Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kot z piekła rodem

Polecane posty

Gość gość

Od 6 lat mam kota w domu, devona rexa. Jest z hodowli, ma rodowód. Problemy zaczęły się już na początku. Drapał i gryzł, rzucał się na mnie, mam blizny do dzisiaj, prawie straciłam oko. Byłam mała i nie chciałam, żeby rodzice go o odali , ale teraz widzę , że to był błąd. Wymyślam różne historię. Mówiłam , że.to przez przypadek, że nadepnęłam mu na ogon i dlatego mam ranę na twarzy. W rzeczywistości spałam, a on rzucił mi się na twarz..... Nawet gdy się z nim bawiłam rzucał się na mnie od tyłu. Wyjechałam z rodzicami i moja babcia przyszła do kota. Rzucił się jej na nogę, była dosłownie zmasakrowana. Musiała jechać do szpitala. To było 4 lata temu. Mam dosyć przed chwilą znowu się na mnie rzucił, bez powodu. Nie chcę go w moim domu. Nie mogę go uśpić , a nie mam serca oddać go do schroniska. To okropne oddawać zwierzę do schroniska. Rodzice kupili mi go jak miałam 9 lat. Jestem za niego odpowiedzialna. Tylko kto będzie chciał takiego kota ???? Kto podejmie się opieki nad nim. Może istnieją jacyś zaklinacze kotów, którzy szukają takich kotów??? Nie wiem co robić.

Gość gość
kot to nie pies, kot sie nie dostosuje do czlowieka czlowiek musi sie dostosowac do niego. polecam programy na animal planet, tam jest behawiorysta kotow, chyba ma to tytlul kot z piekla rodem czy cos takiego. W googlach znajduje mi wizerunek behawiorysty ale nie te programy.

Problemy behawioralne kotów często wynikają ze stresu. Weź pod uwagę to, że koty są z natury stworzone do życia w dużych przestrzeniach, a zamknięcie w małym mieszkaniu może powodować duży stres. Dodatkowo kot musi mieć możliwość ucieczki (otwarte przestrzenie), a także poczucie autonomii. To wszystko może powodować jego zachowanie, dlatego proponuję Ci wypróbować produkty, które są syntetycznym odpowiednikiem kocich feromonów: https://www.feliway.com/pl/