Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek z DDA

Polecane posty

Gość gość

Czy to ma w ogóle sens? Odkąd się dowiedziałam, zaczęłam wiele rozumieć. Część zachowań teraz ma sens. Boję się przyszłości. Mój chłopak, którego na początku uważałam za super faceta, okazał się pokręconym przez dzieciństwo człowiekiem. Rozumiem jego sytuację, ale boję się że nie ma dla nas przyszłości przez jego przeszłośc.

Gość gość
To powiedz cos o jego przeszlosci jestesmy ciekawi bo nie wiem co poradzic jak nic nie wiem

Gość gość
Jedno z rodziców piło, a drugie nie odpuszczało "dla pełnej rodziny". Ucierpiały na tym dzieci. On ma do nich żal, a oni udają że jest dobrze i normalnie. Teraz ma problemy z zaangażowaniem, poświęceniem w związku. Nie chce iść na terapię.

Gość gość
dziewczyno jak nie chcesz sobie zmarnowac zycia to uciekaj od niego gdzie pieprz rośnie tyle pisano tyle mówiono tyle opracowań psychologów psychiatrów nie wchodzi sie z związki z osobami z patologocznych rodzin tylko z normalnych domów chociaż osoba nie bedzie piła jak jego rodzice to ma zrytą psychike i nie jest w stanie zbudowac normalnej rodziny , taka osoba nie umie okazywac uczuć , jest egoistą, rani wszystkich dookoła, wszystko co robi dla siebie ,nie potrafi kochac, nie przytula sie ,nie lubi sie całować ,zyje jak alien, obcy,wiecznie niezadowolona, wszedzie widzi zgrozenie, rozbija zwiazki i rodziny, udaja przyjaciela tylko po to żeby osiagnać korzyść dla siebie, i ty chcesz z takim kimś wchodzić w relacje ?

Gość gość
Sama jestem z rozbitej rodziny, też przez alkohol. Tylko to się stało zanim nam się stała krzywda. Niczego nie pamiętam, dlatego takim szokiem było to co opowiadał. Więc ja również nie zasługuję na szczęście bo nie jestem "z normalnego domu?"

Gość gość
wiej od takiego to psychopata i z czasem tez zacznie pić//znam taką rodzinę__ojciec chlał,dzieci robią to samo/ jesli ktoś takiemu uzmysłowi ,że jest alkoholikiem, znienawidzi tę osobę DDA sam ze sobą nie radzi sobie,podcina skrzydła drugiej osobie/partnerowi

Gość gość
DDA to draźliwa ,konfliktowa i egoistyczna osoba ,rozszczeniowiec

Gość gość
Ależ on lubi się przytulać, nawet gdy kobieta nie chce to ja przytula, bo on chce, całować się uwielbia, masturbowac również, seks jest dla niego sensem życia, jest jak alien, bo jest psycholem, ale jest taki biedny:( ale duchowo i emocjonalnie. Nie każdy DDA jest psycholem, każdy psychol był krzywdzony w dzieciństwie, nie każdy krzywdzony w dzieciństwie jest psycholem. On jest psycholem. Wniosek - psychol stworzy to jego wybór, manipulacje, krzywdzenie innych.