Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przykre że skremowali Kore

Polecane posty

Gość gość

Nie lubię widoku urny

Gość gość
Obecnie 90% Polaków wybiera kremację, jako opcję tańszą i bardziej ekologiczną :)

Gość gość
Przykry to jest fakt, że w 21szym wieku sa tacy zacofani ludzie jak autor.

Gość gość
I bardzo dobrze, miała przynajmniej świadomość żeby się nie przyczyniać do zbędnej piwniczki, grobowca niebotycznych rozmiarów i robali toczące ciało, obrzydliwy jest pochówek w trumnie.

Gość gość
Zacofani bo średnio podoba mi się fakt palenia ciał?

Gość gość
Nie wiem gdzie widzicie robaki 2 metry pod ziemią

Gość gość
Ale to jest wybór każdego z nas, każda rodzina musi zrobić pochówek zgodny z życzeniem zainteresowanego.

Gość gość
Pogrzeb z kremacją jest tańszy od tradycyjnego i nie trzeba kopać kolejnego grobu ziemnego na zatłoczonych cmentarzach. Nawet na wsi coraz częściej są pogrzeby z urną, bo cmentarze parafialne mają problemy z miejscem na kolejne groby, a urnę można umieścić w grobie dodatkowo, albo w grobowcu, gdzie by się już nie zmieścił kolejny zmarły w trumnie

Gość gość
2 metry pod ziemią to pełno robali i larw, widzieliśmy jak kopali u nas w ogródku pod rury kanalizacyjne, fuj

Gość gość
Ja chcę tradycyjnie w trumnie. I niech mnie larwy toczą bo każdy wchłonie część mojej energii i gdy się przepoczwarzą uniosą cząstki mnie w świat. I glebę użyźnię i stanę się szumem traw. I uniesie wspomnienia o mnie wiatr. W przyrodzie nic nie ginie i to naturalne prawo przemiany. A kremacja brrr ....

Gość gość
Nieboszczykowi wszystko jedno, co zrobią ze zwłokami. Kremacja czy tradycyjny pochówek, ale powinno być zgodnie z wolą zmarłego. Nie wbrew jego woli pochować w trumnie, bo rodzinie się pogrzeb z urną nie podoba. Warto wiedzieć jakie ktoś ma dyspozycje na wypadek śmierci, żeby w tak trudnej chwili rodzina była zgodna