Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Aparat ortodentyczny, ból dziąsła przy 7 i 8.

Polecane posty

Gość gość

Dzieje się to u góry po lewej stronie.. zęby: 7 i 8. Od 3 dni mnie tam boli gdy jem albo mówie. Zauważyłam też że mam rościęty lekko policzek 3mm na wysokości ósemki, rana nie była biała jak większość aft które się u mnie pojawiają tylko taka żółtawa, więc płukałam sobie wczoraj usta wodą zwykłą i dodałam do tego odrobine wody utlenionej ...trochę mi ulżyło bo w nocy lepiej spałam. Jak przykleje dobrze wosk to też jest lepiej. Do tego martwi mnie to że mam przy 7 i 8 napuchnięte dziąsło (tylko od strony języka) które mam wrażenie że się zsuneło trochę na dół. Przy myciu zębów mnie boli a gdy przyklejam sobie mocniej wosk na te zęby żeby mi nie dotykały tej ranki to czasami nawet poleci mi krew. Czy to zapalenie dziąsła? Dziąsło jest blado-różowe i bardzo wrażliwe i tylko po jednej stronie bo od strony policzka wszystko jest ok. Wszystkie zęby mam już prawie bardzo proste tylko jeszcze te ostatnie są mega krzywe a na 8 nie mam jeszcze założonego zamka. W poniedziałek mam dopiero termin więc przez weekend muszę jakoś wytrzymać boję się tylko czy to nie jakieś zapalenie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować