Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce wziac pozyczke na zeby

Polecane posty

Gość gość

Mam zeby w strasznym stanie. po ciazy w rok mi sie posypaly...naprawde mialam kiedys piekne zeby. Mam osemki do wyrwania do tego z 6dziur do zalatania no i wybielic by sie przydalo ale to nie jest az tak komieczne. Myslalam o pozyczce. Oczywiscie bede robic pod znieczuleniem ogolnym bo panicznie boje sie dentysty. Myslicie ze to dobry pomysl jak myslicie ile by kosztowala ta narkoza?

Gość gość
Uspokoj się :-( wiem co to strach przed dentysta, ale już narkoza to przegięcie. Najlepiej bedzie jak znajdziesz w swoim mieście dobrego dentyste, pójdź na konsultacje i przegląd. Zobaczy co trzeba robić najpilniej, zaczniecie pomalu po 1 zębie. Spokojnie z bieżącej kasy sobie poradzisz 1 zab w miesiącu. Z wyrywaniem jak musisz to do chirurga się zapiszesz, ale to w drugiej kolejności możesz, chyba że coś się dzieje. Ja ósemki poleczylam, nie wyrwalam a 7 mam do wyrwania, ale trzymam na razie, pod kontrolą.

Gość gość
zgadzam się z powyższym; ryzykowanie narkozy dla leczenia zębów to skrajna głupota masz dziecko i naprawdę chcesz ryzykować śpiączką lub śmiercią żeby załatać kilka dziur w zębach??? zrób normalnie w znieczuleniu; chwila bólu przy ukłuciu i problem z głowy. Dziewczyno też sie bałem dentysty, a miałem tragiczne zęby, mam wypełnienia w ponad połowie zębów, korony, na zęby wydałem majątek i nie żałuję ani złotówki!!!

Gość gość
a czy do borowania czyli wypelnienia zeba mozna kupic znieczulenie takie silne jak sie podaje przy jego wyrywaniu?

Gość gość
Fobia przed dentysta to nei to samo ze ktos sie boi. Ja tez miałam totalna fobię, ze szłam do dentysty dopiero jak ból był tak silny, ze sie dosłownie czołgałam i tabletki juz nie pomagały. Dostawałam prawie drgawek, darłam sie, krzyczałam. Teraz od dorbych kilku lat technika poszła b do przodu ze jest wiele gabinetów gdzie tak leczą, ze po daniu znieczulenia zastrzykiem wyrywaja ząb, robią dłutowanie korzenia i sie nic nie czuje. ale nie wszedzie maja dobry sprzet i technikę, trzeb isc do dobrego gabinetu. Jakbys była z Poznania to moge polecic jedno miejsce. A narkoza chyba lepsza niz nic nie robic, ja sie niestety doprawiłam ze obecnie nie mam około połowy zębów przez moja fobię, teraz reszta juz prawie wyleczona, mam nawet jeden implant, ale nie stac mnie zeby robic wszedzie i w wielu miejscach sie nie da juz.