Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 go艣膰

Kobieta nie pracuje

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
-praca to praca- wi臋kszo艣膰 ludzi chodzi do niej bo musi -naprawde my艣licie 偶e kobiety kt贸re pracuj膮 jako sprz膮taczki czy kasjerki to s膮 BARDZIEJ SZANOWANE? O tych co nie pracuja ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
a kobieta kt贸ra pracuje zarobkowo - to domem i dzie膰mi nie musi si臋 zajmowa膰? MUSI i robi na 2 etaty - pewnie ka偶dy z was pami臋ta ten model rodziny w kt贸ry kobiety pracowa艂y zarobkowo na pe艂ne etaty a potem zajmowa艂y si臋 3 czy 6 dzieci - to by艂 bardzo popularny model rodziny w Polsce -

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla mnie, kobieta, kt贸ra nie pracuje, nie jest ma艂o warta. Je艣li ma dzieci, to ma co robi膰 - pisz膮c kolokwialnie, skr贸towo. Opieka nad maluchami lub, nawet, nastolatkami, to codzienna praca, ca艂odobowa. Choroba, szko艂a, wywiad贸wki, sprawy urz臋dowe, op艂aty, porz膮dki w domu, odwiedzanie, je艣li zachodzi taka potrzeba, swoich bliskich - tak偶e w 艣rodku tygodnia, i wiele innych. Takie kobiety, naprawd臋, maj膮 co robi膰 w "czterech 艣cianach". Jestem zdania, 偶e, dop贸ki nie ma si臋 dzieci, na dom powinny zarabia膰 dwie osoby, ale gdy one si臋 ju偶 pojawi膮 - nale偶y zmieni膰 swoje 偶ycie, priorytety i po艣wi臋ci膰 si臋 ich wychowaniu. Dawniej nikt nie zastanawia艂 si臋 nad tym, jak mo偶e wygl膮da膰 偶ycie, kiedy m臋偶a zabraknie, bo albo odejdzie, albo umrze. 呕y艂o si臋 tym, co tu i teraz; m臋偶czyzna wiedzia艂, 偶e ma rodzin臋 i musi na ni膮 wydo艂a膰. Nie by艂o takiego bogactwa, jak dzi艣, wi臋c i wymog贸w nie by艂o, ale 偶y艂o si臋 znacznie bardziej szcz臋艣liwie. Nie oceniam ani kobiet pracuj膮cych, ani tych, kt贸re nie pracuj膮. To prywatna rzecz rodziny...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przecietna rodzina (przyklad) : Tato pracuje i niezle zarabia. Starczy na zycie na dobrym poziomie, samochod, mieszkanie (splata kredytu), urlop raz do roku - zyje sie normalnie, dobrze ale bez przepychu. Zona nie pracuje zawodowo, jest w domu z dwojka dzieci. Super, i nagle -wypadek, tata ginie albo staje sie niezdolny do pracy. i co wtedy - dopiero teraz myslec o starcie zawodowym ? A co z renta za kilka / nascie / dziesiat lat ? Bez pracy nie ma ZUS - u. Oczywiscie mozna dyskutowac ze ZUS to dziadostwo, itp. - moze i prawda, ale bez pracy nie ma ani pieniedzy ani renty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jesli dzieci sa w wieku przedszkolnym lub wyzej to tzw.zajmowanie sie domem to zwykla wymowka dla lenia. Trzeba ten dom lulac, pilnowac go? Normalny, zorganizowany czlowiek ogrania dom i prace a nie zrzuca wszystko na 1'osobe (zwykle pracuje maz, a len siedzi w domu).ja bym nie chcial takiej kobiety.choc stac mnie na utrzymanie domu i rodziny. Co taka baba robi caly dzien?? Po co mi leniwiec ode mnie zalezny?jaki to przyklad dla.dziecka?? Kobieta powinna miec swoje pieniadze i byc niezalezna. Oczywiscie w ciazy i z malutkim dzieckiem do 3 lat jak najbardziej moze nie pracowac.potem to juz slabo jak siedzi w domu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wywiadowki, choroby, zakupy to jest normalnosc do polaczenia z zyciem zawodowym.a jesli ktos pisze ze ma nastolatka i dlatego nie pracuje to jest juz zenada. No vhyba ze.nastolatek jest niepelnosprawy. Ona zej to wychowywanie kalek nieogranietych zyciowo. Nastolatel na spacer z mamuska, albo obiadkiem trzeba nakarmic :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak nie tymczasowo dobrej oferty to lepiej , 偶eby ogarn臋艂a dom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Albo wymowka, ze nie ma pracy np. Warszawa lub wroclaw.to juz nazwyklejsze lenistwo baby i brak szacunku do meza. Maz niech zasuwa a ona sie "domem zajmuje"..wywiadowki, oplaty ..nie rozsmieszaj mnie. Pewnie internecik, ploty, seriale i len przez caly dzien. A czym takim czlowiekm rozmawiac?? Nastolatki i kobieta w domu, bez pracy? Slabe t艂umaczenie..zle swiadczy o niej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hmmm......Ja si臋 rozwodze bo m贸j m膮偶 stwierdzi艂 偶e chce mie膰 kur臋 domowa a nie 偶on臋 kt贸ra ca艂y dzie艅 jest w pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@21:33 szkola?nastolatki?wywiadowki, porzadki w domu????