Gość gość Napisano Sierpień 10, 2018 Dzieje się to u góry po lewej stronie.. zęby: 7 i 8. Od 3 dni mnie tam boli gdy jem albo mówie. Zauważyłam też że mam rościęty lekko policzek 3mm na wysokości ósemki, rana nie była biała jak większość aft które się u mnie pojawiają tylko taka żółtawa, więc płukałam sobie wczoraj usta wodą zwykłą i dodałam do tego odrobine wody utlenionej ...trochę mi ulżyło bo w nocy lepiej spałam. Jak przykleje dobrze wosk to też jest lepiej. Do tego martwi mnie to że mam przy 7 i 8 napuchnięte dziąsło (tylko od strony języka) które mam wrażenie że się zsuneło trochę na dół. Przy myciu zębów mnie boli a gdy przyklejam sobie mocniej wosk na te zęby żeby mi nie dotykały tej ranki to czasami nawet poleci mi krew. Czy to zapalenie dziąsła? Dziąsło jest blado-różowe i bardzo wrażliwe i tylko po jednej stronie bo od strony policzka wszystko jest ok. Wszystkie zęby mam już prawie bardzo proste tylko jeszcze te ostatnie są mega krzywe a na 8 nie mam jeszcze założonego zamka. W poniedziałek mam dopiero termin więc przez weekend muszę jakoś wytrzymać boję się tylko czy to nie jakieś zapalenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach