Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Uwaga na psy do adopcji s膮 tak chore 偶e nie wyleczycie ich

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

i tylko sami si臋 zarazicie. Fundacje i stowarzyszenia szukaj膮 frajer贸w.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Pierwszego buldoga kupi艂am z hodowli i jest zdrowy. Kolejnego postanowi艂am adoptowa膰 i to by艂 m贸j najwi臋kszy b艂膮d. Przez ostatnie p贸艂 roku od adopcji wyda艂am na weta ju偶 12 tysi臋cy i pies dalej jest niezdiagnozowany. Nie wiadomo na co choruje. Nie wiem czy panie z tej fundacji widzia艂y psa na oczy, ale chyba nie. Prosto z jakiej艣 pseudo wolontariuszka przywioz艂a psa do mnie. 艢mierdzia艂 niesamowicie i mia艂 biegunk臋. Karmy to on chyba nigdy na oczy nie widzia艂, bo nie wiedzia艂 jak to si臋 je. To by艂a moja pierwsza i ostatnia adopcja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i jeszcze by d**e zawracali co chwila najch臋tniej jakimis wizytami. chorzy, nawiedzeni ludzie. Ja chcia艂am kota, ale maja tyle problem贸w, ze zrezgygnowa艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam psa z adopcji juz prawie 5 lat i ani razu nie by艂 chory