-oszalalas? Rozumiem, ze nie chodzisz do pracy bo chodzisz do szkoly z dziecmi na caly dzien, albo taki bajzel co noc robia dzieci nastolatki, ze ty musisz dzien w dzien sprzatac :) :) uwazaj, ze ktos w takie bzdury uwierzy. Przyznaj, ze jestes leniwa, niezorganizowana i ma gdzie艣 swoje zycie i meza ktory zasuwa ma twoje obijanie sie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@20:12 kobieta wyzwolona, bo: siedzi w domu i na plotach, ma auto i jest po studiach.. ty sie nie kompromituj lepiej. I to ma byc cel zycia??? Fajne, rozwojowe, kreatywne spedzania dnia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja hm.... nie pracuj臋 bo nie lubi臋 :) I wcale nie zajmuj臋 si臋 tym co my艣licie 偶e ka偶da baba robi jak nie ma co robi膰. Wstaj臋 o 7 rano wyprawi膰 dzieci (ju偶 du偶e) do szko艂y. Od wczesnego dzieci艅stwa dostaj膮 do szko艂y domowe kanapki i nie ma zmi艂uj chocia偶 wiem, 偶e zamieniaj膮 te kanapki z innymi co dostaj膮 tylko kas臋 na drugie 艣niadanie. W mi臋dzyczasie m膮偶 dostaje swoj膮 porann膮 d艂ugo parzon膮 kaw臋 i porcj臋 pieszczot przed wyj艣ciem do pracy. Jak ju偶 nikogo nie ma, zaczyna si臋 m贸j dzie艅. Otwieranie okien w ca艂ym domu i zbieranie rzeczy do prania po 3 facetach. Odpalam te偶 kompa i czytam r贸偶ne wiadomo艣ci. Nie mam fejsbuka, instagrama i 偶adnych takich pierd贸艂, m贸j telefon jest wy艂膮czony i nie ma mnie dla nikogo. Chodz臋 nago po domu, k膮pi臋 si臋, sprawdzam czy potrzebne s膮 jakie艣 zakupy, je艣li tak to wsiadam na rower i jad臋 uzupe艂ni膰 lod贸wk臋. Potem szykuj臋 jaki艣 obiad i siadam do kompa uzupe艂nia膰 swoj膮 wiedz臋, kt贸ra w konsekwencji przynosi mi jaki艣 doch贸d. W艂膮czam te偶 telefon 偶eby mie膰 jaki艣 kontakt z osobami kt贸re by膰 mo偶e co艣 ode mnie potrzebuj膮. Zazwyczaj pisz臋 tylko sms, nie lubi臋 rozmawia膰. Wracaj膮 dzieci, zjadaj膮 obiad, robi膮 standardowy zam臋t i znikaj膮 z pola widzenia. Wtedy mam jeszcze czas pogra膰 sobie na kompie w swoje gierki bo to lubi臋, lub na spokojnie zaj膮膰 si臋 swoimi preparatami, kt贸re wymagaj膮 niepodzielnej uwagi. P贸藕nym popo艂udniem ju偶 zaczyna si臋 ha艂as w domu i musz臋 po艣wi臋ci膰 uwag臋 rodzinie. B臋d膮c sama w domu nie w艂膮czam w og贸le telewizora, bardzo rzadko ogl膮dam razem z m臋偶em jaki艣 film fabularny czy dokumentalny, seriale to ju偶 ca艂kiem nie moja bajka. Wieczorem wraca m膮偶 kt贸ry sam lubi przyrz膮dzi膰 sobie obiadokolacj臋 z tego co ja wcze艣niej ugotowa艂am. Potem idzie pod prysznic i musz臋 zrobi膰 mu masa偶 odpr臋偶aj膮cy. Je艣li nie jest zbyt zm臋czony to jeszcze wyszuka sobie jaki艣 film przy kt贸rym najcz臋艣ciej zasypia. Dzieciaki ja zap臋dzam do spania i sama k艂ad臋 si臋 jeszcze z ksi膮偶k膮 do poczytania. Tak wygl膮da wi臋kszo艣膰 moich dni. Wiosn膮 i jesieni膮 dochodz膮 jeszcze prace ogrodowe. Tak偶e ''internecik ploty i seriale'' jak tu si臋 kto艣 wyrazi艂 zajmuj膮 mi bardzo niewiele czasu, akurat tyle 偶eby przejrze膰 kafeteri臋 bo to 艣wietny przyk艂ad na zubo偶enie spo艂eczne. I przy okazji nie u偶ywam t艂umacze艅 偶e nie pracuj臋 bo ogarniam dom. Nie mam poczucia 偶e ogarniam dom bo nie lubi臋 sprz膮ta膰 i jest wieczny ba艂agan, ale na pewno ogarniam moj膮 rodzin臋, ka偶dy z domownik贸w ma we mnie wsparcie, zainteresowanie i odnosz臋 wra偶enie ze to jest dla nich wa偶niejsze ni偶 dodatkowa kasa wydana na g艂upoty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie nudzi ci si臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
17:43 Smutne jest twoje 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czemu smutne skoro kocha to co robi i dobrze si臋 jej 偶yje? Wi臋kszo艣膰 kobiet robi to samo tylko w znacznie wi臋kszym po艣piechu bo oczywi艣cie musi i艣膰 do pracy.

