Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem nieszczęśliwym ojcem

Polecane posty

Gość gość

Wy baby czasami jesteście takie samolubne i okropne dla nas facetów. Traktujecie nas jak dzieci, niepotrzebnie wyręczacie i krytykujecie zamiast spokojnie pokazać jak zrobić coś lepiej wg. was. 1,5 tygodnia temu zostałem tatą i kurde czuje sie jakbym to ja miał baby blues. Żona nie pozwala mi nic robić z dzieckiem, twierdzi że nie potrafię, nie ma cierpliwości. Do tego teściowa wtyka nochal pomiędzy nas i sobie śmieszkuje, że taki ze mnie nieporadny tato ojojoj :( Wkurzyłem się wczoraj strasznie, była kłótnia i dzisiaj już pozwalają łaskawie zajmować się córką. Teściową wygoniłem do domu bo tylko się gapiła z głupim uśmieszkiem na twarzy gdy próbowałem przewinąć dziecko. Żona kręci nosem, bo miała cesarkę i twierdzi że potrzebowała jej pomocy a ja jestem za wolny i gorzej gotuję :(

Gość gość
Żona karmi teraz dziecko. Czuję się jak jakiś gorszy rodzic.

Gość gość
Wyluzuj. Wszystkiego się nauczysz. Początki są zawsze trudne, jeśli chodzi o obchodzenie się z maleństwem. Nie ma co się denerwować, lepiej obracać wszystko w żart :)

Gość gość
Nie od razu Kraków zbudowano. Fakt że kobiety są bieglejsze w obsłudze noworodka nie zmienia twojej pozycji ojca. Czego nie umiesz to się nauczysz, czego nie wiesz to się dowiesz, ważne że chcesz. A żonie przypomnij że ślub brała z tobą i nie kojarzysz żeby za ślubnym welonem ciągnęła się pępowina która ją jeszcze łączy z matką. Niech teściowa pomaga jeśli jest potrzebna, np przyjdzie ugotuje i sobie pójdzie, ale nie pozwól sobie odebrać roli ojca.