Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiWr

Tęsknię, martwię się, bo rzadko jest w domu

Polecane posty

Gość MiWr

Hej Mam 27 lat, mój chłopak 33, jesteśmy ze sobą od 2 lat, mieszkamy razem od czerwca zeszłego roku. Muszę się przyznać, że jest mi ciężko, ponieważ jest rzadko w domu, a ja tęsknię... Pracuje 180, 190, 200 godzin w miesiącu, a dodatkowo lata na kontrakty do Szwecji i Irlandii. Nie zdarza się to super często, ale jak już, to potrafi nie być go 3 dni w tygodniu, 2 tygodnie w miesiącu, ostatnio - 1.5 miesiąca tam siedział. :( ja podchodzę do niego bardzo uczuciowo, nienawidzę być osobno i denerwują mnie tłumaczenia, że tak rozsądniej, bo pieniądze i pieniądze... Ileż można tych pieniędzy? Co będziemy z nimi robić, palić w piecu, gotować na nich zupę? Ja pracuję, ale mój zawód nie wymaga aż takich nakładów czasu - nie zajmuję się ludźmi ani klientami, wiele obowiązków mogę i wypełniam z domu. Bardzo go kocham, dlatego rozumiecie, dlaczego mnie to męczy - poza faktem, że nie ma go obok dochodzą myśli, że może robić tam coś złego. On ma o wiele bardziej schematyczne podejście do życia, typu - teraz się naharuję, to na starość będę mógł odpoczywać, ale ja nie chcę myśleć o starości. Pieniądze są fajne, ale siedzenie w domu z kotem, nierzadko budzenie się samemu, bo jego już nie ma, powroty wieczorne albo odprowadzanie na lotnisko wydają się być tego niewarte. A on jeszcze potrafi powiedzieć - jak się źle czujesz, to nie pracuj... Przecież bym zwariował siedząc samemu. Kilka razy poleciałem z nim, ale co mi po tym, skoro na wyjazdach zajmuje się tylko pracą? Weźcie mnie pocieszcie, bo płakać się chce

Gość gość
a czym sie zajmuje ze tyle lata ??

Gość Marianna fantastyczna
Spójrz prawdzie w oczy - on nie myśli o Tobie poważnie. Ślubu z tego nie będzie (rozumiem ślubu w Holandii, bo jesteście parą homo - spoko rozumiem i akceptuję :) tak na marginesie. Nie trać przy nim czasu. Szkoda życia.

Gość MiWr
@Marianna Jak już jest, to jest super... Nie traktuje mnie poważnie bo ma takie, a nie inne priorytety? Może myśli o mnie poważnie na swój sposób, problem z tym, czy ja wytrzymam. PS Tak, ale nie wiem, czy akurat Holandia, nie chciałbym tam mieszkać :D

Gość MiWr
@gość dziś Jest lekarzem

Jeśli jest lekarzem, może boi się społecznego ostracyzmu. Nie wszyscy są tolerancyjni w Polszy... Może dlatego ucieka dalej. Ale to tylko spekulacje i domysły nad zupełnie obcą mi osobą. Tak naprawdę musisz sobie sam zadać pytanie czego Ty chcesz, jakie są Twoje priorytety. Czy jesteś w stanie zmienić swoje życie dla niego i wciąż być tym czekającym z kotem. Marnującym swój czas. Wbrew pozorom życie nie jest takie skomplikowane - to my sami je sobie komplikujemy, nakładamy maski przed innymi, oszukujemy sami siebie, nie czujemy własnego wnętrza, tracimy relację z własnym JA. Dopóki naprawdę nie dowiesz się czego Ty chcesz (kariera, może wspólny dom, w przyszłości może dziecko - jeśli nam polityczna nomenklatura się zmieni; może podróże, etc.) i czego on chce, nikt na Kafe nie rozwiąże Twojego problemu.

Gość MiWr
Marianna, nie chcę, żeby ktoś rozwiązywał mój problem, chciałem się ot tak pożalić, siedząc w domu przy kawce. Moi znajomi i rodzina rzygają już od tego tematu :) co do ostracyzmu - możesz mieć rację, nie jest na ten temat zbyt otwarty. Ja jestem w stanie dostosować swoje życie dla miłości, w końcu jest najważniejsza... Pytanie jest, czy to okres w naszym życiu - dorobić się i mieć spokój, czy będzie tak zawsze. Jeśli to drugie - to na pewno nie dam rady, nie jestem typem domowej p***y żyjącej dla siebie za cudze. Z wymienionych przez ciebie rzeczy chcę wszystkiego i mysle, ze on rowniez. Co do masek i nieszczerości, masz zupełną rację i ja sam staram się ludziom o tym mówić - autentyczność jest najważniejsza.

