Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto zgłaszać oszustwo z allegro za 16 zł?

Polecane posty

Gość gość

Wylicytowałam niedawno rzecz z allegro, licytacja była od 1 zł plus 15 zł przesyłka, nikt nie licytował, więc wygrałam aukcję za 1 zł. Wpłaciłam odrazu za zakupiona bluzkę. Mija miesiąc, a sprzedająca nie odpisuje na maile, ani bluzki nie ma. Co zrobić? Czy opłaca się gdzieś to zgłaszać? To niby tylko 16 zł z przesyłką, czyli niewiele. Czy warto napisać do allegro o zaistniałej sytuacji?

Gość gość
Nie lubię sytuacji gdzie sprzedający robi w balona klienta i takie rzeczy zgłaszam. Nie chodzi tu nawet o drobną kwotę moich pieniędzy, ale często są to ludzie którzy robią to systematycznie i w ten sposób zarabiają licząc że nikt się o te parę groszy nie upomni. Robią takie wałki aż do zablokowania konta a potem zakładają następne i zabawa trwa dalej. Brak reakcji z naszej strony to ich czysty zysk.

Gość gość
Wszystkie ciuchy ta sprzedajaca wystawiała od 1 zł właśnie plus kilkanaście zł przesyłki

Gość gość
Allegro będzie kazało Ci wszcząć spór, jest taka opcja

Gość gość
Jak można licytować i wpłącać coś jeśłi kosztuje 1 zł i wiadomo że nei jest tyle warte. Sama jestes sobie winna. Komentarze czytasz? Poważni sprzedający robia może licytacje ale od jakiejś tam sumy normalnej i nie mają prawie negatywnych komentzrzy

Gość gość
Ona miała tylko 3 nagatywne komentarze na 100 pozytywnych, więc zaryzykowałam.

Gość gość
Załóż spór. Poczytaj o tym

Gość gość
Pech. Od chyba 40 zł możesz dostać zwrot. Nikt się nei przejmie. Ale i Ty się nie ząłamuj. Kupisz jeszcze gdzieś coś tanio to zwróci się. Czasem i ja miałem dziwne przy[adki, np coś się spaliło co wylicytowałem za np 160, nie pamiętam. ALbo było już uszkodzone. I oddal sprzedający kasę, jak wspomniałem czy mam gdzieś to zgłosić, czy wyjaśnimy to jakoś. Innym razem bublowaty towar, sprzedałęm dalej. Innym razem chyba nie działający sprzęt. Wystawiłęm znó. Ktoś kupił, też mu nie zadzaiałał. Ale nie robił problemu. Gdyby robił i chciał zgłaszać gdzieś, oddałbym kasę.