Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedyś Wasze dzieci zaczęły odmawiać mleka?

Polecane posty

Gość gość

Syn będzie miał dwa lata za miesiąc i już nie chce mleka. Płacze jak tylko widzi że chcę mu dać.

Gość gość
Po piątym miesiącu :D

Gość gość
Mój ma 29 miesiecy i dalej lubi mleczko mamusi, cyc rano i do snu musi byc, a także jak np mu smutno albo się przewróci. Może sprobuj isc z synem do psychologa? Może coś robisz źle?

Gość gość
Moja ma 12 i rano jadla platki na mleku.

Gość gość
Nigdy nie zaczęła. Miała 1,5 roku jak postanowiłam ją odstawić od piersi i nie proponowałam innego mleka w zamian bo dostarczam jej wystarczająco dużo wapnia w diecie (sery, jogurty). Teraz ma dwa lata i pije tylko wodę, dzięki temu przesypia całe noce co było problemem podczas karmienia piersią. czasem ma ochotę na mleko i wtedy daje jej takie normalne, krowie z kartonika, w szklance.

Gość gość
Dzięki Wam. Nie karmie piersią już chodzi mi o mm albo mleko junior. W ogóle mleka nie chce zobaczyć nie oczy. Pił przed spaniem i raz z owsianka miał i w ogóle nie chce. :( On też je jogurty i sery ale wydawało mi się że jednak mm dostarcza mu inne składniki które są dobre

Gość gość
W żadnym przypadku nie zmuszaj, bo doprowadzisz do tego, że na całe życie znienawidzi nie tylko mleko, ale w ogóle wszelkie przetwory mleczne. Jest mnostwo dorosłych, którzy nie tykaja niczego co mleczne właśnie z powodu matek wciskających na siłę.

Gość gość
Nie mam zamiaru dawać na siłę :) syna zdanie dla mnie jest ważne. Moi rodzice nie zmuszali mnie do jedzenia ale wiem że dużo ludzie nawet nie chcieli jeść bo to było dla nich przykrością jeść... Raczej męczyć się nad jedzeniem które miało być zjedzone do końca. Jak nie chce to nie dostanie ale trochę szkoda że nie chce. Może spróbuję mu znowu dać w przyszłym tygodniu czy coś.

Gość gość
Spokojnie dostarczysz inne składniki z dietą. Moja ma mm w nosie zazwyczaj, ale jeszcze trochę pić musi, bo ma poniżej roku. No taki typ niemleczny.

Gość gość
Dziewczyny piłyście kiedyś mm? (Teraz, w dorosłym życiu?) Przecież to jest ohydne. Nic dziwnego, że dziecko które zna już normalne smaki nie chce tego tykać. Jak je warzywa, owoce, nabiał, mięso to na pewno nic mu w diecie nie brakuje i mm nie jest potrzebne w wieku dwóch lat

Gość gość
Mój pierwszy syn był trzy miesiace na kp, zaś mm doatawał razem z kp od pierwszego miesiąca. Mleko pił i kaszki do czwartego roku życia. Pił soki, herbatki. Drugi syn od urodzenia był na mm, kp tylko pierwsze trzy tygodnie razem z mm. Mając 8 miesiecy odstawił mm, tolerował tylko gęste kaszki. Pił natomiast tylko wodę.

Gość gość
ja bym Ci nie odmówił a 40 stka niedługo

Gość gość
gość dziś Jesteś chora psychicznie

Gość gość
Moja córka odrzuciła mleko jak skończyła 7 miesięcy. Jadła kaszki na mleku i inne przetwory mleczne, ale mleka w butelce nie chciała. Niedługo skończy 9 lat i to okaz zdrowia :)