Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem 4 raz w ciąży, jak znowu poronię to się z tego nie odniosę.

Polecane posty

Gość gość

Lekarze załamują ręce, wszystkie wyniki mam w normie, jedyne co to mam mutacje MTHFR, biorę metylowane witaminy, homocysteinę mam na normalnym poziomie. Mąż też dokładnie przebadany, a mimo to już 3 razy straciłam ciążę. Kariotypy zrobiliśmy, jajowody mam drożne, macica też jest taka jak powinna być. Nie mam już sił...

Gość gość
Bądź dobrej myśli stres i nerwy napewno zaszkodza. Ja też poronilam ale tylko raz maja pierwsza ciąże teraz jestem w drugiej też się boję bo to normalne strach może być nawet do rozwiązania ale w ten sposób można sobie zaszkodzić dlatego ja zajmuję się czymś innym żeby tak o tym nie myśleć

Gość gość
Nie mam się czym zająć bo muszę leżeć. Na książce czy telewizji i tak się nie potrafię skupić bo cały czas się zastanawiam czy zaraz ze mnie nie chluśnie.

Gość gość
Trzymam za ciebie kciuki. Wiem, ze nie da sie nie myslec I skupiac na innych rzeczach.Trzeba po prostu przetrwac.

Gość gość
Trzymam kciuki bedzie dobrze. A który to juz tydzień?

Gość gość
8 tydzień. Nie mam dzieci, wszystkie trzy poprzednie ciążę źle się skończyły.

Gość gość
A zawsze tracilas w tym samym tyg?

Gość gość
I mimo ze matla natura broni sie przed wydaniem na swiat kolejnego dziecka z taka mutacja, ty uparcie dazysz by go przekazac? Po co, czemu? Zabrzmi to brutalnie, ale kup sobie psa. Oczywiscie zycze by tym razem sie udalo. Jednak nad kolejnym dzieckiem sie zastanow

Gość gość
Głupia jesteś jak but, połowa populacji ma tą mutację i większość nawet o niej nie wie, co innego jakby to była mutacja wpływająca na życie albo zdrowie, to wtedy się można dziwić autorce. Ja zresztą też mam tę mutację i dwie ciążę donosiłam nawet o niej nie wiedząc. Dopiero trzecią poroniłam i wtedy zrobiłam badania i wyszło. Obecnie jestem w 4 ciąży i mimo mutacji ciąża jest książkowa (także biorę metylowane witaminy), 38 tydzień. Autorko trzymam za Ciebie kciuki.

Gość gość
Nie, nie zawsze w tym samym tygodniu. Raz w 7, raz w 16 i raz w 12 straciłam ciążę :(

Gość gość
Przy mutacji mthfr powinnaś brać acard i 2 razy zastrzyk z heparyny na dzień.jak chcesz donosić,wiem bo sama mam tą mutacje

Gość gość
Na spokojnie podchodz to tego. Lepiej poronic niz urodzic chore dziecko. Taka prawda, ze poronieniom ulegaja wadliwe zarodki. Badz dobrej mysli. Nie stresuj sie bo to tylko szkodzi. Dbaj o siebie a na reszte nie masz wplywu. Co ma byc to bedzie.

Gość Też tak
Również poroniłam 3razy, teraz jestem w 10tc, krwiak i leżę w domu. U nas kariotypy ok, zespół antyfosfolipidowy wykluczony,hormony w normie, mąż wyniki dobre. Bardzo się boję ale staram się nie czytać i nie myśleć zbyt wiele. Żyje od wizyty do wizyty. Pozdrawiam i powodzenia!

Gość Też tak
Ja właśnie heparyna, progesteron. Acard odstawiony

Gość gość
Miałam włączony acard i heparynę w zastrzykach w 2 i 3 ciąży i nic to nie dało. Trzech lekarzy uznało, że nie ma sensu... już sama nie wiem co mam myśleć ;( mąż mówi o adopcji...

Gość Też tak
Wiem co czujesz. Właśnie się tego obawiam że haperyna jedynie na trochę przeciągnie ciąże. Ale nie można tak myśleć, biorę i staram się mało denerwować. I tak nic więcej nie zrobię. Każdy dzień to walka i wierze że ją wygramy

Gość gość
Nie myśl negatywnie. Dbaj o siebie

Gość gość
Trzymam kciuki

Gość gość
Oby wszystko dobrze poszlo! Powodzenia Autorko!!!

Gość gość
Powodzenia!!!

Gość gość
Powodzenia , bądź dobrej myśli , jak jesteś wierzącą to zamawiaj modlitwy dla kobiet w ciąży jest ich bardzo dużo, niektóre bardzo ładne

Gość gość
MOze sie pogódź z tym, ze jestes wątła i nie stworzona do rodzenia? Po co sie tak silujecie z natura?:O

Gość gość
Wątły to Ty masz poziom inteligencji nieuku

Gość gość
Jestem w szoku co do takich komentarzy. Można mieć kilk udanych bezproblemowych ciąż a następnie kilka poronień. Autorko - powodzenia!

Gość gość
Trudno, moga mnie zjechac alw wygooglaj modlitwe do sw. Rity aby wstawila sie za Twoja prosba . Masz ju 3 dzieci. Na chwile obecna nie sa z Toba ale kiedys sie spotkacie. Moze jednak bys odpoczela? Myslami pogarszasz swoj stan. Kciuki tutaj nic nie pomoga a modlitwa i wiara w Boga ale niezbadane sa wyroki Boskie...

Gość gość
Tu autorka, jestem niewierząca.

Gość gość
Jak się czujesz?

Gość gość
A po co ci dziecko

Gość gość
Kiepsko, nie śpię po nocach...

Gość gość
Dziewczyno nie poddawaj się