Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest tu ktoś, kto właśnie się dowiedział o ciąży??

Polecane posty

Gość gość

I to po raz pierwszy? Jeśli tak to napiszcie jak się czujecie?? radość czy obawy? Razem będzie raźniej :)

Gość gość
obawy, bo nie mam pewności kto jest ojcem

Gość gość
Obawy, bo mialam jechac na super wakacke a teraz zle sie czuje

Gość gość
Ja wiem jakies 3 tyg, teraz boli mnie brzuch i rzygam. Ciesze sie ze japier..

Gość gość
Ja też sie nie ciesze. Chciałam jedno dziecko a mam trzy. Noe poradzę sobie, nie potrafię sie cieszyć. Mam dwoje starszych dzieci 7/4 będę miec 5

Gość gość
Ja się wymądrzałam zawsze, że jak można wpaść, przecież wiadomo skąd są dzieci i co się robi... I co?? Uważałam i wpadłam, pokarało mnie za to głupie gadanie i czepianie się innych nie wiedząc jak było. Można uważać i wpaść. Tyle w temacie.

Gość gość
22.07 jakby nie patrzył to z dwojgiem tez wpadłam. Starałam sie o 1 a bedą trojaczki

Gość gość
22:10- haha ale Twoja wpadka to nie wpadka :) Chciałaś ciąży tyle, że nie tak licznej... Podziwiam, że wgl chciałaś trzecie dziecko... Kurde, ale jedno, a nie 3... Starsze Ci pomogą, masz doświadczenie, nie będzie tak źle :) Dasz sobie radę na pewno

Gość gość
Ja się dowiedziałam 23.07

Gość gość
Dowiedz.sie 11 czerwca tyd przed okresem

Gość gość
23:37- ale w jaki sposób dowiedziałaś się tak szybko? test Ci już wykazał?? Mi wyszła słaba kreska dopiero po kilku dniach po terminie okresu, dlatego jestem ciekawa :) I jak Twoje emocje po 2 miesiącach? Ja wiem od 5 dni i nadal jestem w szoku...

Gość gość
Sa spwcialne testy w uk mieszkam/ok.15e kosztuje..chcialam szybko wiedziec bo bylam na wakacjach(alko)hmm ja teaktuje na zimno.bo to moja 4 ciaza(0 dzieci) bole skurcze byly..duohaston biore.Caly czas stres i ogladam siku czy nie plamie..nie wiem radosci brak jakos... Wyluxuje sie po 15 tyg.moze. aha mloda nie jestem to tez stres x3

Gość gość
Ps.zaszlam za 1 razem.tak jak z kazda ciazy popszednia tez.

Gość gość
23:53- ojej, współczuje... Mam dokładnie te same obawy... Bo wiem, że bardzo często się to zdarza, dlatego póki co staram się nie przyzwyczajać, nie planować itd. Pewnie nie chcesz o tym gadać, ale gdyby jednak to jestem ciekawa w których tygodniach spotykały Cię te złe rzeczy, chociaż w sumie w każdym się może zdarzyć, ale jakiś wyznacznik byłby w których tygodniach najczęściej się to zdarza... Też super młoda nie jestem, ale nie wiem czy wiek ma tu znaczenie, bo bardzo młode osoby też tracą

Gość gość
Mam 10latka i 4ro latke w domu i pare dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. To byl szok. Do dzis w to nie wierze i predko nie uwierze. Najgorsze jest to ze ja nie mam zdrowia zeby chodzic w ciazy. Zawsze chcialam miec trojke dzieci ale wyparlam juz ta mysl bo lekarze powiedzieli ze najlepiej jak nie bede rodzic

Gość gość
06:54 ciesz sie to 1500 + plus ok 300 rodzinnego. Za siedzenie w domu masz wyplate

Gość gość
Tak, ale będę musiała dziecko oddać do adopcji. Raz, że jestem za młoda, a dwa nie stać mnie na dziecko. Decyzja uzgodniona została z ojcem dziecka i rodzicami.

Gość gość
Z rodzicami dziecka :o ?

Gość gość
Miałam na myśli swoich rodziców

Gość gość
O ile dobrze mysle to , gdy konczysz 18 lat, twoja doopa staje sie juz tylko twoja wlasnoscia i nikomu nic do tego :x

Gość gość
07:37 No właśnie chodzi o to, że nie mam 18 lat, a nawet gdybym miała 18 to i tak ani nie mam pracy, ani wykształcenia.

