Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zlewanie wiaderkiem w wc oszczędnośc czy obciach?

Polecane posty

Gość gość
Ta ostatnia to już widzę, jak ze s//raczką leci do centrum handlowego :D Farsa. Jak kto chce, niech se nawet własne odchody na twarzy rozsmarowuje, ja kiedyś taki program oglądałam o "intjeligientnej", co zachciało się jej naturalne metody stosować. A potem płacz, że skóra odmówiła posłuszeństwa. Cóż, sknery zawsze się znajdą. Ja puszczam wodę na luzie, bo mi to zwisa, nie zarabiam milionów, ale to moje rachunki. Do Afryki i tak moja woda nke doleci z magicznej rury! :P

Gość gość
gość dziś Chcialaś się popisać dowc**em, a tu kulą w płot. Chodzenie do kibla w centrum to przyklad nie na oszczednośc wody, tylko żerowanie na innych, a dokładniej , moze jednak nie na wielka skalę, ale złodziejstwo, bo centrum handlowe płaci za wasze zużycie, a oszczędności wody nie ma. Reszty wypocin nie chce mi się czytać.

Gość gość
gość dziś Ta ostatnia to już widzę, jak ze s//raczką leci do centrum handlowego smiech.gif Farsa. Jak kto chce, niech se nawet własne odchody na twarzy rozsmarowuje, ja kiedyś taki program oglądałam o "intjeligientnej", co zachciało się jej naturalne metody stosować. A potem płacz, że skóra odmówiła posłuszeństwa. Cóż, sknery zawsze się znajdą. Ja puszczam wodę na luzie, bo mi to zwisa, nie zarabiam milionów, ale to moje rachunki. Do Afryki i tak moja woda nke doleci z magicznej rury! jezyk.gif xx Poziom inteligencji kafeterii. Jasne, najwazniejsze sa rachunki, lej wodę rzeką, niech zobaczą, że cię na to stać, a Afryka to i tak abstrakcja. Uwazasz, ze maske z ogorków robi sie ze sknerstwa? Nie widzialas chyba ludzi, ktorych stac na wiele, łącznie z właściwym wykorzystaniem mózgu.

Gość gość
W mojej rodzinie jedna osoba ma wszędzie jakieś energooszczędne żarówki. To światło jest koszmarne, męczące dla oczu, wręcz mnie irytuje siedzenie w takim pomieszczeniu. Już bym wolała przy świeczkach siedzieć. W oświetlenie akurat warto zainwestować, nawet kupić drogie lampy, które zapewniają optymalny mix zimnego i ciepłego światła. A w ogóle zawsze będziecie biedni, jeżeli jedyny pomysł na sukces, to g*******e oszczędności dzięki sikaniu na komendę, polewaniu się wodą z baniaka I gromadzeniu wody w wiadrach.. Znam bogatych ludzi, którzy np. się praktycznie nie myja czy są patologicznie skąpi, ale to nie ma żadnego związku z ich majątkiem. Ot ekscentryzm, czy raczej zaburzenie. Jakby żyli jak ludzie, to by im na zdrowie wyszło.

Gość gość
@23:25 Oni okradają nas poprzez unikanie opłacania podatku od sklepów powierzchniowych, o procederze zamykania sieci po 5 latach już nawet nie wspominam (i otwierania z tym samym akcjonariatem, ale z inną nazwą) bo byś zawału dostała. Znaj problemy skali, boli cię, że ktoś defekuje w centrum handlowym aby zaoszczędzić grosze z wyplaty? Chora jesteś? A te miliony, które przeciekają obok a mogłyby chociażby posłużyć na programy socjalne już nie bolą? Tragedia, niewolniczna mentalność.

