Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam chłopców

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu zauważyłam że synek roczny ma jedną stronę moszny mniejsza i dzisiaj dotknęłam i jedno jądro czuć wyraźnie A długiego jakby nie było. Bardzo się zmartwiłam. Powiem pediatrze bo idziemy niedługo do szczepienia ale teraz pytam was czy miałyście s raczej wasi synowie taka przypadłość?

Gość gość
Projekt

Gość gość
Cofajace jaderka. Do 2rz powinno sie unormowac. Tylko pediatra niech sprawdza na wizytach kontrolnych. Moj syn tak ma ( ma 17mcy). Dla przestrogi napusze ze moj byly facet mial ta sprawe olana, dowiedzial sie dopiero na komisji wojskowej ze ma wnetrostwo, przez to nie dopuscili go do sluzby wojskowej. Powiedzial mi, a raczej plakal- gdy mial 21l. Wyslalam go do urologa, mial 2 zabiegi w szpitalu. Nie wiem, kto wczesniej zaniedbal. W sumie jak to wyszlo na komisji to jego matka nie zrobila nic, by pomoc, poszukac lekarza itd. On dopiero za moja namowa poszedl do lekarza. Nie wiem jak to sie skonczylo, bo rozstalismy sie po 2.5 roku. Teraz on ma 37l, ma zone ale dzieci brak- nie wiem czy nie chce czy nie moze miec.

Gość gość
Kiedyś to czytałem musisz szybko operacje musi zrobić

Gość gość
Ja byłem na komisji wojskowej w majtkach

Gość gość
Napisalam- mial dwa zabiegi zrobione, operacje, jak to ujales.

Gość gość
Oj to poważne. Auutorka

Gość gość
Synek koleżanki miał na to zabieg. Ma 3 lata. Do domu wypuszczony tego samego dnia.

Gość gość
" W sumie jak to wyszlo na komisji to jego matka nie zrobila nic, by pomoc, poszukac lekarza itd. " No ciężko, żeby mamusia dorosłego chłopa prowadziła do lekarza...

Gość gość
Dorosly nie dorosly ale chlop. On naprawde mi plakal, ze jest za pozno ze nie bedzie mial dzieci. Pod lozkiem trzymal gazete z artykulem na ten temat- facet sie wypowiadalze dla niego juz bylo za pozno i jest bezplodny. A co do matki- to mowila ze gadala z sasiadka, gdy syn uslyszal diagnize i ta jej powiedziala, ze tak sie zdarza najlepiej to zostawic. Wiec tu duzo niewiedza zdzialala. Bo nie powiem, gdy mial zabiegi to matka przy nim byla codziennie.

Gość gość
Może być też tak zwane wędrujące jądro.

Gość gość
Kontroluj sytuacje. Czesto sie zdarza, ze jaderka same wracaja na miejsce, jednak gdy to nie nastapi do ok. 3 roku zycia, robi sie zabieg. Moj synek mial wnetrostwo prawostronne. Byl operowany w okolicach 3 urodzin jakos.

Gość gość
I bez przesady z tym pospiechem, nic sie z tym nie robi u tak malego dziecka jak twoje, gdyz jadra same moga jeszcze zstapic w miare wzrostu.

Gość gość
Robi się! Jeśli jądro ucieka do brzucha to trzeba szybko działać natomiast jeśli tylko wyżej do moszny lub zaraz nad nią to obserwować i samemu odprowadzać bo powinno samo przejść

Gość gość
No moj syn tak ma. Ma niecale 18miesiecy. I taki starszy pediatra kazal masowac i sciagac jaderko. Za to inna lekarka twierdzi ze zostawic i konyrolowac do 2rz. Nie sciagac samemu bo to zla metoda i tylko zaszkodzi- jaderko nie zstapi samo naturalnie a bedzie przyzwyczajone do stymulacji. Poza tym wg niej duzo tez winy maja pieluchy. I wielu chlopcom wraca do normy po odpieluchowaniu.

Gość gość
Mój synek miał takie uciekające jajeczko. Lekarka kazała obserwować. Teraz ma 3 lata i jądra są na miejscu. Nie trzeba było nic robić. Same zeszły na stałe.