Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarekP31

Gdzie serwisować busa VW

Polecane posty

Gość MarekP31

Cześć, Chciałem Was zapytać, jaki serwis warto wybrać jeżeli chodzi o serwisowanie samochodów dostawczych (głównie Craftera), ponieważ samochody są już dość długo po okresie gwarancyjnym i zastanawiam się gdzie będę mógł liczyć na profesjonalnie wykonywane naprawy, czy wymiany?

Gość Damianok
A czy orientowałeś się może jakie warunki dla takich samochodów zapewniają autoryzowane serwisy aso? Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o takie samochody to przede wszystkim najważniejsza jest jakość realizowanych napraw, bo najgorzej jak w trasie złapią Cię nieoczekiwane problemy techniczne.

Gość Jareckii
Właśnie dobrze, że mój poprzednik poruszył ten temat, bo rzeczywiście jeżeli chodzi o serwisy Volkswagena to możesz liczyć w przypadku Twojego Craftera na dużo lepsza cenę w zakresie części, czy też preferencyjną stawkę za pracę mechaników.

Gość Grodi
Słyszałem wcześniej od znajomego o tej ofercie, ale jeszcze się nie orientowałem jak to działa we wspomnianym aso VW jednak jak już odwiedziłem ten temat to w końcu to zrobię.

Gość Tomzz
Zgadza się jest coś takiego i dotyczy takich aut jak Caddy, Crafter, LT, Amarok itd z tego co pamiętam, ale to już musisz dokładnie sprawdzić na ich stronie internetowe. Warto wspomnieć, że wykonanie przeglądu w ASO, wiąże się też jednocześnie z przedłużeniem ‘Gwarancji Mobilności’, która w razie kolizji, czy problemów technicznych gwarantuje darmową pomoc na drodze i później samochód zastępczy :)

Gość Mitor
Ja korzystam z ich usług i rzeczywiście mogę stwierdzić, że warto też w przypadku samochodów, którym gwarancja się skończyła. A szczególnie że są to busy które pewnie robią spore trasy i tutaj niezawodność jest szczególnie ważna.

Gość MarekP31
Czyli jednak jesteście za autoryzowanym serwisem :) W takim razie sprawdzę dokładnie jakie mają propozycje i może bezpośrednio na miejscu mnie do tego przekonają. Dzięki!

Gość KontiR
No to jak już będzie po wszystkim i ostatecznie się zdecydujesz to daj nam znać, bo może również inni szukający podobnej pomocy skorzystają z twojego doświadczenia.

Gość Adiks22
Oczywiście, że jest to dobra opcja z resztą dzięki temu że będziecie także robili u nich przeglądy to możecie liczyć na przedłużenie gwarancji mobilności, a to z kolei podczas problemów na trasie załatwia problem z załatwieniem lawety, pomocy drogowej oraz auta zastępczego. Myślę, ze to także dość ważny aspekt :)

Gość Hokin
To też prawda wielu z nas o tym zapomina jednak jak zdarzy się wypadek, bądź problem z autem daleko od domu to koszty lawety i serwisu mogą być niestety bardzo obciążające. A tak mamy w wielu elementach odpowiednią pomoc w bardzo stresowej sytuacji.

Gość Kondzik66
Dobrze, że poruszyliście ten temat bo niedługo też kończy mi się okres gwarancji i tak myślałem czy z moim Amarok już może przejść na zwykłe serwisy natomiast po tych dodatkowych opcjach o jakich wspominacie oraz cenach możliwe że pozostanę

Gość Rodid
No zanim podejmiesz pochopną decyzję to jednak przejdź się do kilku serwisów i sprawdź oferty różnych usług (tych które najczęściej się zdarzają) i przede wszystkim zapytaj w Volkswagenie jak to będzie wyglądało.

Gość Milson
Jak najbardziej, szczególnie że opcji jest wiele a trzeba znaleźć ten złoty środek między jakością, a ceną. To co oferuje VW brzmi jak najbardziej obiecująco i oby tak też było bo wtedy będą jednak jedną z lepszych możliwości do wyboru.

Gość Tomzz
W takim razie czekamy na twoją i pewnie nie tylko twoją opinię jak to wszystko działa i czy z przygotowanych warunków jesteś rzeczywiście zadowolony. Pozdrawiam

Gość KacperMilszuk
No tak jak już mamy stawiać na pewne miejsce, gdzie rzeczywiście można liczyć na pracę wykonana przez profesjonalistów w Volkswagenie to ja dołączam się do pozostania w aso jeżeli oczywiście zależy nam na jak najmniejszej awaryjności oraz ilości problemów.

Gość WojtekD43
A ja właśnie nad tym się zastanawiałem bo ostatnio kolega z pracy o tym wspominał, a jako że również po godzinach pracy także zajmuję się wykończeniówką i mam swojego busa VW dość młodego to też wolałbym mieć porządnie wykonane naprawy i za to nie przepłacać tym bardziej że czasami zlecenia znajdują się w sporej odległości od mojego miejsca zamieszkania.

Gość Robsos
Moje zdanie też jest podobne i nadal uważam, że jeżeli chcemy mieć wysoką jakość jednocześnie pewność i rozsądne terminy realizacji. To aso jest dobrą opcją, jednak też warto wybierać je z głową.

Gość PrzemekSliwski

Zgadzam się warto stawiać na najwyższą jakość tym bardziej w samochodach firmowych gdzie każda usterka kosztuje nas sporo a nawet może przyczynić się do utraty klientów. My więc robimy tak samo jak większość stawiając wyłącznie na najwyższą jakość jaką reprezentuje sobą autoryzowany serwis. 

Gość Bartek Karp

Dobrze, że trafiłem na ten temat bo miałem bardzo podobny problem na szczęście z Waszą pomocą udało mi się rozwiać wątpliwości i przekonaliście mnie że w tego typu samochodach najważniejsza jest ta niezawodność i ilość czasu oraz oszczędności jaki nam zostaje gdy tego typu problemy na drodze się nie zdarzają. 

Gość Niki99

A jakich aut to dokładnie dotyczy, czy jest jakaś konkretna lista modeli? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź 🙂

Gość Wertek

Na ich stronie internetowej znajdziesz dokładne informacje na temat jakie auta są objęte promocją, dokładnie to: Caddy, Crafter,  LT, Amarok  oraz auta rodzinne: Transporter, Kombi, Caravelle, Multivan i California.  Pozdrawiam serdecznie!

Gość JarekMul

Tak, zgadza się 🙂 Ja ostatnio wymieniałem u nich amorytazotory i musze przyznać ze był to bardzo dobry wybór.  Ceny tak jak pisaliscie za części po gwarancji znacząco niższe,  tez miła i pomocna obsługa oraz fachowo wykonana naprawa. 

Gość PawloK44

Mnie muszę przyznać, że najbardziej przekonuje ta 20% niższa cena na części oraz przedłużenie gwarancji mobilności.

Gość PrzemysławStalik

Dokładnie dlatego po co tracić czas na poszukiwania tańszych opcji  jeżeli tutaj mamy niższą cenę i co ważne również wysoką jakość. Do tego dbają o terminy, zapewniają opcje gwarancyjne i też service pro łączy się z dodatkowymi rabatami więc nic z kolei tutaj też nie tracimy.