Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przelanie pieniędzy z zagranicy do Polski?

Polecane posty

Gość gość

Chcę przekazać mamie pieniądze na konto polskie z Anglii, w jaki sposób mogę to zrobić? Wiem, że kiedyś było coś takiego jak przekaz pieniężny West Union czy coś. Możecie coś podpowiedzieć?

Gość Julcia30
Dobrze rozumiem, że mieszkasz w UK i chcesz przesłać mamie pieniądze do PL, tak? A czy mama ma konto walutowe? Bo jeśli tak to możesz jej przesłać normalnie w walucie i bank jej przewalutuje na złotówki. Jeśli nie ma to chyba zostaje tylko przekaz pieniężny właśnie. Zobacz na Cinkciarzu, oni tam chyba mają taką usługę.

Gość gość
No mama ma 60 lat i niestety nie posiada konta walutowego. Ledwo co udało mi się ją namówić podczas pobyty w Polsce na założenie zwykłego konta osobistego. A czy jak zrobię przekaz tak jak mówisz, to ona sobie normalnie z konta pobierze pieniądze w bankomacie?

Gość gość
Niech zalozy konto np w mbanku, jest darmowe (u uk konta sa platne, dziadostwo). Potem zrob przelew SEPA i gotowe:) ani funta nie zostawiajcie w tym zalosnym uk.

Gość Julcia30
Najlepiej zapytaj na infolinii Cinkciarza gdybyś miała jakieś wątpliwości. Ale z tego co wiem to sposób przekazu pieniędzy jest bardzo prosty. Wchodzisz na https://cinkciarz.pl/przekazy-pieniezne i zakładasz bezpłatne konto. I dalej postępujesz według instrukcji. Jak wybierzesz przekaz bankowy to Mama bez problemu dostanie pieniądze na konto i wypłaci z bankomatu.

Gość gość
Zaznaczam, ze to nie jest reklama. Mowie wylacznie o wlasnym doświadczeniu. Ja wysylam tylko przekazem samiswoi.pl czy jakos tak. Z tym, ze musisz miec pieniadze na koncie, aby uzyc tego transferu. Pieniadze ida od 15min do 2 dni w zaleznosci jaka opcje sobie wybierzesz.pozdrawiam

Gość gość
Zadnej kasy do UE ! Wszystko do Polski wysyłajcie ! Najlepsza inwestycja bo mamy wszystko taniej niz oni :)

Gość gość
jakie konta platne w UK? debilne trolle. a na przelew to polecam transferwise. tanio i bezpiecznie. zawsze od 3 lat tak przelewam kase na pobyt w POlsce a latam 1-2 razy na rok. bezpiecznie itd.

Gość Julcia30
A widzisz a ja właśnie porównałam kurs waluty przekazu na transferwise z Cinkciarzem i na dziś kurs waluty jest dużo lepszy na Cinkciarzu. Czyli okazuje się, że przy wykonaniu przekazu warto sprawdzić kursy, bo w każdym systemie są inne.

Gość gość
A czemu nie normalnie przelewem z banku do banku. SEPA idzie jeden dzień i jest najtańszą opcją, a konto walutowe w wielu bankach przy ROR jest za darmo.

Gość gość
Jest tez cos takiego jak moneygram.

Gość gość
Wysyłamy rodzinie pieniądze na konto walutowe w ING, które w tym banku jest bezpłatne, jeśli ktoś ma ROR. Z tego konta można wymieniać po najlepszym kursie w kantorach internetowych. Jest to bezpieczne. No chyba, że lubicie przepłacać, to szukajcie innych opcji. Jak mama niekumata, to ty po przesłaniu na konto internetowo jej wymień i będzie mogła złotówki z bankomatu ze swojej karty wyciągnąć, jakby to była np. renta. Do UK, czy Niemiec SMS potwierdzający transakcję przecież przyjdzie.

Gość Krystynka333
Przelewy między krajowe są drogie. Faktycznie konto walutowe się opłaca. Ale możesz też założyć bezpłatne konto na cinkciarzu zarówno mamie jak i sobie i zrobić przekaz na portfel walutowy za darmo. Potem skorzystać z najlepszego kursu i przewalutować pieniądze i przesłać na ROR mamy a mama sobie sama wypłaci. To chyba najlepsza opcja, bo najmniej pieniędzy stracisz.