Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zioła na nowotwory.

Polecane posty

Gość gość

Szukam ziół na nowotwory tarczycy i ogólnie na nowotwory. Myślałam, że są takie mieszaknki Ojca Sroki, ale znalazłam jedynie na inne nowotwory. Ktoś coś wie i mógłby podesłać linka? Dziękuję.

Gość gość
Czystek ma wiele przeciwutleniaczy, które również działają przeciwnowotworowo. Na rozluźnienie mięśni - koper włoski. Polecam - sam stosuję. Ale trzeba robić przerwy bo jak nie robię to czuję ból w nerkach, czyli zioła obciążają trochę nerki.

Gość gość
polecam tych produktów https://konopiafarmacja.wordpress.com/2018/05/14/olej-cbd-przyszlosc-w-leczeniu-nowotworow/ Na całym świecie znane są przypadki ludzi, którzy dzięki terapii olejkiem CBD wyleczyli się z białaczki i innych typów nowotworów. Aktualnie nie ma żadnych badań klinicznych, które potwierdzałyby skuteczność olejku konopnego CBD w walce z rakiem. Są natomiast świadectwa osób, które wyleczyły swój nowotwór przy pomocy tego specyfiku. W Polsce najbardziej znanym przypadkiem skutecznej terapii olejem CBD jest wyleczenie białaczki limfoblastycznej syna Szymona Grabskiego.Znane są też przypadki pacjentów ze stanem terminalnym, którzy spróbowali leczenia olejem konopnym CBD lub olejem THC wyszli z choroby. Są to jednak dowody anegdotyczne, a terapia CBD nie zawsze przynosi pozytywny rezultat. Nie oznacza to jednak, że konopie nie pomagają w walce z rakiem. Dr Sean McAllister z Pacific Medical Center w San Francisco odkrył na przykład, że CBD jest silnym inhibitorem proliferacji komórek raka piersi, przerzutów i wzrostu guza. Kannabidiol niszczy komórki nowotworowe wyłączając u nich ekspresję genu ID-1, który jest odpowiedzialny za rozprzestrzenianie się komórek rakowych (przerzuty).Z kolei włoscy badacze opisują CBD, jako najbardziej skuteczny induktor apoptozy (śmierci komórkowej) w komórkach raka prostaty. McAllister zaznacza również, że CBD doskonale wspomaga działanie innych leków przeciwnowotworowych, wspomagając m.in skuteczność chemioterapii. Oprócz samego wspomagania chemioterapii, CBD sprawia również, że jest ona mniej uciążliwa dla pacjenta: olej konopny CBD działa przeciwwymiotnie i zwiększa apetyt u osób leczonych w ten sposób. Polecam ekstrakt konopny CBD + CBDA 6 % W

Gość gość
15:37 powiedz mi prosze bo nie jestem znawcą tematu jak to jest z tą marihuaną,cudowny lek,zwalcza raka i wszystkie bolączki to samo z tymi calymi thc olejkami tooo to juz są hity swiata a niedawno odeszła ze z tego padołu Ś.P Kora, ktora jak wiadomo nie od dziś, jarała zioło ile sie tylko dało a i olejki stosowała i o zgrozo na co zmarła,na nowotwór. Kurcze co jest grane,skoro to taki cudowny specyfik to nie wierze że jakis zespół biznesmenow nie przeprowadzilby testow za wlasne pieniadze by z czasem zdobyc monopol na ich produkt,nie wspomne juz o chinczykach i jestem prawie w 100%pewny że robili juz eksperymenty,przeciez kto jak kto ale oni sa biznesmenami na najwyzszym podium. Pytam zupełnie normalnie,nie przez pryzmat sarkazmu. Dziekuje z gory za odp.

Gość gość
15:37-noo faktycznie odpisales gosciowi z 15:47 wyczerpującą odpowiedz,niesamowite....

Gość gość
Zapraszam do szkoły medycznej Technik masażysta z fizjoterapią i rehabilitacją sportową ZA DARMO- dwa lata nauki w weekendy lub w tygodniu :) ! NOVA Centrum Edukacyjne w Bydgoszczy! tel. 790-400-178 www.facebook.pl/novacebydgoszcz

Gość gość
16:41-czlowieku kobita szuka odpowiedzi na sposob walki z nowotworem,a ty tu wyskakujesz z buddyjskimi modłami harykrishna?i co,myślisz że kręcenie bączkiem i taniec na polanie w podomce cos pomoże? A może w ekstremalnych sytuacjach trzeba szorowac gołą doopą po trawie jak pies,a to po to by być blisko matki ziemi ktora przez odb)yt wyssa chorobę wprost do gleby? Opamietajcie sie troche z tymi reklamami bo to jest juz żenujące

Gość gość
Kurkuma :) poczytaj.

Gość gość
gość dziś Dokładnie.

Gość gość
16:41- wciskamy prosze „zgłoś” ,brawo dla przedmowcy!

Gość Post7

Ja bardzo dużo czytałam o bylicy rocznej i jej wpływowi na układ immunologiczny. Po chemioterapii kupiłam preparat na jej bazie - uwemba no i stosuję go. Uważam, że naprawdę wart jest zainwestowania. Czuje się po nim znacznie lepiej, poważnie

Gość Ala

Nie ma ziół na nowotwory i każdy medyk to potwierdzi. Nie ma badań wskazujących na to, że jakaś roślina leczy raka. Organizm można wzmacniać np. po radio czy chemii dużymi dawkami witaminy C np. Ascolip, ale to wszystko w porozumieniu z onkologiem!

Gość Konstantyn

Alu,

niekoniecznie tak jest są również badani potwierdzające to, że związki zawarte w konopiach leczą nowotwory - tutaj masz link, gdzie znajdziesz wiele odesłać do źródeł medycznych https://medycznamarihuana.pl/badania-naukowe-a-nowotwory/