Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skończylam kierunek studiow ktory mnie malo pasjonuje

Polecane posty

Gość gość

Czyli prawo. Jedyne co mnie w tym mogloby interesowac to kryminologia i kryminalistystyka, prawo karne. Ale wiekszosc kancelarii gdie moglabym potencjlnie pracowac zajmuje sie np. prawem cywilnym czy gospodarczym. Niestety przy rozpoceciu studiow kierowalam sie zdaniem rodzicow. A zawsze pasjonowalo mnie pisanie, fotografowanie, nawet pisalam wiersze w liceum i wydalam wlasny tomik. Chcialam byc wtedy dziennikarka. Teraz mam 30 lat i prace, ktora przynosi mi malo satysfakcji. Rodzice namawiaja mnie jeszcze na aplikacje, ale skoro mnie to nie pasjonuje to czy jest sens na nia w ogole isc? WIem, ze wiekszosc dziennikarzy nie zarabia kokosow. Ale chcialabym robic to co lubie. Moglabym jeszcze zostac fotografem bo podobno robie swietne zdjecia. Waszym zdaniem jest w ogole jeszcze szansa na rozwoj mocih pasji, albo przekwalifikowanie sie w tym wieku? Czy lepiej isc na tą cala aplikacje z czystego rozsadku?

Gość gość
Absolutnie nie pchaj się w to co cię nie interesuje. Tez uległam naciskom rodziców ale opanowałam się tuż po licencjacie i zaczęłam kształcić się w innym kierunku i teraz mam prace marzeń. Oczywiście nie obeszło się bez ich kąśliwych komentarzy, ale po latach już im się znudziło a ja mam taka prace o jakiej zawsze marzyłam. Uwielbiam poniedziałki, lubię wracać do pracy po urlopie. I tobie radzę zrobic to samo, bo w przeciwnym razie wypalisz się szybko zawodowo. Poza tym najlepsi specjaliści to ludzie z pasji. Można być nawet świetnym fryzjerem który zarabia sporo jeśli kocha się swoją prace i wykonuje ja z pasja. Ale ty pewnie poszłaś na prawo bo „prawo” tak dumnie brzmi i wypowiadając samo to słowo rośnie już twój status społeczny.

Gość gość
"Mogłabym potencjalnie". :O

Gość gość
Prawniczka bez jaj.. :D nieźle ;) Gdybym ukończyła tak ciężki kierunek jak prawo to nikt nie mówiłby mi co mam robić.. od razu załatwiła bym go sentencją o wolnościach obywatelskich :P A poza tym, masz podstawę prawną, bedziesz bardzo dobrym dziennikarzem.. bo to tak jak politycy, ten kto studiuje politologię na polityka nie nadaje się, Ty nie studiowałaś dziennikarstwa.. w dodatku masz świetną specjalizację zawodową, wszystko dobrze się układa..;)

Gość gość
Niby tak, ale polytyka mało mnie też interesuje żebym chciala w ogole o czyms takim pisac

Gość gość
*polityka

Gość gość
gość dziś Jeszcze lepiej. Przepraszam, ale jak to możliwe, że ukończyłaś prawo skoro nie rozumiesz tego co czytasz? ;) Zajmij się jednak dziennikarstwem, bo tam jeszcze można lać wodę, a w prawie już nie bardzo..:P A poza tym spełnisz marzenia ;)

Gość gość
nie idź na aplikację,kupa kasy i poświęcenia,3 lata w plecy, a z takim podejściem do prawa zawsze będziesz g..prawnikiem, co niczego nie osiągnął

Gość gość
Każdy polityk powiniem mieć specjalizację zawodową inną niż politologia, przykładowo ukończoną medycynę, co w przyszłości pozwoliłoby mu na objęcie stanowiska ministra zdrowia przykładowo.. Tak jaj dziennikarz mający podstawę prawną może zająć się tworzeniem artykułów lub programów opierających się o zasady prawne..;)

Gość gość
Moja historia jest podobna do Twojej. Skonczone prawo za namowa rodzicow. Obecnie mam 43 lata i bardzo meczy mnie moje zycie zawodowe. Jestem w totalnym kryzysie z sama soba. Jestem zla na rodzicow i siebie, ze nie potrafilam o siebie zawalczyc. Rob to co kochasz a bedziesz szczesliwa! Ja , mam nadzieje, znajde jeszcze sile o siebie zawalczyc.