Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Brexit? Dlaczego Polexit? Polacy wracajcie do Polski!

Polecane posty

Gość gość

Przed referendum brexitowym, głównym tematem w mediach i życiu publicznym był tzw. 'problem' imigrantów z Polski. Gazety szkalujące Polaków z rasistowskimi artykułami były rozdawane za darmo np. w pociagach. Do tej propagandy, którą zaczął Cameron, przyłączyła się nawet angielska królowa. Takie są fakty, ale zarobki przeciętnych anglików byly na tym samym poziomie od 15 lat, a ceny mieszkań i domów wzrosły o kilkadziesiąt procent. Wszystko to zbiegło się w czasie z imigracja z Europy. Ludzie tylko nie wiedzią, że to nie imigracja a postęp technologiczny oraz informatyzacja przyczyniła się do realnego spadku ich dochodów. Przed brexitem nikt o tym nie wspomniał. Chociaż nie wiem, czy to właśnie finanse są przyczyną brexitu. W sumie to już w 2004 roku zauważyłem dużą wrogość do naszej nacji. Takie przykłady mogę podać. Mój pierwszy pracodawca, farmer nazwał mnie i innych polaków pracujących u niego 'dumnym gów..em', pierwszy rybak jakiego napotkałem na molo powiedział ' Polak Rusek to wszystko jedno. W autobusie wykrzykiwano, żeby nie mówić po Polsku. Innym razem na ulicy Anglik krzyknął do mnie, żebym nie mówił po polsku przez telefon. Rozmawiałem z moją mamą. Pracując na farmie co jakiś czas przejeżdżały samochody, z których młodzi krzyczeli, żebyśmy wracali do domu. https://www.youtube.com/watch?v=iMFtxQnaUyc

Gość gość
Za 5 lat bedziemy zarabiac w PL tyle ile w uk. Zachod sie skonczyl. Nic nie oferuje mlodym ludziom. W PL pelno pracy. Brakuje tysiecy ludzi. Piekne domy i dzialki. Teraz Polska. A frajerzy neich gnija w uk. To nie sa Polacy. To szczury chciwe na pieniadze. Zabrac im paszporty.

Gość gość
Pisowskie trolle w akcji!

Gość gość
Nie wszyscy są na zachodzie dla pieniędzy. Ja w Polsce bym nie mogła żyć spokojnie przez takie zacofane, toksyczne mendy jak bingol.

Gość gość
Bo jestes cieniaska.

Gość gość
a to ciekawe. do mnie NIKT I NIGDY nie odważył się burknąć coś o polskiej świni, parobku czy pariasie. pewnie dlatego, że cenił swoje własne zęby (dentysta nie jest tani w UK). a do LOLandii NIGDY nie wrócę - jak UK się skończy (co stanie się niebawem) wyjadę do cieplejszych krajów.

Gość gość
Nawet jakbys chciala to i tak cie nie wpuscimy do naszej pieknej Polski :D🖐️ 10tys funtow oplaty za wjazd albo kopas w dupas do muzulmanskiej UE! :D Nie ma w PL miejsca dla emigracyjnych parowek jak ty.

Gość gość
masz wątpliwości co do mojej płci - bingol? to zaraz twoje zęby polecą :D a do LOLandii jadę we wrześniu - BO MUSZĘ - odwiedzę rodziców i poopalam się nad Bałtykiem. ty w tym czasie będziesz zapierdalać za bezdurno na 500+ dla upa-dlińców :D LOL.

Gość rób jak lokalni
Jeśli wyjeżdżasz do obcego kraju tam żyć i mieszkać czy pracować, nie ważne na jak długo, to do kur'wy nędzy naucz się i rozmawiaj w lokalnym języku tego kraju do hooja. To jest brak szacunku dla tych ludzi tam mieszkających bełkotać w obcym języku publicznie ( nie ważne w jakim ). Chcesz gadać po polsku to wracaj do polski, a gadać po polsku z matką to możesz prywatnie a nie publicznie. Ludzie z PL nie mają często podstawowej kultury niestety, dlatego na takich się mówi polaczki i tępe bydło nie Polacy

Gość gość
co ty bredzisz, kretynie? idą dwie dziewuchy z PL po ulicy, dzioby (jak to u dziewuch) im się nie zamykają - i MAJĄ DO SIEBIE PO 'ANGIELSKU' MÓWIĆ????

