Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam jutro laparoskopię i strasznie się boje

Polecane posty

Gość gość

Miała któraś z was? Jak się czulyscie? Czy podawanie narkozy boli? Czy naprawdę nic nie czulyscie w trakcie narkozy? Co wziąć ze sobą do szpitala w te upały?

Gość gość
wkładają ci szorstką rurę do d**y i po krzyku

Gość gość
10:36 zdychaj na raka skurfysuhnu.

Gość gość
czemu jest tylu debieli na świecie... Nie miałam, współczuję, weź sobie luźną koszulę bawełnianą. Narkoza nie boli i nic nie czujesz, to prosty i częsty zabieg i szybko się goi, dasz radę.

Gość gość
Nie ma się czego bać. Oczywiście że nic nie czujesz w trakcie narkozy!

Gość gość
Nie boli bo zakładają Ci tylko maskę. U mnie liczył do 10 a ja usłyszałam chyba do 4-5... Potem nic nie czułam I obudziłam się już na sali pooperacyjnej. Powinnaś mieć wodę z dziubkiem, małe butelki by Ci było łatwo pić. A tak to nie wiem co Ci będzie potrzebne. Nie bój się będzie ok :)

Gość gość
W czasie narkozy nic się nie czuje. Laparoskopia jest prostym zabiegiem, robią 4 małe nacięcia więc nawet jakieś specjalne blizny nie zostają.

Gość gość
12:02 W tej masce jest tylko tlen, a w tym samym czasie podają dożylnie narkozę dlatego się zasypia.

Gość gość
12:03 zależy od zabiegi chyba bo ja miała 3 dziurki 12:05 ja miałam przez maskę narkoze.

Gość gość
12:14 Nie mogłaś mieć narkozy przez maskę ponieważ podaję się ją dożylnie. Takie jest wrażenie, że narkoza jest w masce ale tak nie jest. I pisze to jako pracownik służby zdrowia.

Gość gość
A w tej masce można normalnie oddychać? Boje się ze będę się dusić albo nie będę mogła oddychac. Podłączają wcześniej jakieś ekg czy inne urządzenia? Przepraszam ale mam nerwice i strasznie się boje napadu paniki. Dostanę leki na uspokojenie ale mimo to się boje ze np zacznę się dusić i nie będę nic w stanie zrobic

Gość gość
12:19 aha rozumiem :) Autorko możesz normalnie oddychać. Podłącza Cię do maszyn będzie ok. Naprawdę nie ma czego się bać.

Gość gość
jak przyjdziesz do szpitala, to wkłują ci wenflon, przez który później podadzą narkozę. Przy masce na sali nie zdarzysz wpaść w panikę, bo szybciej zaśniesz. Zabieg oczywiście nic nie boli, bo spisz. Potem, do końca dnia nie mogłam nic jeść ani pić, tylko zwilżyć usta wodą (ale i tak piłam, bo nie potrafiłam wytrzymać). Wyszłam na drugi dzień, to by piątek. Myślałam, że przez weekend wydobrzeje, ale bolało mnie i jeszcze potem wzięlam sobie 2 dni urlopu. Załóż coś luźnego w pasie, żeby nie uciskało ci ran, gdy będziesz wychodzić. I nic się nie bój, bo nie jest to wielki ból. Miałam tylko 3 małe ranki, większą przy pępku i 2 nawet nie centymetrowe nisko.

Gość gość
Miałam dwa razy, raz woreczek żółciowy usunięty i raz na problemy kobiece. Po tym pierwszym to podobnie jak po operacji, musiałam więcej leżeć i było trochę ciężej ale po tej drugiej łaparoskopi to raz dwa z łóżka i całkiem sprawna byłam zaraz. Nawet nie czułam, że coś mi robili. To pikuś.

Gość gość
A z hakiego powidu masz laporoskopie ??

Gość gość
Udrażnianie jajowodów i usuwanie ognisk endometriozy. Dziękuje wam za słowa wsparcia

Gość gość
Acha ja tez mialam.z powodu ze niemoglam zajsc w ciaze potem za jakis czas mialam hsg i w nastepnym miesiacu zaszlam.w ciaze :)

Gość gość
Z tego co wiem to endometrioza bardzo boli. Miałam bolące miesiączki ale bez endo a miesiączki wspominam gorzej od laporaskopi.

Gość gość
Miałam. Po bolały mnie ramiona. Reszta nic strasznego. Będzie dobrze.

Gość gość
Ramiona faktycznie mocno bolą.

Gość gość
To rzeczywiście kiepski czas na operację, ale bądź dobrej myśli. Miałam laparotomię kilka miesięcy temu, sąsiadka obok laparoskopię. Obie wstalysmy w tym samym czasie po operacjach. Ona miała tylko trzy dziurki że szwami, ja cięcie przez brzuch. Żadnych drenów i zastrzyków w brzuch, tylko dożylnie antybiotyki i przeciwbólowe. Ona wyszła na trzeciej dobie po, ja w czwartej. Po operacji jak najszybciej się prostuje żeby nie było zrostów, rób spacery po korytarzu, nie bój się prosić o przeciwbólowe i uważaj na ranę. Powodzenia!

Gość gość
Aha, po znieczuleniu mogą boleć Cię barki/klatka piersiowa. Weź tabletki na kaszel, bo po rurze z tlenem ma się podrażnione gardło. I kaszląc/kichając delikatnie przytrzymuj brzuch.

Gość gość
No właśnie ja tez nie mogę zajść w ciąże. Nie mam bolesnych miesiączek ale często mam parcie na prcherz. Lekarz wpisał podejrzenie endometriozy. Macie jeszcze jakieś rady co do operacji? Słyszałam ze muszę jeszcze zmyć lakier do paznokci, makijaż, nie mogę mieć kremu, balsamu ani biżuterii.

Gość gość
ja mialam laparo w zeszlym roku i bylo ok, zadnego bolu. podaja srodki p/bolowe po operacji , wystarczy powiedziec. przez dzien po operacji tylko sie spi . ma sie zalozony cewnik - nic to nie boli. nie boj sioe , nie ma czego.

Gość gość
Miałam laparoskopię 5 lat temu. Po nie bolało mnie nic ale ja mam bardzo wysoki próg bólu. Wstałam z łóżka 4 godziny po zabiegu. Jedyne co to dren mi trochę przeszkadzał. Ogólnie czułam się bardzo dobrze.