Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Roczne dziecko ma wysokie całkowite IgE o czym to moze świadczyć?

Polecane posty

Gość gość

Wynik ponad 100, przy normie 20. Wizyta u lekarza dopiero za tydzień, o czym to może świadczyć/ Nie mamy żadnych objawów alergii, poza słabym przyrostem wagi..

Gość gość
U mojego dziecka IgE całkowite tak skoczylo po szczepieniu. Były jeszcze bąble pokrzywkowe, powiększone węzły chłonne i plamy na ciele. Zrobiono mu mnóstwo testów pokarmowych i wziewnych i wszędzie wychodziło, że ok, tylko cały czas IgE całkowite za wysokie (i dalej się tak utrzymuje od roku). Lekarka, która szczepiła stwierdziła, że to alergia na jakiś składnik szczepionki, a na to badań nie ma. Poproś lekarza o zbadanie węzłow chłonnych, albo zrób usg. Jeżeli dziecko było szczepione i podejrzewasz, że to może być po szczepieniu, pamiętaj żeby odczekać z następnym szczepieniem, a jak już szczepisz zrób to pod osłoną przeciwhistaminową. Jeżeli składnik alergizujący powtórzyłby się w kolejnej szczepionce, to reakcja może być dużo silniejsza. Osłoną może być zyrtec (dzień przed, w dniu szczepienia i dzień po).

Gość ASiaSy
U mnie na szczęście nie było tego problemu, tzn nie było ige podwyższone po szczepionkach. Chociaż dziecko mojej przyjaciółki dostało po szczepionce padaczki. U mnie córka IgE miała podwyższone i to bardzo ze względu na alergie, ktorą ma. Masakra ogólnie. Była alergolog, badania. Alergia na roztocza :/ najgorsza z mozliwych alergii. Bierze leki typu singular plus jeszcze jeden. I do tego mamy jeszcze oczyszczacz powietrza z nawilżaczem. https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-930eu-w-oczyszczacz-i-nawilzacz-powietrza/

Gość gość
O niczym. Jak będzie dziecko miało że lata to może badanie będzie wiarygodne.