka potrafię stanąć w miejscu jak wryta i nawet nie oddychać z przerażenia. Już nie wiem jak mu wytłumaczyć, że to nie strach tylko panika

Gość gość
nie ********* c sie.

Gość gość
Ech, od tego mam zabezpieczenie ale coraz gorzej znoszę tabletki. :( Zostają jeszcze prezerwatywy ale to tylko kwestia czasu jak mój mąż je zdejmie lub wyrzuci. Póki co stosuję 2 zabezpieczenia z czego mój mąż nie ma pojęcia, że biorę też tabletki. Kiedyś już zrobił mi numer podczas stosunku i od tego czasu mu nie ufam. :/

Gość gość
Rzuc chłopa skoro cie nie szanuje. Albo postaw sprawe jasno. Co do tabletek moge polecic tylko zmiane na te jednoskladnikowe.

Gość gość
Dziękuję za radę. Nie wiem czy jest to powód by rzucić mojego męża. Kocham go.

Gość gość
No jesli wykreca ci takie numery mimo tego, ze mowisz mu jak paniccznie sie boisz to on chyba slabo cie kocha

Gość gość
Prawda boli

Gość gość
Ja po prostu nie rozumiem tej jego chęci posiadania dziecka. I nie wiem czy wpływa na niego jego instynkt czy raczej rodzina i kumple, którzy są już dawno ojcami

Gość gość
w zyciu bym sie nie zgodzila na takie praktyki. ja nie chce miec dzieci, bo to za duza odpowiedzialnosc skad ja wezme 1mln zlotych w razie zachorowania dziecka na raka?

Gość gość
To straszne