Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do córki przychodzi koleżanka na dwa dni. Jak zorganizowac im czas

Polecane posty

Gość gość

Jak zprganizować czas dzieciom? PIerwszy raz do córki przychodzi koleżanka, na noc i nie wiem jak zorganizować im czas ? Wieczorem na pewno jakaś bajka, popcorn, itd ale co wymyślić na pozostałą część dnia? Mieszkamy na wsi, gdzie nie ma żadnych atrakcji....

Gość gość
Jaki wiek?

Gość gość
8 lat. \

Gość gość
Może pojedzie gdzieś ,kino,wesołe miasteczko.

Gość gość
Może jakieś wspólne robienie muffinek lub naleśników, jakieś fajne gry planszowe. Mieszkasz na wsi to pewnie masz dom to może basen trampolina jak macie

Gość gość
Robienie wiankow? Robienie ramki na zdjęcia z kwiatów... wiesz cztery patyki zwiazujesz w prostokąt czy kwadrat, do tego kwiatki po bokach. Robienie sałatki owocowej na podwieczorek- arbuz, jabłko, borówki... Basen jak masz na dworze, ale to trzeba pilnować dzieci. U nas na wsi był ostatnio kurs szycia dla dzieci, fajna sprawa. Wiadomo , nie masz maszyny do szycia, ale igła z nitką i coś tam pokazujesz jak szyja. W empiku są często takie różne rzeczy do szycia, jakieś misie itp. Zawsze możesz zrobić im paznokcie, dziewczyny lubią takie sprawy. Na jakiś delikatny kolor. Kredki, farby itp. Ale to raczej nuda. Albo dajesz im kilka rzeczy że.swojej szafy, może nie najlepszych, do tego buty, i robisz im sesje zdjęciowa. Mega zabawa. Wieczorem jakiś spacer, film na DVD, rowery? Mam nadzieję że pomogła.

Gość gość
A to te dzieci nie mają własnych pomysłów na zabawę?! Do mojej córki (6 lat) jak przychodzi koleżanka to godzinami mogą się bawić i się nie nudzą. Tak samo jak do syna (8lat) przychodzi kolega.

Gość gość
Oczywiście, że bawią się razem, ale nadchodzi też czas, kiedy zaczynają się nudzić i chciałabym mieć coś w zanadrzu. Dodatkowo koleżanka nigdy nie była na cały weekend i chciałabytm jakoś zorganizować im fajny czas :)

Gość gość
zróbcie jakies ciasto/ babeczki albo jakies wymyslne desery lodowe.

Gość gość
Naucz je pleść wianki, mogą piec ciasteczka czy pizzę (jak macie energię w tym upale) albo robić domowe koktajle, galaretki itd. Też myślę że jak mają podwórko to nudów nie będzie, jak mała nie ma swojego domku/namiotu do zabawy, to możesz zaproponować żeby urządziła coś takiego- jakiś daszek, ławeczki z desek na pieńkach, do tego poznoszą stare kubki, talerzyki czy obrusy, zrobią piknik- zajęcie na pół dnia.

Gość gość
Ja nie wiem co to za czasy,żeby trzeba było organizować czas 8-latkom...same nie potrafią? Niech coś wymyśla, mogą godzinami gadać o glupotach,chyba same potrafią sobie włączyć muzykę, bajkę czy film. Mogą nawzajem sobie robić śmieszne makijaże, przeglądać jakieś gazetki... No nie wiem,te dzieci wyobraźni nie mają?? Ty zadbaj o jedzenie i zapytaj raz na jakiś czas czy wszystko ok. Moja córka ma 9 lat i zawsze potrafiła zorganizować sobie czas,koleżankom kiedy u niej są, również. Do głowy by mi nie przyszło bawić się w nianke.

Gość gość
Kurde też nie wiem. Jak miałam 8 lat jeździłam do kuzynki na tydzień i nigdy ciotka nam czasu nie organizowała. Wołała tylko na śniadanie/obiad/kolacje. A tak to bawiłyśmy się same, jak nam się nudziło to dobrze, bo wtedy najbardziej kreatywne zabawy nam do głowy przychodziły. Pozwól dzieciom się ponudzić, niech coś wymyślą, to zaprocentuje w przyszłości, nie będę czekać, aż ktoś im powie co mają robić.

Gość gość
do mamy też przyjdzie koleżanka się pobawić ?