Gość gość
W towarzystwie mieszanym to oczywiste, że będzie się rozmawiało po angielsku, tylko wiesniaki tak nie robią. Jak jestem z Polakami na ulicy to będę rozmawiała po polsku. Chyba logiczne? Tylko przegrancy bez języka coś tam do siebie burcza po polsku i wołają dziewczyny po polsku. Wiocha! Z resztą Rumuni mają tak samo. Jeden poziom. Ciekawe co chcą tym osiągnąć :D

Gość gość
W PL jest tak jak było od zawsze czyli prze/chu/jo/wo. Tutaj zawsze były wojny, zmiany granic, ustrojów albo przynajmniej katastrofy typu zima/lato stulecia. Ciągle jakieś fran/co/wa/te wichury albo potopy. Chu/jo/wy kraik i prze/chu/jo/wi ludzie. Nie na darmo Piłsudski powiedział określając PL: naród wspaniały a ludzie kur/wy.

Gość gość
gość dziś jak nie są w PL tylko zmieszkają za granicą to TAK KUR'WA, właśnie TAK, albo wyp/p*****l do polandeszu i wtedy dziamdziać mogą po polsku do woli

Gość gość
gość dziś dam ci porównanie, przychodzi ktoś do twojego domu i napier/dala po szwabsku, jak byś się czuł ?

Gość gość
^^ co za g*******e porównania dajesz? Jak idą obcokrajowcy ulicą (obcy ludzie z którymi nie będę miała konkaktu) i rozmawiają między sobą w swoim języku to co mi do tego? Jak przychodzą do mnie goście to rozmawiamy wspólnym językiem. Z logiką tutaj trochę cienko u ciebie.

Gość gość
^ wiesz tępa pało co to jest common courtesy? to poszukaj

Gość gość
Oczywiście, że wiem. Albo nie zrozumiałeś co napisałam albo używasz słów których znaczenia nie znasz.

Gość gość
Wracać do PL? Nie ma głupich. Za długo tam mieszkałam wiem aż za dobrze jak tam jest. Jedyne czego żałuję to fakt, że tak długo czekałam z decyzją żeby stamtąd wyjechać.

Gość gość
Dokladnie. W UK jest przecudownie, funty leza na ulicy, wystarczy sie tylko schylic. Nigdy nie wroce do syfu plu. Kto gnije w plu jest chory psychicznie i marnuje zycie. Hihi.

Gość gość
Jesyem tez pewnaze te przyglupy ktore pisza jak cudownie jest w pl siedza w uk i chca sie stad pozbyc polaczkow. Hihi. Bingul o tobie pedale pisze. Hihi. Co za pedal.

Gość gość
Jechać do uk ? Nie ma głupich. Za długo tam mieszkałam wiem aż za dobrze jak tam jest. Jedyne czego żałuję to fakt, że tak długo czekałam z decyzją żeby stamtąd wyjechać. Teraz zyje w pl lepiej niz tam. A w pracy zazdroszcza mi angielskiego.

Gość gość
Mieszkam w Uk i nikt mnie nie zmusi zeby wrocic do tego chorego kraju,)wole przeprowadzic sie do Hiszpanii lub Portugali a to dlatego ze ludzie sa bardziej zyczliwi,toleranvyjni a kosciol nie zaglada mi do lozka.Panstwo nie okrada a sprawy moge zalatwic on line a nie w urzedzie gdzie p.Zosia odsyla cie juz 2 tydz do innego okienka;)Nikt mi tez nigdy nie ublizyl dlatego ze mowie po polsku a pracodawca szanuje cie i dostakesz awans za swoje kompetecje a nie dlatego ze masz wujka w firmie DUZO wam jeszcze brakuje a wypowiadacie sie jakby Polska byla monarchia hehe

Gość gość
"wole przeprowadzic sie do Hiszpanii lub Portugali a to dlatego ze ludzie sa bardziej zyczliwi,toleranvyjni " buehehehahehehehehehe zart tysiaclecia:D hiszpanie to nieokrzesane bydło wydzieraja sie jak mowia , wrzeszcza , temperament maja jak muzułmanie, do tego śmierdzące lenie co mysla tylko o sjescie, w hiszpanii jest 20% bezrobocie a w PL 5.4% jedynie co maja lepszego od nas to pogoda ale to im Bog dal a nie oni

Gość gość
Podniecaj sie przyglupie upalami ponad 30 a na starosc bedziesz je przeklinal :D pedale