Udost臋pnij ten post

Znam kilka takich rodzin, gdzie 偶ona-matka nigdy nie pracowa艂a. Znam te偶 zupe艂nie inny uk艂ad. To m膮偶 nie pracuje i zajmuje si臋 domem i dzie膰mi. Ona bardzo dobrze zarabia i rodzi dzieci, co nie przeszkodzi艂o jej w karierze, w艂a艣nie dzi臋ki pomocy m臋偶a. Zawsze chcieli mie膰 du偶膮 rodzin臋 i maj膮 5 c贸rek. A je艣li chodzi o emerytur臋 to zawsze mo偶na stara膰 si臋 o rent臋 rodzinna po 艣mierci wsp贸艂ma艂偶onka, o czym mo偶ecie przeczyta膰 tutaj聽https://zycieseniora.com/ekspert-radzi/1530/

Udost臋pnij ten post

Moja nie pracuje ju偶 od kilku lat, a nie mamy dzieci. Niby szuka i ma w planach p贸j艣cie do pracy, ale ... Ca艂ymi dniami ogl膮da seriale, albo siedzi w Internecie.聽Jedzenie zamawiamy albo ka偶dy robi sobie, a sprz膮taniem raz w tygodniu zajmuje si臋 pomoc domowa.聽Zarabiam nie藕le zajmuj膮c wysokie stanowisko w jednej z wroc艂awskich korporacji. Ale r贸偶nie to w 偶yciu bywa np. dwa miesi膮ce temu prac臋 straci艂 kolega dyrektor i p贸ki co jest na bezrobociu. Zreszt膮 ch臋tnie bym zmieni艂 prac臋 na mniej stresuj膮c膮 nawet kosztem mniejszej pensji, ale jak tylko z ni膮 o tym gadam ko艅czy si臋 k艂贸tni膮 - jest zdania, 偶e i tak za ma艂o zarabiam.聽Czu艂bym si臋 spokojniej wiedz膮c, 偶e mamy drugi finansowy filar. Ale ju偶 nie wiem jak j膮 zmotywowa膰.

Udost臋pnij ten post

Kobieta zajmuj膮ca si臋 domem nie jest mniej warta. Cz臋sto pracuje wi臋cej ni偶 jej m膮偶 na etacie. Niestety nie zmienia to faktu, 偶e nie p艂aci sk艂adek, a tym samym nie b臋dzie si臋 jej nale偶e膰 emerytura. No chyba 偶e ma 4 dzieci, ale to i tak emerytura g艂odow膮. Takich kobiet nie nale偶y wysmiewac tylko u艣wiadamia膰, 偶e w razie rozwodu na staro艣膰 zostaj膮 z niczym. Cz臋sto to m臋偶owie zach臋caj膮 do tego 偶eby zosta艂y w domu i wychowywa艂y dzieci, bo jest to dla ich wygodne bo maj膮 mniej obowi膮zk贸w. Niestety konsekwencje ponosi kobieta. Fajnie gdy matka wychowuj膮c c贸rk臋 u艣wiadamia jej, 偶e najwa偶niejsza jest niezale偶no艣膰 czyli wykszta艂cenie i swoje pieni膮偶ki.聽

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