Gość gość
Normalna procedura. Ja to jeszcze lubię odkręcić wodę małym strumieniem by liczni się nie ruszył w wannie, w umywalce, zlewie i dzięki temu mam pełną wannę wody do kąpieli, którą następnie wykorzystuje rozmaicie przez cały dzień :)

Gość gość
23:06 mam nadzieje ze to prowo, jednak iestety sa szanse procentowe, ze nie, jest tylu ludzi nienormapnych wokolo nas, ze moxliwym jest w jakims stopniu, ze takie mutanty zyja. I nie chodzi o zadne oszczedzanie wody, ale o jakies normy , zdrowie psychiczne.Stac w centrum gandloeym, polewac sie na konende woda z miski, sikac jedno po drugim brz spuszczania widy, co za wstretne chytrusy.Gowno spod siebie zryj miernoto, oprocz ego ze jestes ohydna i oblesna, to chytra na poziomie leczenia psychiatrycznego, takie cos to juz zaburzenie. Mysle, ze ludzie omijaja was z daleka i nie macie zadnych znajomych, kto chce z takimi chytrusami sie zadawac. Wszystko jest ik, poki nie jest skrajne i przekracza sie pewnie normy, a ty przekraczasz je juz poza wszelki schemat. Brrrr kto na tym forum siedzi, wstreciuchy....

Gość gość
Kurde a ja spłujuję 2-3 razy jedną kupę....Od razu kupę i później papiery. W obcych toaletach nawet przy od razu przed zrobieniem, po kupie zaraz żeby nie śmierdziało i po papierze czasem trzeba ze 2 razy....

Gość gość
Ja nie chcę się na tym milionów dorobić-w domu mamy instalacje odzysku szarej wody i deszczówki, a w mieszkaniu nie ma zbytnio takiej możliwości technicznej. Ja kupiłam w jednym z marketów takie kolorowe lampki-żółte, czerwone, zielone które wyglądają jak żarówki.

Gość gość
Gość gość
gość dziś @23:25 nigdy nie jest wytłumaczeniem, ze ja kradne, bo inni kradna, albo ja kradne mniej, to nie jest wazne. Gdybys miala wieksze mozliwosci, kradlabys wiecej? Skad wiesz, ze w galeriah handlowych sa wylacznie zlodzieje, ze cie okradają? Sparwdzalas wszytkicj? Jasne, jednym spuszceniiem wody nie okradasz, ale robienie z uzywania cudzego kibla zasady nie jest oszczednoscia, tylko czym innym. Co do g-no burzy wywolanej przez autorke tym nieszczesnym wiaderkiem- chyba wiadomo,ze spuszczanie wody ma byc skuteczne , wiec nikt normalny nie bedzie polewac g odrobina wody, jak ma akurat pełna wanne po kąpieli, to co za problem, tym bardziej dla kafeterian.

Gość gość
Im bogatszy kraj, tym bardziej oszczędny, tym bardziej ceni energie i wodę i nmma za to wyzsze oplaty. Pamietam za komuny mieszkałam jakis czas w Szawjcarii Austrii. Najpierw uwazalam Austriakow z straszne kutwy, widząc, jak znajomy, pracujacy na dobrym inzynierskim stanowisku oszczednie postepowal z wodą, podczas gdy w PRL woda prawie nie kosztowala, wiec lalo sie jej ile wlezie. Zobaczyłam rachunki,dla mnie horrendalne i zaczelam myslec. Teraz nie moge patrzec, jak u nas sprzątaczki z Ukrainy potrafia odkrecic kran i isc sobie - u nich woda kosztuje grosze, wiec sie jej nie ceni, po prostu sobie skads leci, nikt sie nie zastanawia nad tym ile kosztuja miasta oczyszcalnie, scieki itd i ze to w koncu odbija sie na wszystkich. No i porownajmy jak na swojej ekonomii wychodzi Austria czy Szwajcaria, a jak Ukraina. W krajach wysoko rozwinietych jest wiele akcji uswiadamiajacych, dlaczego nalezy oszczędzac wodę itd, jak nie dzial, to podnosi sie ioplaty. Ale jedno pokolenie tego nie ogarnie. W Polsce wciaz jest postPRLowska mentalnosc, ze wody, pradu, gazu sie oszczędza.