Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się, że moje dziecko będzie grube

Polecane posty

Gość gość

Moja dwulatka mierzy obecnie 83 cm i waży około 12 kg. Nie jest chudzielcem ale nie jest też pulchna, wyglądem nie odstaje od przeciętnego dziecka. Widzę, że im dłużej chodzi tym bardziej szczupleje i tojest chyba naturalne dla dzieci. Nie jestem zafiksowana na punkcie odżywiania, staram się by jadła w miarę zdrowo, nie zmuszam jej do jedzenia jeśli nie ma ochoty, zna też smak słodyczy ale staram się wybierać zawsze "mniejsze zło". Ale bez przesady, nie zamieniam tortu urodzinowego na tort z fasoli itp za to bardzo przestrzegam tego, by nie piła nic innego niż woda. Jednocześnie jestem przerażona tym, jak wyglądają niektóre dwulatki czy starsze dzieci. Są po prostu grube. Być może niektóre są na coś chore ale nie wydaje mi się, żeby dotyczyło to wszystkich. Co dziwniejsze, te grube dzieci często mają całkiem szczuplych rodziców. Boję się, że i moje dziecko spotka otyłość skoro to takie powszechne w dzisiejszych czasach. Sama byłam mocno pulchna w wieku podstawówki i wiele przykrości mnie spotkało przez to. Nie chce dla niej takiego losu.

Gość gość
to niech codziennie dużo biega i nie dawaj jej smieciowego przetworzonego żarcia. Po co to robisz?!

Gość gość
Gdzie napisałam że daje jej śmieciowe jedzenie?