Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noga tupie a głowa się kiwa

recenzja koncertu iron maiden maiden england na kasecie vhs

Polecane posty

Gość Noga tupie a głowa się kiwa

recenzja koncertu iron maiden maiden england na kasecie vhs

Gość noga tupie a głowa się kiwa
OPIS Kaseta VHS wydana w Niemczech przez EMI w 1988r. Kosztowała wówczas 46.00 DM (naklejona cena). Obecnie kupiłem ją za śmieszną kwotkę 5 zł na phlim targu. Okładka w doskonałym stanie z oryginalną papierową wkładką informującą, że obraz zapisany jest w postaci PAL Colour (SECAM in France), a dźwięk zrealizowano w technice Hi-Fi. WRAŻENIA WIZUALNE Obraz 4:3 nie obejmuje całości mego telewizora panoramicznego ale da się przeżyć. Obraz VHS ma nieco ponad 200 linii w poziomie co przy moim 4K wyraźnie odstaje. Widać rozmydlenia konturów i pulsowanie kolorów. Jednak nie jest to zjawisko dokuczliwe i już po paru minutach koncertu zapominamy o tym, a biorąc pod uwagę, że kaseta ma 30 lat to jest lepiej niż można by się spodziewać. WRAŻENIA ODSŁUCHOWE Kurfa, to jest prawdziwe Hi-Fi!!! Mimo 30 lat taśma nic nie uroniła z jakości dźwięku. Talerze perkusyjne sieczone bez miłosierdzia przez pałkarza okraszają metalowy koncert sosem z wysokich tonów. Na drugim końcu skali słychać stopę bijącą niczym puls opętanego metalowca. Ggitarzyści dwojąc się i troją upiększając przekaz riffami i takimi solówkami, że ma się ochotę samemu przypogować we własnym pokoju. Basista to już w ogóle cyrkowe jakieś sztuczki odpiertala opierając girę o głośnik i tak dając czadu na czterech strunach, że zgromadzeni tuż przed nim widzowie chyba orgazmu w gacie dostają. Zresztą cała widownia zmienia się po chwili w jedrn wielki wręcz przeogromny ocean falujących cherów zarzucanych na wszystkie strony. Ja jestem łysy i nie mam jak zarzucić cherami ale dynia sama mi podskakuje w rytm INFINITE DREAMS, a noga już dawno by mi wybiła dziure do sąsiadów gdyby nie fakt, że mieszkam w domku jednorodzinnym i nie mam tu żadnych sąsiadów. Kurfa, szok!