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te psy ze schronisk powinny by膰 usypiane bo tylko si臋 m臋cz膮 , po swoich odchodach chodz膮 widzia艂em sam smr贸d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marawstala
Szkoda tych zwierzakow, ale tez my艣l臋, ze bardziej ludzkie by艂oby u艣pienie... Przynajmniej tych kt贸re nie maja szansy na prze偶ycie. Wzielam kiedy艣 takiego kota i to by艂a masakra...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 tak jasne kto艣 odda艂 zdrowego psa ju偶 ci wierz臋 :D napisz jeszcze 偶e rasowego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To sk膮d wzi膮膰 zdrowego psa lub kota jezeli kto艣 nie chce wydawac 2 kafli na papierocwa? Dla mnie rasa nie ma znaczenia... nie potrzebuje szpanu ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 zrezygnowa艂am z adopcji jak tylko zobaczy艂am w jakim stanie te psy s膮. Wol臋 ju偶 kupi膰 z jakiej艣 ma艂ej, domowej hodowli ze stowarzyszenia. Z tego ca艂ego ZKwP nie b臋d臋 kupowa膰 i przep艂aca膰. Kilka tysi臋cy za psa to przegi臋cie. Zreszt膮 to ZKwP to takie samo stowarzyszenie jak i inne tylko powsta艂o wcze艣niej i teraz nie potrafi zaakceptowa膰 obecnej konkurencji. G艂upole krzycz膮 kupuj tylko z ZKwP a nie wiedz膮, 偶e ci zwi膮zkowi hodowcy maj膮 drugie hodowle i te same psy zarejestrowane w nowych stowarzyszeniach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To sk膮d wzi膮膰 zdrowego psa lub kota jezeli kto艣 nie chce wydawac 2 kafli na papierocwa? Dla mnie rasa nie ma znaczenia... nie potrzebuje szpanu ;/ xx No jak nie chcesz zap艂aci膰 hodowcy za zdrowego, zadbanego szczeniaka, to mo偶e sobie sam/a wyprodukuj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kup taniego i chorego, mo偶e uda ci si臋 go wyleczy膰 i nie zdechnie, ale na leczenie wydasz znacznie wi臋cej ni偶 2 ko艂a. Op艂aca si臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
taa wyrpodukuj..juz ku)rwa biore drukarke 3D i produkuj臋... chory materialzm, ze wszystkiego biznes i we wszystkim biznes widzicie. Kiedy艣 ps贸w by艂o bardzo du偶o i za darmo, a teraz wszyscy na wszystkim biznesy chc膮 robi膰..hodowle.. okropnie to brzmi..hodowac to mo偶na warzywa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kiedy by艂o du偶o ps贸w i za darmo? No kiedy, bo ja nie pami臋tam takich czas贸w? Pierwszego rasowego psa kupi艂am w latach 90 ubieg艂ego wieku i nikt nie chcia艂 mi da膰 za darmo. Za darmo to by艂y kundelki w schroniskach i te偶 najcz臋艣ciej chore, zabiedzone i zapchlone jak jasny gwint.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli nie zale偶y na konkretnej rasie to pogadaj z kim艣 kto ma suczke i planuje dopu艣ci膰 albo daj ogloszenie. Ja mam psy z hodowli, nie jakich艣 mo偶e najbardziej renomowanych, ale normalnych zarejestrowanych, by艂am po jednego i drugiego, widzia艂am warunki, widzialam psy, mam metryki i papiery, wi臋c ju偶 o przekr臋ty ci臋偶ej. Mialam te偶 psa kupionego z r臋ki na mie艣cie. Sz艂am z narzeczonym jeszcze wtedy i sta艂a dziewczynka, mo偶e 13 lat z pieskiem, prosi艂a 偶ebym kupi艂a :-) my akurat budowalismy dom a pies mnie urzekl z miejsca. Pojechali艣my z ni膮 i psem do domu, bo dziwne dla mnie bylo na ulicy dzieciakowi p艂aci膰 i bra膰 w ciemno, a tam jeszcze 6 takich samych i pi臋kna mama dalmatynka, jak z obrazka :-) Nie dopilnowali, ojciec doberman, wi臋c pieski 艣mieszne :-) kupi艂am, to by艂 jak dot膮d m贸j najm膮drzejszy pies.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przez takie w艂a艣nie podej艣cie tyle tych ps贸w w schroniskach i fundacjach. Jak chcesz psa to adoptuj jest mas臋 zdrowych fajnych ps贸w. Albo kup sobie rasowca z dobrej hodowli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
.hodowac to mo偶na warzywa... xx Warzywa to powinien hodowa膰 ten, kto nie potrafi poj膮c, 偶e odchowanie i zadbanych szczeni膮t kosztuje. We藕 i kup sobie szczeniaka - suk臋. Odchowaj j膮, zarejestruj hodowl臋 nawet w takim nowym stowarzyszeniu, pokryj suk臋, zap艂a膰 za krycie, karm suk臋 drog膮 karm膮, bo jest ci臋偶arna i potrzebuje dobrego jedzenia. Jak urodzi odchowaj miot na dobrej karmie + witaminy, zaszczep i odrobacz ka偶dego szczeniaka, zap艂a膰 za czipy i rodowody czy metryki (te偶 kosztuj膮 nawet w stowarzyszeniach, nie s膮 za darmo) i rozdawaj szczeniaki za darmo. Ja wezm臋 od ciebie jako pierwsza, bo po co mam p艂aci膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale przeciez mowa og贸lnie o psach, a nie rasowych, wiec jaka hodowla? Ps贸w rasowych w og贸le nie warto brac, zawsze cos jest z nimi nie tak, kundelki najlepsze. Tyko ta moda na sterylizacje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
odk艂adaj kas臋 i nie kupuj z mas贸wek gdzie jest miot za miotem bo takie psy s膮 zaniedbane. nie spos贸b zajmowa膰 20 czy 30 psami na raz to jest niemo偶liwe fizycznie. bierz pod uwag臋 tylko ma艂e domowe hodowle gdzie psy mieszkaj膮 w domu razem z lud藕mi gdzie s膮 g艂askane i przytulane chodz膮 na spacery s膮 czyste i zadbane bo tyko wtedy masz szanse na fajnego zdrowego szczeniaka bez zwichrowanej psychiki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale przeciez mowa og贸lnie o psach, a nie rasowych, wiec jaka hodowla? Ps贸w rasowych w og贸le nie warto brac, zawsze cos jest z nimi nie tak, kundelki najlepsze. Tyko ta moda na sterylizacje... xx Ale na co ci kundelek cieczkuj膮cy i multum problem贸w z tym zwi膮zanych? W schroniskach ich tyle czeka na dom, 偶e a偶 p艂aka膰 si臋 chce, jak si臋 na to patrzy. Dlaczego nie chcesz wysterylizowanej suczki kundelka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pies z rodowodem to 偶aden szpan, przecie偶 nie chodzi z tym przytwierdzonym do obro偶y. To tylko dow贸d rzeczowy, 偶e nie rozmna偶a艂y si臋 psy spokrewnione, co grozi padaczk膮 i innymi psimi nieszcz臋艣ciami. Tylko tyle. Zawsze mieli艣my psy z rodowodem FCI, wygl膮d i zachowanie jak w opisie rasy, umowa kupno sprzeda偶, pies przebadany. Lepiej wiedzie膰 jakie rasa ma zalety i wady, czy taki pies pasuje do twojego trybu 偶ycia i czy masz tyle kasy, 偶eby mu zapewni膰 dobr膮 diet臋, warunki 偶ycia, leczenie w razie potrzeby. Nigdy na 100% nie masz gwarancji, 偶e pies b臋dzie bezproblemowy,ale po co pakowa膰 si臋 w k艂opoty tak emocjonalnie i bez zastanowienia z psem, o kt贸rym nic nie wiemy ? Schroniska to umieranie zwierz膮t, powinni zostawia膰 tylko takie, kt贸re maj膮 jak膮艣 szans臋 na adopcje. Inaczej nijak nie wybrniemy z plagi bezpa艅skich. Fundacje ratuj膮 stare, biedne psy, a potem nikt tych ps贸w nie chce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 ale przeciez mowa og贸lnie o psach, a nie rasowych, wiec jaka hodowla? Ps贸w rasowych w og贸le nie warto brac, zawsze cos jest z nimi nie tak, kundelki najlepsze. xxxx Z kundelkami tak samo zawsze jest co艣 nie tak. Przecie偶 kundelki r贸偶ni膮 si臋 od ps贸w rasowych tylko eksterierem i niczym wi臋cej. Maj膮 takie same wn臋trzno艣ci: w膮troby, trzustki, 艣ledziony, nerki, jelita, serca. prze艂yki, tchawice itd. Mia艂am kiedy艣 kundelki i mam teraz psy rasowe i powiem ci, ze to w艂a艣nie z kundelkami by艂o wi臋cej problem贸w zdrowotnych

