Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maż mnie nie docenia

Polecane posty

Gość gość

Mąż ma własną działalność, sam na nią narzeka, że nic z tego nie ma, że tylko kredyty spłaca i potem na życie ale nie ma jak odłożyć na wakacje czy samochód więc kokosów nie zarabia. Ja pracuję w budżetówce więc zarabiam już na prawdę mało. Jego nie ma wiecznie w domu a ja po pracy mam wszystko na głowie, dom, dzieci, jeszcze jemu jak trzeba to załatwiam co potrzebuje. Niestety mąż nie docenia mojej pracy, jak jest impreza u nas (urodziny czy jego rodzina przyjeżdża do nas czy nasi znajomi) to ja organizuję 80% tej imprezy a i tak on twierdzi, że on robi dużo więcej bo on PRACUJE a ja w tej budżetówce to nie wiem co to jest praca. To prawda, że w budżetówce nie ma ciężkiej pracy ale mimo wszystko gdybym ja tam nie pracowała tylko w jakiejś firmie to on nie mógłby sobie pozwolić na to, żeby go ciągle nie było z uwagi na dzieci (trzeba się w końcu nimi też zająć czy choćby w czasie choroby). Czuję się poniżana przez niego kiedy tak mówi. To się zdarza dość rzadko, może ze 3-4 razy w roku ale kiedy tak mówi to jest mi bardzo przykro. Właśnie jesteśmy po takiej rozmowie. Ja nawet nie wiem jak mam się bronić przed takimi tekstami i czuję, że swoją postawą mu pozwalam na takie traktowanie. Nie chcę tego.

Gość gość
Ktoś coś?

Gość gość
Co wy zrobiłybyście na moim miejscu? Ale tak poważnie, spróbujcie się postawić na moim miejscu bo zwykle łatwo się mówi a trudno robi.