Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plusy i minusy mieszkania na wsi.

Polecane posty

Gość gość

Mamusie podbudujcie mnie jakoś ,albo zdołujcie,jakie sa plusy i minusy mieszkania na wsi:P ja mieszkam na wsi i widzę same minusy:(((

Gość gość
To przeprowadź się do miasta po tygodniu szybciej wrócisz niż wyjechałaś. Mieszkałam od urodzenia w mieście, teraz mieszkam na wsi i nigdy w życiu do miasta już nie wrócę.

Gość gość
Zamieszkam z kobietą na wsi!!

Gość gość
Chce spokoju i miłości!!

Gość gość
Też mieszkam na wsi I bardzo sie z tego cieszę. Chociaż wieś a wieś to różnica niestety

Gość gość
Moim marzeniem jest zamieszkać na wsi w własnym domku z działką ale jak na razie mnie nie stać :(

Gość gość
gość dziś racja niektóra wieś wygląda jak mini miasteczko. Na takiej prawdziwej to bym nie chciała mieszkać gdzie są z 4 domy na krzyż brak asfaltu a do najbliższego sklepu 10km.

Gość gość
Ja mieszkałam prawie 30lat w warszawie i wyniosłam się na wieś. 180km od Warszawy. Jest super, takiego spokoju dawno nie miałam, inne życie, zna się sąsiadów, sąsiad przyjdzie i ci pomoże jak coś robisz, przypilnuje, da jeść psu. Na naszej wsi prawie nie ma zwierząt hodowlanych, mało, wystarczająco żeby dzieci poznały prawdziwe zwierzątka, ale nie na tyle, aby śmierdziało, za to rolnictwo pełną parą, mamy wszystko świeże, tańsze, bo kupujemy od ludzi ze wsi. Nawiązałam prawdziwe znajomości, takie od serca. Mamy dużą działkę, więc dzieci biegają od rana do nocy i o 20 padają jak muchy zmęczone, wszyscy się znają, dzieci wkoło pełno, więc mają znajomych i nie mam problemu co zrobić z nimi w wakacje jak przedszkole zamknięte. Cieszę się ze wsi.

Gość gość
Tak, właśnie i taką różnicę mi chodzi.

Gość gość
A ja całe życie mieszkałam na wsi. Teraz od 7 lat w dużym mieście. I nigdy bym na wieś nie wróciła. Przyjeżdżam na weekend do rodziców i cieszę się bardzo że tu nie mieszkam. Najgorsi chyba są ludzie którzy wszystko o tobie wiedzą i się bardzo interesują i to że wszędzie daleko i z praca dużo gorzej.

Gość gość
Ja mieszkam na wsi,ale czasem mam jej dość.Minusy: mozna zanudzic się na amen,zero kina,zero sklepów,zero rozrywek,wies jest dobra,ale przyjechac na wakacje,a nie mieszkac na okragło.