Gość gość
gość dziś i dobrze, pojdzies na macierzynski, moze ci sie slownik nawinie pod reke,, " 4ro" co to kurcze w ogole jest ? Jeszcze 4-ty idzie przebolec, to z tym "RO" odfrunelas na maksa.

Gość gość
Poronilam w 13, 6, 7 Na kazdym etapie moze cos sie stac Ale coz to ost.raz. Propinuje nie klepac ludziom o ciazy do 14 przynajmniej tyg.

Gość gość
gość dziś jezeli to nie prowokacja, to przemysl to jeszcze. Wyksztalcenie to cos co mozesz zdobyc zawsze, prace tez. Dziecka juz nie odzyskasz. Cale zycie bedziesz sie zastanawiac, kim jest, co robi, jak wyglada. Sa domy samotnej matki, gdzie dostaniesz wszystko-od miejsca do spania po zarcie i ciuszki dla dzidzi. Do tego przez pierwszy rok masz kosiniakowe 1000 zl , 500+ i alimenty chocby z funduszu . Potem zostana tylko alimenty, i 500+ z dodatkami. Dzidzia idzie do zlobka, ty konczysz szkole nawet pogimnazjalna " matura w rok" skladasz podanie o mieszkanie i za trzy - cztery lata jestes na swoim. Pamietaj tylko tyle ze to nie wiek i nie wyksztalcenie, determinuje instynkt i nie jest wyznacznikiem gotowosci ma macierzynstwo. No chyba ze nie chcesz dziecka, to oddaj. Jak masz watpliwosci , jeszcze przemysl. Bonawet bez pomocy bliskich dasz rade!

Gość gość
07:50 Nie jest to żadna prowokacja. Wiem, że dziecka po oddaniu raczej nie odzyskam, dlatego chciałabym żeby to było coś na zasadzie adopcji ze wskazaniem, gdzie dostawalabym od rodziny dziecka informacje o nim, np zdjęcia czy gdzie poszło do szkoły. Chcę temu dziecku dać najlepsza przyszlosc, a sama nie dam rady, bo nie mam nic tak naprawdę mój chłopak też nie ma niczego. To była po prostu wpadka dwóch młodych i głupich gowniarzy. Oczywiście, gdybym tylko mogła to bym dziecka nie oddała

Gość gość
gość dziś musi byc cos nie tak, albo z toba albo z zarodkami. Nie powinnas miec dzieci bo wadliwy gen przekazesz dalej

Gość gość
08:02 okrutna jesteś!

Gość gość
7.48 Co i was nie tak? Przepraszam że pytam, nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz. Ja straciłam ciąze dokładnie w tych samym tygodniach 12+6, 6+2 i teraz w sumie dwa dni po zrobieniu bety juz było krwawienie.. zz okresu 5+1. Zrobiliśmy nawet badania genetyczne i nie ma się do czego przyczepić, lekarze rozkładają ręce. Zachodzę bardzo szybko. W 1-2 cyklu. Co u cb jest nie tak?

Gość gość
8.26 Jak sobie radzisz ? Ja jestem po dwóch i nie mam już chyba siły próbować, i tak się nie uda. Partner Cię wspiera czy jesteś pozostawiona sama sobie?

Gość gość
Czasami nie sa sie utrzymać tajemnicy jesli ktos cie zna sam sie domyśli. Przykład. Na wprost pracy mam bar gdzie zawsze pije kawe o tych samych godzinach. W ciazy juz staram sie nawet kawe ograniczać bo normalnie pije kilka filiżanek dziennie. (mam niskie ciśnienie i moge sobie ma to pozwolić, wręcz jest mi wskazane) po dwóch poronieniach nawet kawe odstawiłam na wszelki wypadek. Jedna słabiutka rano. 1 dzien po tescie zamiast kawy zamowilam rumianek. Pytanie barmana jestes w ciazy? I co mam mu powiedzieć że nie? Zna mnie od lat. Nawet kiedys byliśmy w związku. No ale tu nie o tym, chodzi o to Że mnie zna i sam sie domyśli. A w barze jak to w barze ludzi pełno i kazdy cos podslyszy, jak nie podsłyszy to sobie wyobrazi.