Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Termin

Polecane posty

Gość gość

Czy zdażyło się komuś ze ginekolog pomylił się 4 tygodnie z data zapłodnienia w tych czasach ?

Gość gość
4 tyg to nie możliwe bo to jest ogrom czasu w rozwoju płodu nawet ty byś się nie pomyliła bo gołym okiem widać różnice i nie trzeba się znac na tym

4 tygodnie? Raczej niema szans. Moze sie roznic w pozbiejszym czasie termin z usg co do terminu z miesiaczki, bo dziecko np. moze byc z natury duze. Mi na 3 badaniach prenatalnych termin wyszedl szybciej niemalze o 3 tygodnie szybciej tylko dlatego, ze dziecko kolos.

Gość gość
A co wyszło wg USG a co wg ostatnio okresu?

Gość gość
sytuacja jest taka ze jak zawsze notowałam i tego bardzo pilnowałam tak sie stało ze tym razem zgubiłam gdzies kalendarzyk .. a nie pamiętałam dokładnie.

Gość gość
W 7 tygodniu dowiedziałam się o ciąży

Gość gość
No to może dokładnie opisz cała sytuacje.

Gość gość
Chodzi o to ze te 4 tygodnie różnicy to różnica tygodni między innymi partnerami. 7 luty -1 partner i za 3 tyg robiłam to już tylko z jednym. Ginekolog mi powiedział ze dzidzia jest z 15 marca a 2 ginekolog z badań prenatalnych ze 12 marca. Mam nadzieje ze ginekolog się nie myli

Gość gość
No tak to się na 100%nie pomyli. Jeśli gin mówi że wg USG zapłodnienie było w marcu to wie co mówi bo taka różnice byłoby od razu widać na USG. To dziecko tego drugiego. Ale czemu dalej to walkujesz?

Gość gość
4 tyg roznicy to nie ma opcji. To dlugosc calego cyklu przecież. Moim zdaniem to niemozliwe.

Gość gość
Bo do tej pory nikt ze mną na ten temat nie rozmawiał a nie chciałabym mieć takiej niespodzianki ze to tego 1 :/ ale dziekuje wam za uspokojenie mnie

Gość gość
No właśnie przecież w międzyczasie musiałaś mieć okres więc skąd pomysł że ciąża z początku lutego jest?

Gość gość
Dużo czytałam i słuchałam i podobno były jakieś pomyłki nawet o miesiąc czasu wiec to mi nie dawało spokoju

Gość gość
Kiedy miałaś ostatni okres? Cykle jak długie i czy regularne?

Gość gość
Nie, na tym etapie to niemożliwe żeby pomylić się o miesiąc, gdybyś pierwsze usg miała w 7 czy 8 miesiącu wtedy owszem, bywają spore róznice bo dzieci nie rosną "od linijki".

Gość gość
Mam nadzieje. Różnie, czasami co 25 dni a czasami 28

Gość gość
W lutym było jakieś krwawienie ale właśnie nie pamietam jaki to był dzień i to wcale nie musiał być chyba okres

Gość gość
Cykle regularne. Nie ma podstaw do wkręcania się. Tu sobie zobacz www.dziecko.haczewski.pl

Gość gość
Dziekuje za pomoc

Gość gość
Jestem teraz w ciazy i usg podaje tygodnie od zapłodnienia. No jestem w 15 tygodniu według obliczeń od ostatniej miesiączki a na usg widnieje 13 tydzień. Czyli masz jak byk datę zapłodnienia. Jeśli nie bzykałas się z dwoma różnymi dwa dni z rzędu to wiesz z kim masz dziecko. A i leć na HIV jak zes taka goscinna w kroku

Gość gość
Nie byłam w związku nic złego nie zrobiłam i nie jestem goscinna w kroku i test na hiv jest ujemny :)

Gość gość
Chyba, że pierwsza wizyta odbywa się ok 36 tc...

Gość gość
U mnie by tak było gdyby nie to że do ginekologa chodzę od początku ciąży. Jestem w 35tc i dziecko jest duże, na usg wychodzi, że to 38tc. Za to jak byłam na pierwszej wizycie w 7tc to nic nie było widać, a powinno, tydzień później w 8tc było widać i lekarz określił to na ciążę 10dni młodszą niż z miesiączki. Czyli jakbym dopiero teraz trafiła do lekarza i nie wiedziała, że zapłodnienie nastąpiło pod koniec cyklu to by się pomylił o miesiąc, ale w twoim wypadku to nie możliwe bo chodzisz od początku praktycznie

Gość gość
No tak to trochę inna sytuacja, ciekawe jak to wyjdzie u ciebie