Udost臋pnij ten post

Co to za brednie? Spada wam sprzedaz ps贸w bo ludzie teraz bardziej swiadomi i bior膮 pieski ze schronisk?呕aden dobry cz艂owiek nie kupi psa z waszej zakichanej hodowli, tylko wezmie bidulke kt贸ra czeka na dom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Znam tylko 1 osob臋, kt贸ra jest zadowolona z kundelka z adopcji. Pies 艂adny, kastrat, wolontariusze nauczyli go podstawowych komend, szkolili na pos艂usze艅stwo. Grzeczny, 艂adnie chodzi na smyczy, toleruje koty i nie zaczepia innych ps贸w. Inne kundelki to niestety pora偶ka. Same problemy, agresja, szczekanie nawykowe, nie nauczone czysto艣ci ani w og贸le niczego. Taki pies to nieszcz臋艣cie i kara za g艂upot臋 :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 Masz prawie zerow膮 wiedz臋 na temat hodowli ps贸w i piszesz bzdury. W hodowli ps贸w nie istnieje poj臋cie psy spokrewnione tylko inbred. Nazwij jeszcze cieczk臋 u suki miesi膮czk膮, a krycie seksem, b臋dzie weso艂o. Mam w domu dwa inbredy: jeden 10 lat, drugi 8 lat i 偶aden nie ma padaczki. Jak to mo偶liwe? Padaczka to zawsze skutek uboczny choroby wektorowej, kt贸rej weterynarz nie potrafi zdiagnozowa膰, wi臋c czepia si臋 czego tylko mo偶e, 偶eby jak najwi臋cej zyska膰 i zarobi膰, bo przecie偶 dobry pacjent to wiecznie chory pacjent. Jak weterynarz wyleczy to traci kas臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 nie rozumiem,po co si臋 kupuje psa za kilka tysi臋cy?????Dla mnie to szpan i tyle.Mialam kiedy艣 bokserk臋,kupiona z og艂oszenia,偶y艂a lat 14 i nigdy nie chorowa艂a.Teraz mam kundelka ze schroniska od 6 lat i nic si臋 z ni膮 nie dzieje.Jest tyle 艣licznych i potrzebuj膮cych piesk贸w a snobki kupuj膮 yorki i malta艅czyki za kilka tysi臋cy!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nieee st贸wka nic hodowcom nie spada. To ty masz jaki艣 problem, najprawdopodobniej ze sob膮.Przygarnij te wszystkie chore bidule, a p贸藕niej lecz siebie i ca艂膮 rodzin臋 na dziwne dolegliwo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Ciekawe bardzo bo u mnie w rodzinie i wsr贸d znajomych ludzie maj膮 psiaki ze schronisk i nie s艂ysza艂am by sie ktos skar偶y艂, s膮 kochane i bardzo wierne. Ale tu widz臋 ktos usilnie propaguje kupowanie psy z odowli i posiadanie czworonoga sprowadza do tego by by艂 wytresowany jak ma艂pa w cyrku. To ludzie z takim w艂asnie podejsciem potem wywajaj膮 psy na drodze kiedy im si臋 znudz膮, bo chodzi艂o im o to by miec 偶yw膮 idealn膮 zabaweczk臋 a nie przyjaciela.

Udost臋pnij ten post

Pierwsze s艂ysz臋 by cz艂owiek czyms sie od psa zarazi艂,troche zyje na tym swiecie i nigdy o czyms takim nie s艂ysza艂am. A skoro trosk臋 o los bezdomnych ps贸w nazywasz ''problemem ze sob膮'' to 艣wiat by艂by wspania艂y gdyby ludzie mieli ze sob膮 takie w艂asnie problemy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mamy tu przyk艂ad noksi kt贸ra wzi臋艂a kundelka ze schroniska. Przed adopcj膮 by艂a 艂adn膮, zgrabn膮 dziewczyn膮, a teraz wygl膮da jak potw贸r i schudn膮膰 nie mo偶e. Ciekawe dlaczego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nic nikomu nie spada, wida膰, 偶e si臋 nie znasz. Ja nie sprzedaj臋 ps贸w, ale mam rodowodowe i nic nigdy mnie nie zmusi do wzi臋cia kundla, kt贸rego kto艣 wyrzuci艂, bo go pogryz艂. Nikt tak bez powodu nie wyrzuca psa, chyba jaki艣 totalny prymityw. Psa marze艅 kupionego za niema艂e pieni膮dze si臋 szanuje. Na kundelkach ludziom nie zale偶y. To przykre, ale u weterynarza 偶a艂uj膮 na kosztowne leczenie, no bo to tylko kundel, za darmo, wi臋c nic niewart. Kundel czy rasowy, masz psa to go lecz. Nie mam dobrego zdania o w艂a艣cicielach kundli, przykro mi po tym, co widzia艂am u weterynarza

Udost臋pnij ten post