Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jarek2018

Dziecko na filipinach

Polecane posty

Gość Jarek2018

Witam serdecznie. Czy istnieje możliwość wyegzekwowania alimentów od ojca (polaka mieszkającego w Polsce) na dziecko mieszkające na Filipinach(matka jest Filipinką)? Ojciec i matka nie są małżeństwem. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. Nazwy instytucji, organizacji które mogły by w tym pomóc.

Gość gość
zrobiles dzieciaka to plac!

Gość Jarek2018
Jak się czyta bez zrozumienia to tak jest... Potrzebuję informacji JAK wyegzekwować alimenty od ojca dziecka. I NIE. Nie ja jestem ojcem (niestety) tegoż malucha. Ja staram się pomóc jemu i jego matce. Oczywistym jest że ona nie zna języka Polskiego dlatego ja staram się zasięgnąć informacji jak ta sytuacja wygląda od strony prawnej...

Gość gość0877A
alimenty musi miec zasadzone w Polsce wtedy bedzie go scigac Polskie prawo , nigdzie nie zamykaja za alimenty ..w Polsce tak..dlatego wzzystkie moje kolezanki rozwodniczki mieszkajace w uk lub irlandii wystepuja w Polsce o alimenty, dodatkowo w UK nalicza sie alimenty od zarobkow czyli zarabiasz malo lub nic placisz np £7 na tydzien...w Polsce 1500 zl czy zdychasz w nedzy czy cokolwiek ....przywala tyle i plac haracz lub idz do wiezienia