Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesna ciąża

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Z narzeczonym staramy się o dziecko owulacje miałam 28 lipca i dzień przed oraz w dzień owulacji współżylismy i parę dni po owulce czułam skurcze jakby ktoś mi szpilke wbijal od czasu do czasu. I. Od tego czasu do dziś bolą mnie jajniki raz słabiej a raz tak jakbym zaraz miała dostać okres, wiem że na test za wcześnie ale może to oznak zagnieżdżana się zarodka? Miałyście tak? Dodam że planowany okres powinnam dostarcza dwa dni.

Gość gość
Ja tak miałam, dodatkowo czułam skurcze kiedy zagniezdzal się zarodek i uczucie pelnosci w podbrzuszu. Ogólnie ciężko to opisać słowami ale po prostu czułam że jestem w ciąży. Kiedyś nie wierzyłam jak kobiety mówiły że od razu wiedziały jak zaszły itd. Ale teraz już wierzę, ja też zwyczajnie to wiedziałam.

Gość gość
Tez mam takie uczucie i w okolicy jajników brzuch jakby napuchniety. Nie chcę się nakręcac bo bardo bym chciała dzidziusia ale dałaś mi nadzieję

Gość gość
Kiedy robiłaś test? Lekarz będzie w stanie już coś wykryć?

Gość gość
Test robiłam w dniu spodziewanej miesiączki ale tylko dlatego tak wcześnie że bardzo mocno się rozchorowalam, zlapalam paskudne przeziębienie i chciałam spr swoje przypuszczenia żeby nie faszerowac dziecka lekami jeśli wyjdzie pozytyw. Tak też się stało. Test pozytywny, żadnych leków typu fervex itd już nie wzięłam. Tego samego dnia pojechałam na test z krwi. Oczywiście wyszło że to około 4 tydzień po wartościach bety. Za 2 dni miałam wizytę u gina. Na usg widać było już pęcherzyk i że jest zagnieżdżony prawidłowo w macicy. Poszlam tak wcześnie do lekarza po potrzebowałam inf co mogę brać przy tym przeziębieniu i gorączce bo nie chciałam zaszkodzić dziecku a ledwo trzymalam się na nogach. Za 2 tyg miałam kolejna wizytę żeby potwierdzić że nie jest to pusty pęcherzyk i że bije serduszko. Ja akurat miałam taką sytuację. Ale jeśli Ciebie nic nie goni to zrób sobie betę z krwi i do gina dopiero za 2 tyg jak już wszystko Ci będzie mógł potwierdzić na 100 % że jest zarodek bo ja jednak miałam te 2 tyg trochę stresujące. No ale trudno, jak już pisałam musiałam iść tak wcześnie bo nie wiedziałam co mogę brać na to chorobsko. Za tydzień mam termin porodu. Trzymam kciuki za Ciebie. Powodzenia!

Gość gość
Dziękuję

Gość gość
I życzę szczęśliwego rozwiązania