Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość mała mi

Racjonalne gospodarowanie kasą, max 1300 na jedzenie, da się?

Polecane posty

Gość gość
dziś a gdzie to mieso kupisz, gdzie kupisz warzywa? Przeciez to wszystko to samo, no chyba ze sklep firmowy np wolarek. to ok. ale taki zwykly rzeznik ma mieso z hurtowni, ktora to skupuje od tego samego rzeznika co przykladowe tesco, czy lidl. cena w markecie nizsza bo z pominiecem hurtowni. podobnie warzywa, tylko ze.. takie przykladowe tesco (gdzie mieso na wage) nie robi problemu jak nie zejdzie im 20kg karkowki, i wyrzuca bez mrugniecia okiem, a taki malutki osiedlowy miesny :x albo zamrozi , na wpol "żywe " i po odmrozeniu znów dzien wytrzyma na ladzie, albo umyja by niesmierdzialo:x Smaczenego! To samo z warzywami, brat kiedys pracowal w jarzyniaku. Obierali stara cebule , by wygladala jak nowa i sprzedawali trzy razy drozej:x

Gość gość
dziś x Przykro czytać takie bzdury. Chyba nigdy w osiedlowych sklepach zakupów nie robiłaś. Dobre mięsne sieciówki nie mają tego samego mięsa co hipermarkety. RAZ jeden paprykę przyniosłam z marketu. Na zewnątrz śliczna, błyszcząca, a wewnątrz pleśń. Nigdy mi się to na bazarze nie zdarzyło.

Gość gość
oj bidulko, nigdy ci sie nie zdarzyło ze owoce popsute były w srodku, ze zaczynały gnic od srodka:D Ile masz lat 18 i pol roku zycia na własna reke?

Gość gość
Bzdura, jak kupiłam łopatke z Lidla to smierdziala stara świnia, zrobilam po cygansku , ale nie dalo sie tego zjesc, nigdy wiece.

Gość gość
a ja kupilam u malego masarza na osiedlu, mieso az sliskie bylo i lepkie.. Bojciu , takie przegadywanie to jak dzieci w piaskownicy:x

Gość gość
jak smierdzi stara swinia??

Gość gość
nigdy ci sie nie zdarzyło ze owoce popsute były w srodku x Nie. Może dlatego, że nie robię zakupów w kiepskich miejscach.

Gość gość
Owowce to do siebie maja ze sie psuja i plesn od srodka jest jaknajbardziej naturalna, nie psuja sie tylko te pryskane.

Gość gość
plesn od srodka jest jaknajbardziej naturalna x No popatrz, kupuję w eko sklepie zimą i może brzydkawe z wierzchu, ale nigdy nie spleśniałe wewnątrz. Wyjątkowe szczęście widać mam.

Gość gość
Fascynujace Ziemniaki , czy inne gruszki tez czasem choruja i wlasnie taka plesn czy zgnilizna jest oznaka tego ze chproby niezostaly sztucznie wytrute. A watek dotyczy tego jak za 1200 caly miesiac , a nie gdzie zdrowsze i ..a kupujac marchewke za 5 zl pol kili na bank nie przyoszczedzisz

Gość gość
Ty chyba jesteś wyjęta z rzeczywistości! Mój brat jest rolnikiem i sprzedaje sałatę, rzodkiewkę, pomidory, koper. Jedzie z tym na giełdę a z giełdy trafia to do warzywniakow ale także ma podpisana umowę z marketami i tam także kupują ludzie jego warzywa ale taniej bo sprzeda ilość hurtową a takiemu Kowalskiemu na giełdzie nie w takiej aż ilości wiec drożej a Kowalski żeby zarobić musi sprzedać jeszcze drożej. Tutaj market wygrywa a jakość ta sama. Podobnie jest z mięsem-już ktoś to tu tłumaczył. Tym zajmuje się mój kuzyn i sprzedaje do małego „firmowego” sklepu ale także do marketów. Życie. Ty sobie dalej wmawiaj ze kupujesz lepsze!

Gość gość
Nie da się. Sorry wszystko jest mega drogie

Witam, autorko tematu, chciałabys mieć kasę tak po prostu? nic prostszego!!1. Jestem mamą 3 dzieci i z racji tego nie pracuję. Szukałam alternatywy , żeby móc zajmować się dziećmi, domem i nie pracując zawodowo na etacie (fizycznie nie mam takiej możliwości) zarobić troszkę i wspomóc domowy budżet. Będąc w 3 ciąży natrafiłam na fajny biznes internetowy który pozwala zarobic!! wystarczy poświęcić ok 5 minut dziennie żeby zarobić ok 1500-2000 zł miesięcznie a nawet i więcej. Nie ukrywam że trzeba zainwestować troszkę pieniędzy ale można zacząć od 50$. Na początku się bałam, że wpłacę pieniądze i już ich więcej nie zobaczę, tak nie jest!!! Zarabiam, jestem samodzielna finansowo, wychowuje dzieci!!! Inwestowanie w necie wcale nie jest takie straszne, naprawdę!!! odezwijcie sie co o tym sądzicie. Pozdrawiam https://www.facebook.com/mojefutureadpro/?modal=admin_todo_tour