Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pominięta tabletka a preejekulat

Polecane posty

Gość gość

Przyjmuję tabletki antykoncepcyjne Vines, a tabletkami zabezpieczam się już 6 rok. Nigdy dotąd nie zdarzyło mi się zapomnieć tabletki, aż do teraz. Pominęłam 6 tabletkę w blistrze, tj. wczoraj i niestety zorientowałam się o tym dopiero dzisiaj o godzinie 17, kiedy to powinnam przyjąć kolejną tabletkę. Połknęłam więc obydwie na raz. Wiem, że pierwszy tydzień jest najbardziej niebezpieczny, ale nie uprawiałam seksu w przerwie między tabletkami, aby stosunki z przerwy nie były chronione. Jednak w sobotę z samego rana pieściłam się ze swoim chłopakiem, wszedł we mnie kilka razy i przez minutę, dwie poruszał się we mnie. Nie doszedł, nie był blisko wytrysku i trwało to naprawdę krótko. Nie był również po poprzednim stosunku. Tak więc sytuacja wygląda w skrócie tak, że uprawiałam seks przerywany (o ile można tak to nazwać) w sobotę rano, w niedzielę o 18 zapomniałam przyjąć 6 tabletkę. Jak duże jest prawdopodobieństwo, że odblokowała mi się owulacja, a plemniki z ewentualnego preejekulatu przeżyłyby do dzisiejszego rana, kiedy to mineło więcej niż 12 godzin od zapomnienia przyjęcia talbetki i byłyby zdolne do zapłodnienia? Czy mam powody do panikowania czy szanse są znikome?

Gość gość
plemniki żyją kilka dób

Gość gość
Oczywiście, że żyją, ale w sprzyjających warunkach, a takimi warunkami nie jest z pewnością przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych, które zageszczaja śluz. Poza tym, po to tych plemników jest tak dużo, bo tylko nieliczne żyją te kilka dób, wiec wątpię, aby te, które były w preejekulacie potrafiły również przeżyć kilka dób, o ile jakiekolwiek się w nim znajdują i byłyby zdolne do zapłodnienia.

Gość gość
Nieuprawiaj sexu

Gość gość
No, w tej sytuacji prawdopodobieństwo jest. Niestety. Jeśli pominiesz tabletkę antykoncepcyjną, to koniecznie zabezpieczaj sie dodatkowo prezerwatywą. Dodatkowo jak ktoś tutaj napisał plemniki mogą dość długo przeżyć. Na przyszłość,w przypadku co zrobić jak pominiemy tabletkę, warto poczytać sobie na stronie antykoncepcjanamiare.pl/ tak masz wszystko ładnie wyjaśnione.

Gość gość
Nie Tobie pierwszej się zdarzyło zapomnieć tabletkę, ale to już powinnaś dawno wiedzieć że w takiej sytuacji powinno się zabezpieczać dodatkowo prezerwatywą by nie doszło do zapłodnienia. Może nawet po tylu latach warto się wspomagać jakimś przypominaczem w postaci dzwonka w telefonie lub karteczką? Ja tak nadal robię, mino że właśnie tabletki vines przyjmuję od 2 lat jakoś