Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy te upały się skończą

Polecane posty

Gość gość

Kiedy te upały się skończą

Gość gośćff
w zimie

Gość gość
Nie wiem, w jakim rejonie Polski mieszkasz, ale każda z prognoz pogody, jaką widziałam, informowała, że upały mają zelżeć od poniedziałku. To znaczy - nigdzie już nie będzie powyżej trzydziestu stopni Celsjusza. To ma być kilkudniowe ochłodzenie, a potem znowu wrócą gorące dni. Chociaż - ja w te długoterminowe prognozy nie wierzę. Nawet w teraźniejsze. Zapowiadane codziennie burze, w nocy i w ciągu dnia, nie miały miejsca, a ostatnia była, bodajże, tydzień temu. Więc - to takie straszenie. Ale, fakt, prognoza, jak sama nazwa wskazuje, jest tylko i aż prognozą. Sytuacje w niej przedstawiane mogą się wydarzyć, albo i nie. Cóż, teraz narzeka się na lato, a już za kilka miesięcy - przyjdzie narzekać na zimę. I tak do wiosny, heh. Również nie cierpię takiego skwaru, spiekoty, duchoty, ale cóż można poradzić. Na pogodę nie ma rady. Klimatolodzy od lat ostrzegają, że z roku na rok będzie coraz gorzej, coraz goręcej, a przedwiośnie oraz przedzimie, to już nie istnieje. Najgorzej, że do dotyka natury, istot żyjących..

Gość gość
Jakie upały? Słońce kilka godzin, a później ulewa i burza.