Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

marki z biedry i lidla vs droższe

Polecane posty

Gość gość

Hej. Ostatnio rzucił mi się w oczy skład masła orzechowego firmy Sante (pracuję w KFC i używamy tego masła do shake'ów) Prażone orzeszki arachidowe 81%, olej roślinny, glukoza, tłuszcz roślinny utwardzony, sól. Taki słoik ma 350 g i z tego co kojarzę ze sklepów to jest sporo droższe od masła orzechowego Vitanella z Biedry i masła z Lidla, tamte są oprócz tego w większych słoikach 450-454 g. Mało tego że są większe i tańsze, to skład mają o wieele lepszy. 96-95% orzeszków ziemnych więc spoko. Najgorsze jest chyba to masło orzechowe z firmy felix, podobnie drogie jak Sante, też 350 g słoik, skład o wiele gorszy od pozostałych. A więc ... chyba lepiej na markę nie patrzeć. Choć ogólnie firmę Sante bardzo lubię, hummus tylko ich kupuję bo mi smakuje i się przyzwyczaiłam.

Gość gość
Ale popatrz że prawie zawsze te dyskontowe marki mają lepszy skład, przynajmniej te spożywcze

Gość gość
hummus jest banalnie prosty do zrobienia, jeśli masz blender polecam do tego cieciorke w puszce z Rolnika, bo ta od Dawtony jest za twarda i pozostają grudki Tahini jest w biedrze, ostatnio była u mnie promocja 3zł/słoik

Gość gość
Nigdy nie robiłam hummusu, kupuję zawsze ten z pomidorami suszonymi, nie wiem czy uzyskałabym taki fajny smak sama. (skład: Ciecierzyca gotowana 27%, woda, olej rzepakowy, pasta sezamowa tahini 12%, suszone pomidory 2%, błonnik roślinny (bambusowy, grochowy), sól morska, cukier trzcinowy, koncentrat soku z cytryny, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty naturalne, kurkuma)

Gość gość
Porównaj przepis na oryginalne tahini ze składem który podałaś...

Gość gość
dobre tahini nie ma w składzie cukru, a juz na pewno nie błonnik bambusowy