Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

d93

Mąż, koledzy, alkohol

Polecane posty

Witam. W pisaniu na forach jestem świeżakiem ale liczę na Waszą pomoc i opinie. Dlaczego Waszą a no tak się składa że za bardzo nie mam z kim o tym porozmawiać. Jestem 25 latką, z mężem jestem od długich 9 lat w związku, mamy 2 dzieci, w wieku szkolnym i niemowlę. Mąż dużo pije.. uważa jak to facet że on po prostu uwielbia smak piwa. Nawet udało mi się go nakłonić do zaszycia i wiecie co? Przez chwilę było pięknie byliśmy rodziną, nie było kolegów. Ale oczywiście organizm odrzucił wszywkę, zaczęło się babrać. Już 3 dni po wyciągnięciu zapił do 4 rano. Mija miesiąc i znowu pije średnio co dwa dni parę piwek a dzisiaj nie wrócił na noc :( i tu pytanie do Was. Jak postąpić z takim człowiekiem? Jak go obudzić i pokazać że życie rodzinne, dla Nas też jest fajne? Jak mu pomóc przede wszystkim.. On uważa że nie ma problemu, że jego koledzy wychodzą też parę razy w miesiącu i piją piwko. Ja jako że mam obawy boję się go gdziekolwiek puszczać to potem mi się obrywa że czuję się ze mną jak w klatce, że go nigdzie nie chce puszczać a on nic takiego nie robi, że jakby mógł normalnie wychodzić to by to wyglądało inaczej, by odbierał .. Jak już wyjdzie to nie wiem gdzie jest, z kim, przestaje pisać, odbierac, wycisza tel i go nie ma...po wszystkim odpowiada pół słówkami gdzie był i z kim ale przepraszam nigdy nie słyszę. Nie mam już siły na jego kolegów, jego wyjścia, nieprzespane noce, szukania go z drugiej strony kocham go, to jakim jest dobrym ojcem dla dzieci i nie chcę tego kończyć. Co mam robić? :((

Gość gość
Ultimatum. Niech wybiera, uchlewanie ryja z kolezkami albo Ty. Inaczej bedzie pil mieczak coraz wiecej.

Gość gość
Pewnie od początku taki był ale myslalas ze misio sie zmieni jak Urodza się dzieci-za naiwność się placi. Faceci się nie zmieniają, jeśli już to na gorsze. Trzeba było pomyśleć za kogo chcesz wyjść za maz...

Gość gość
Jedyne mądre wyjscie z tej sytuacji to odejsc !!! Wlasciwie to.trzeba uciekać....

Gość gość
Pisanie o nim, ze jest dobrym ojcem to jakis zart.....bardzo Cie prosze idz do.poradni.dla,wspoluzaleznionych..ratuj dzieci i siebie

Gość gość
Alkoholik nie moze byc dobrym ojcem!!!! Mysl o dobru dzieci a nie chlejacego zlamasa... pozniej twoje dzieci beda miala przeje zwiazki bo kto normalny jest po dziecinstwie w patologicznej rodzinie??? Tez mozgu nie masz. Niemowle z pijakiem...

Gość gość
To na pewno prowokacja, ale odpowiem - jak mozna byc tak głupia, zeby zakładać rodzine i powoływać niewinne dzieci z pijakiem?:O On na pewno był taki od zawsze, tj od wieku nastoletniego, kiedy zaczęliście ze sobą chodzic. A Ty zaciążyłas, bo myślałaś, ze dzieci i obowiązki na pewno go zmienia:O za głupie sie płaci, jak mądrze ktos wyzej napisał:O

Gość gość
Bosze jak Ty mozesz dzieci narazac dzieci na zycie z alkoholikiem.ojcem, beda mialy spaprane cale zycie, wez kobieto pomysl co robisz...:(