Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka_prawda

Ja was, kurfa, zmuszę do myślenia. Niniejszym ogłaszam KAFEkurs logiki

Polecane posty

Lekcja nr 1. Temat " Sprawy organizaglcyjne". 1. Jesteś głupi, byłeś głupi, zdechniesz głupi. Chyba że mnie posłuchasz. 2. Nie wiesz skąd się wziąłeś ani dokąd zmierzasz. Nie wies po co żyjesz. 3. Uświadomienie sobie dwóch powyższych aspektów oznacza PRZEBUDZENIE.

Gość gość
Ile gó\wien już dzisiaj skonsumowałeś?

Logiczny wniosek. Skoro ty niebwiesz po co żyjesz to znaczy, że wie to ktoś inny. Pytanie - KTO? Kurfa.

Lekcja nr 2. Temat "Obecność innych" O Euglena zielona nie jest świadoma obecności rozumnych istot ludzkich. Wniosek - istoty ludzkie mogą nie być świadome obecności istot jeszcze bardziej rozumnych (np. duchowych). O Nadążacie kafe-matoły?

@ Pan Paździoch dziś Euglena zielona w ogóle nie ma świadomości nawet swojego istnienia, a co dopiero innych organizmów X Dokładnie to samo mogłaby powiedzieć o ludziach istota wysoko rozwinięta. Stwierdziłaby, że głupi człowiek nawet nie wie po co żyje więc nie ma żadnej świadomości swego istnienia. Przynajmniej "żadnej" w odniesieniu do duchowych istot wysoko rozwiniętych. Ale nie przerywaj chłopcze wykladu. Na pytania końcowe przyjdzie czas późniejm

Gość gość
Przebudzeniem jest trzeźwo doświadczać teraźniejszości. Przeszłość jest martwa. Przyszłość jest mgłą. W tej obecnej chwili trwa Twoje istnienie a Ty doświadczasz go co do świadomej chwili.

To w takim razie te rzekomo bardziej rozwinięte od ludzi istoty miałyby dość słabe funkcje poznawcze skoro nie potrafiłyby dostrzec że człowiek posiada świadomość

Lekcja nr 3 Temat "Zasada figur przystających" O W naturze jedno zwierze wykorzystuje drugie zwierze. W naturze jest hierarchia ważności. Co ciekawe to samo obserwujemy w przypadku ludzi. Jedni ludzie wykorzystują drugich, a jakiś człowiek stawia się na czele całej grupy "człowieków". Wniosek kafe-matoły? Że w przypadku duchowych istot wysoko rozwiniętych także może istnieć hierarchia, wykprzystywanir i walki. O C***j mnie obchodzi czy wierzycie w boga ale zauważcie kafe-leniuchy-umysłowe, że Pismo Święte także wspomina o hierarchi wśtód aniołów (trony, panowania, itd) oraz o globalnej napiertalance wśród aniołów. Wszystko zaczyna nam się skladać w logiczną całość choć do całości macie dalej niż na piechotę do sracza na Marsie.

Na dziś wystarczy bo jeszcze wam łby popękają. Prześpijcie się grzecznie ze świadomością, że oprócz was idiotów mogą być tuż obok niewidzialni jeszcze więksi idioci mające się - podobnie jak i wy - za istoty rozumne. O tym dlaczego się nie ujawniają i jaka jest ich rola w waszym życiu dojdziemy na jutrzejszych lekcjach kursu. Jeszcze raz. Nir każe wam wierzyć w tzw. świat nadprzyrodzony (cokolwiek to znaczy). Wystarczy jeśli do waszych hermetycznych łbów dopuścicie świadomość, że MOŻE istnieć.

Jeszcze jedno. Wyrywny Paździoch wyrwał się z pytaniem czy ja wiem po co żyję. Tak, wiem. Ale ja chcę, żebyście wiedzieli po co wy żyjecie. Temu sluży ten kurs. Jednak "najsamprzód" musimy sobie ustalić pewne definicje pojęć. Definicje logiczne. To jest kurs logiczny, gdzie wniosek wynika z konkretnej przesłanki. Nie martwcie się. Jak was, kurfa, zmuszę do myślenia!