Jesteś fajną, ciekawą i otwartą osobą. Życzę Ci szczęścia i dobrych decyzji :)

Gość Gaośćaa
Co wy gadacie!! trafilo ci sie jak ślepej kurze ziarno - nie dosc, ze tyra i zarabia krocie, to mowi zebys nie pracowal ? A ty narzekasz! Niektorzy by sie dali zabic za takie zycie.. a tu siedzi bogaty pedal, nic nie robi calymi dniami i pieprzy glupoty

"bogaty pedal, nic nie robi calymi dniami i pieprzy glupoty" Poważnie?? Tak trudno odnosić się do człowieka odmiennej orientacji seksualnej z szacunkiem? Krzywdy Ci nie zrobił, chciał pogadać, a Ty wyjeżdżasz z rynsztokowym językiem....

Gość MiWr
@Marianna Dziękuję i wzajemnie - swietnie napisalas o tej otwartości! A co do bogatego pedała - nie obrazam się, nie ma nic negatywnego w żadnym z tych dwóch słów. @Gaośćaa Trafilo się slepej kurze ziarno? Nie uważam, sam mam bardzo dużo do zaoferowania i jak napisałem, mam wyższe wykształcenie i również pracuję... A to, że dla niektórych sufit jest podłogą to nie mój problem.

Gość gość
Wg mnie nie ma innego sposobu niz tylko z nim porozmawiac. Jesli jestes dla niego wazny to na pewno nie bedzie problemu z tym zeby ograniczyc czas w pracy i kontrakty a spedzac go bardziej z toba. :) tak poza tym to czym sie zajmujesz ze tak malo siedzisz w pracy ? zazdroszcze

Gość gość
ile zarabiacie miesiecznie ?

Gość gość
ZAneta głowę ma i serce 8nna osoba, pora przyjąć to do wiadomości.

Gość MiWr
gość dziś "Wg mnie nie ma innego sposobu niz tylko z nim porozmawiac. Jesli jestes dla niego wazny to na pewno nie bedzie problemu z tym zeby ograniczyc czas w pracy i kontrakty a spedzac go bardziej z toba. usmiech.gif tak poza tym to czym sie zajmujesz ze tak malo siedzisz w pracy ? zazdroszcze" Trochę się boję z nim rozmawiać - on mówi, że robi to dla nas. Nie chcę też burzyć mu kariery i zabierać doświadczenie, głupio powiedzieć - mniej pracuj, bo mi smutno samemu. Po to mam kota :D Skończyłem architekturę, pracuję w sumie zdalnie, na razie zajmuję się bardziej historią i teorią. gość dziś "ile zarabiacie miesiecznie ?" Wystarczająco :) Ja koło 3.5/4/5, zależnie od miesiąca, od w szpitalu jakieś 6-7, plus te zlecenia - nie za bardzo pytam, bo nie ma po co. gość dziś "ZAneta głowę ma i serce 8nna osoba, pora przyjąć to do wiadomości." Wolę o tym nie myśleć, nie ma na razie przesłanek. Poza tym jak już jest to jest ciepło, sypiamy ze sobą, nie ma jakichś konfliktów

Gość gość
nie ludz sie, ze nie ***** kogo popadnie na tych wyjazdach :D jak to faceci a co dpiero geje :D

Gość gość
zajmij sie czyms konstruktywnym moze? pracuj tyle co on to nie bedziesz miec czasu na tesknote.

Gość gość
przynzja sie ze brakuje ci czestego bolcowanie i c***ja w doopie

Gość gość
Kwasnej spermuchy ci trzeba :D

Gość gość
Wez sie opamietaj

Gość gość
Obrzydliwi jestescie, chlopak chce porady a wy z takimi ohydztwami. Pogadaj z nim i bedzie dobrze! :))

Gość gość
To znajdz se innego ten niech haruje na ciebie,a ty sie baw :D